marți, 29 martie 2016

EMILIAN CISMARU


.         E M I L I A N   C I S M A R U 
-            -------------------------------------
.                     C U P R  I  N  S  : 
- ----------------------------------------------------------- 
----------------------  2016  ----------------------------
---- 18  sept :  Iată ,  J w org face  toate  lucrurile  noi !  De  cele vechi  s-a  ales praful . . .
---  21 august = Watchtower a rămas  repetentă !
---- Prăbușirea  mormanului  j w org  din Brooklyn
----- Nelu Bota Recomand un articol- eveniment  !    
---- Despre cîinii simbolici din Biblie   
---- Nelu  Bota :  Nu , frate Cismaru , Gog și  Magog nu vor fi în epoca noastră !  
------------------------------- 2015 ----------------------
----- Este congregația un loc de scăpare  în timpul necazului cel mare ?
----- Cîteva sfaturi utile  pentru  martorii  lui Iehova  la studii  la sala  Regatului 
---- Se va împlini profeția despre Gog și Magog în vremurile noastre ?  
---- N . B --- Să o țină Dumnezeu sănătoasă pe nepoată- ta Inocenția , unchiule Emilian !
---- Nepoata Inocenția și a treia ”explicație ”  
-------------------------------- 2014  --------------------  
---- Parodia Partidul comunist --- ” sclavul ”   
----- Dragă  j w . org !
----- N B --- Un articol  excepțional !    
----- Biblia , organizația   martorilor și  Apostazia 
---- Martorii lui Iehova  Internetul  și Drepturile  omului
-------------------------------- 2013  ------------------------------------
---- Nelu  Bota : Bine ai venit dragă frate Emilian Cismaru din Brăila ! ( 11. 012013 )
------------------------------   2012  ----------------------------
--- E C = Scrisoare Către Corpul de guvernare și către  comitetul Filialei organizației  martorilor  lui  Iehova  : motivele  demisiei  ( 7 decembrie 2012 )
---  E C = Către comitetul congregației  Brăila - Nord Declarația de  dezasociere din organizația  martorilor  ( 20  nov )
------------------------------------------------                    

---------------------------------------------------------------------











.                                             

-------- EMILIAN CISMARU = 2017 --------
.---------------------------------------------------------------------------
------ Ce am realizat ieșind din Organizația j w . org ?
------- Vopsele noi pe șandramaua ruginită a sectei martorilor
------- MEGALOMANIA
------- 19 3 5
------ În sfîrșit --- clica recunoaște !
------- Cine sunt apostații ?
. ------ Sfidarea cu excluderea apostaților din congregații
----------------------------------------------------------------------------
. -------- Brăila ---- vineri 21 aprilie 2017----
. C E AM REALIZAT IEȘIND DIN ORGANIZAȚIA J W . ORG
. ------------------------------------------------------------------------
. Există multi Martori ai lui Iehova din organizatie sau din grupurile sale dizidente, cat si multi altii, care ii intreabă pe "apostatii" care au iesit afara din Organizatie, ce anume au realizat prin faptul ca au plecat, daca merg la intrunirile vreunui alt cult religios sau asociatie, si de ce nu formeaza ei insisi grupuri sau congregatii crestine care sa se dezvolte cu timpul si sa le ofere o hrana spirituala abundenta pentru zidirea spirituala!
Cat despre cei mai in varstă, unii rîd si-i intreaba rautacios cine o sa-i ingroape daca mor, sau le spun: "V-ati gasit la bătranețe sa plecati si sa faceti pe apostatii ! ” Iată câteva răspunsuri :
1. In primul rand prin plecarea noastra din organizatie ne-am recastigat libertatea crestina oferita de Domnul Isus Cristos, ne revizuim conceptiile si constiinta pe baza invataturilor Bibliei, fara a fi persecutati si abuzati. In plus am dorit sa dam si un puternic semnal de alarma pentru fratii, prietenii si rudele noastre prinse in capcana dictaturii corporatiilor Wachtower, care sunt manipulati subtil de catre organizatie!
2. Majoritatea dintre cei care am parasit organizatia am realizat faptul ca Wachtower si-a schimbat in ultimul timp multe doctrine pe care le promovase ca fiind "adevaruri eterne", iar in ultimii ani a devenit o parte a Lumii lui Satan Diavolul prin aderarea constienta la structurile acesteia cum ar fi Ministerul Cultelor in Romania si la OSCE care este filiala europeana a ONU! In plus, se promoveaza deschis un mod de viata laxist, bazat pe "placerile de o clipa ale pacatului" si nu dupa normele crestine stabilite de Domnul Isus Cristos si apostolii sai, despre care putem spune ca "sunt scrise" in cuvantul lui Dumnezeu Biblia!
3. Mai nou, Jw.org. a devenit o parte a Babilonului religios crestin, si promoveaza fara retinere multe reguli, invataturi si explicatii eronate, mincinoase, deoarece sunt contaminate cu mult "aluat religios al carturarilor si fariseilor", si cu "aluatul" politic al lui Irod, adica colaborarea cu sistemul politic de astazi simbolizat prin "Irod": "Atunci Isus le-a poruncit cu tărie şi a zis: "Deschideţi ochii, feriţi-vă de plămădeala fariseilor şi de plămădeala lui Irod!" = Marcu 8 : 15 Organizatia nu mai tine deloc cont de acest principiu si a devenit astfel o parte a Lumii!
Daca un discipol realizeaza ca Wachtower a devenit o parte a Babilonului religios crestin, ce il va indemna oare constiinta sa faca? Atat Dumnezeu cat si Hristos ne-au oferit doar o singura solutie, pe care o recomanda discipolilor:
"Şi am auzit un alt glas din cer care zicea: "Ieşiţi din ea, poporul meu, dacă nu vreţi să fiţi părtaşi la păcatele ei şi dacă nu vreţi să primiţi o parte din plăgile ei! Pentru că păcatele ei s-au îngrămădit până la cer şi Dumnezeu şi-a amintit de nedreptăţile ei!" Revelatia 18:4,5.
"Nu vă înjugaţi la un jug inegal cu cei necredincioşi. Căci ce legătură are dreptatea cu nelegiuirea? Sau ce părtăşie are lumina cu întunericul? Apoi ce armonie este între Cristos şi Belial?... Căci noi suntem templul Dumnezeului celui viu, aşa cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui în mijlocul lor, voi umbla în mijlocul lor şi voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul meu“.
"De aceea, ieşiţi din mijlocul lor şi separaţi-vă, zice Iehova, nu
vă atingeţi ce este necurat“, "şi vă voi primi".
"Eu vă voi fi tată, iar voi îmi veţi fi fii şi fiice, zice Iehova cel Atotputernic ”. "Fiindcă avem aceste
promisiuni, iubiţi fraţi, să ne curăţim de tot ce murdăreşte carnea şi spiritul şi să ne desăvârşim sfinţenia în teamă de Dumnezeu. 2 Corinteni 6:14-17 - 7:1.
Da, solutia recomandata de catre Dumnezeu este parasirea definitiva a Babilonului religios crestin! Este o solutie asemanatoare cu aceea pe care a recomandat-o Dumnezeu si Hristos si discipolilor din anul 70 dupa Cristos, atunci cand a fost distrus Templul apostat, sinagogile iudaice si Ierusalimul infidel lui Iehova Dumnezeu.
Ei au parasit cu totii "Babilonul iudaic" de atunci cu toate sectele false ale religiei iudaice: fariseii, saducheii, zelotii si altii, care nu au luat in serios avertismentul dat de Domnul Isus cu privire la Ierusalim: "Nu va rămanea aici piatră pe piatră care sa nu fie daramată"!
Da, atunci exista o singura solutie: părăsirea Ierusalimului apostat, a Templului si a sinagogilor iudaice deja parasite de Dumnezeu, cat si a orasului Ierusalim!
Astazi Dumnezeu ne porunceste le fel: "Iesiti afara din mijlocul ei, poporul meu!" (din cetatea Babilonului simbolic)
Deoarece Wachtower a facut compromis cu Lumea si structurile ei, Organizatia Martorii lui Iehova si-a incalcat neutralitatea si a intrat in babilonul religios crestin: In Romania de exemplu, a intrat in Ministerul Cultelor si in structura uniunii europene a OSCE.
In OSCE, care este filiala europeana a ONU, Wachtower are doi reprezentanti: unul din Moscova-Russia, si unul de la sediul mondial!
Iată cîteva întrebări pentru Martorii lui Iehova onesti:
- Ministerul Cultelor din Romania face parte din Lume, sau nu face parte din ea?
- Este Ministerul Cultelor un Minister politic, sau nu este?
- Este Ministerul Cultelor locul unde s-a adunat tot babilonul religios crestin din Romania, sau nu este?
Organizatia face acum parte din structurile Lumii lui Satan Diavolul: din aproape toate structurile ei politice, religioase si comerciale, deoarece produce multe bogatii, si foarte multi bani! Domnul Isus ne-a spus foarte clar ca nu putem sa slujim la doi stapani: lui Dumnezeu si bogatiilor! Cu atat mai putin institutiilor omenesti religioase, politice si comerciale!
Isus Hristos, apostolii si discipolii sai nu s-au ocupat cu asa ceva! In toate tarile lucrurile stau exact la fel !
Da, Wachtower ne minte si dezinformeaza intotdeauna prin textul de zi ! Intre timp s-a ales praful de neutralitatea ei de alta data la care declara ca tine foarte mult !
Iata linkuri-le pentru verificarea starii de fapt care ne indica clar ca Wachtower a intrat in structurile Lumii acesteia:
http://www.culte.gov.ro/organizaia-religioas-martorii-lui-i
http://www.culte.gov.ro/biserici-culte
Da, Dumnezeu si Hristos au doar o singura solutie pe care o recomanda tuturor discipolilor loiali: "Şi am auzit un alt glas din cer care zicea: "Ieşiţi din ea, poporul meu, dacă nu vreţi să fiţi părtaşi la păcatele ei şi dacă nu vreţi să primiţi o parte din plăgile ei! Pentru că păcatele ei s-au îngrămădit până la cer şi Dumnezeu şi-a amintit de nedreptăţile ei!" Revelatia 18:4,5.
"De aceea, ieşiţi din mijlocul lor şi separaţi-vă, zice Iehova, şi nu mai atingeţi ce este necurat“, "şi vă voi primi"."Eu vă voi fi tată, iar voi îmi veţi fi fii şi fiice, zice Iehova Dumnezeul cel Atotputernic .
---------------------------------
---------------------------------
. 21 Iunie 2017 ·
. CLICA SECTEI MARTORILOR DĂ CU VOPSEA
PESTE ȘANDRAMAUA RUGINITĂ
. -----------------------------------------------------------------
. Organizatia s-a apucat de curatenie: face ca 'toate lucrurile' din ograda ei s-a para ca sunt noi-noute : isi vopseste de zor doctrinele expirate!
Corpul de Guvernare recunoaste in mod public in Turnul de Veghe de studiu din luna februarie 2017 ca a comis greseli doctrinare si a oferit Martorilor lui Iehova hrană spirituală imperfectă ..
Atunci care este marea diferenta fata de hrana pe care o ofera celealte culte crestine 'babilonice'? 'Hrana spirituala' oferita de Jw.org contine acelasi 'aluat' religios si 'politic' condamnat de Domnul Isus Cristos: Marcu 8:15.
. Anul acesta a apărut ca din senin inca un 'lucru nou' care ne-a lasat pe toti cu gura cascată : Wachtower a recunocut ca are un sclav neinspirat de Spiritul Sfant, si o hrana spirituala imperfecta! Ei bine, argumentul ne este oferit de Turnul de Veghe din luna februarie 2017, in articolul de studiu, 'Cine conduce in prezent poporul lui Dumnezeu', paragraful 12 :
"Corpul de Guvernare NU ESTE NICI INSPIRAT, NICI INFAILIBIL. De aceea el poate FACE GRESELI DE NATURA DOCTRINALA SAU ORGANIZATORICA..."
"Adevarul este că Isus nu a spus că sclavul fidel avea sa pregateasca o hrana spirituala perfecta". Am incheiat citatul.
In sfarsit asta este a opta, sau, mă rog, a noua minune a lumii: 'Sclavul cel fidel' recunoaste public ca a gresit doctrinal! In limbaj popular se spune ca a mintit de au inghetat apele!, Da, a mintit de foarte multe ori in explicatiile, invataturile si regulile sale iar acum a venit ceasul spovedaniei!
Va vine sa credeti ca 'sclavul fidel' recunoaste in sfarsit acele pacate pe care 'apostatii' organizatiei le reproseaza de ani de zile pe internet, mii dintre ei fiind exclusi si umiliti public, iar familia, rudele, prietenii si chiar fratii au fost pedepsiti prin politica evitari, sa nu mai discute cu ei? Cum ramane acuma cu 'minciunile' sfruntate ale apostatilor, dragi frati? Dar cu semiadevarurile spuse de ei? Oricum nu ne asteptam sa va cereti si scuze pentru faptele si atitudinea vpoastra ostila!
Da, imediat după anul 2012 Jw.org a trecut foarte grabita la 'inoirea tuturor lucrurilor' din staulul sau mondial deoarece a ajuns-o pacatele din urma si o calca des pe tocuri! Are in spate atatea explicatii,invataturi si reguli false (in limbaj popular invataturi mincinoase), incat a intrat in fibrilatie! Si schimbarile au venit pe banda rulanta :
---In primul rand era urgent să-ș tragă un 'sclav' nou-nout si fără păcate, condus de un 'cristos' nou, exact cum a fost in cazul 'sclavului' si 'Cristosului' vechi care au expirat in mod instantaneu, odata cu vechea explicatie! 'Sclavul cel vechi' si 'Bristosul cel vechi' care au condus organizatia pana in anul 2012 au fost sacrificati pe altarul 'stralucirilor de lumina', deoarece mucegaisera rau de tot si miroseau deja a cadavre! De fapt erau niste paravane invechite si mincinoase, create in laboratoarele din Brooklin pentru o manipulare subtila si vicleana a propriilor membri!
. In ultimul timp, 'vechiul sclav trăgea si la măsea in compania sefilor cultelor religioase din 'Babilonul crestin', inclusiv cel din Romania ! Apoi, 'isus cristos' cel vechi care s-a folosit de 'vechiul sclav' care orbecăia prin lume pană in anul 2012, a trebuit sa fie inoit si el dupa ce rolul sau de 'cristos fals' a fost abandonat definitiv. La 'sclav nou', musai trebuia să existe un 'cristos' nou !
. Mă gândeam la bătranii de congregatie care ii cereau lui Dumnezeu in rugăciune să binecuvanteze 'sclavul fidel si prevăzător'! Deoarece 'sclavul invocat' era unul fals, este clar ca rugaciunile lor se opreau fix in tavanul salii regatului! Si eu am trimis cu timpul cateva zeci de rugaciuni in acelasi tavan tacut al salii regatului'! Este clar ca in virtutea 'stralucirilor de lumina' sclavul de pana in anul 2012 a fost unul fals, format din miile de crestini unsi care mancau painea si beau din vinul unei cine comemorative-surogat falsificata, oferita de organizatie numai pentru publicitatea Jw.org !
Tot in virtutea 'strălucirilor de lumina' marca Wachtower, 'noul sclav fidel' uns in toamna lui 2012 la intrunirea anuala, a fost declarat 'adevarat' desi are doar sapte membri! Martorii lui Iehova au inghitit imediat noua explicatie cu ambalaj cu tot! Asteptam 'o noua stralucire de lumina', si evident 'un nou sclav fidel' un pic mai adevarat care dupa toate aparentele se pare ca nu va exista niciodata in organizatie deoarece nu a fost identificat niciodata in ultimii 140 de ani ai Wachtower!
'Înoirea tuturor lucrurilor' initiata de Jw.orb a fost continuata cu un sediu mondial nou-nout la Warvich, care este la dispozitia noului sclav incepand din 4 aprilie 2017 cu confort maxim si lux de cinci stele!
Sediul cel vechi de la Brooklin nu avea nici lac, si nici telecomanda! Si niciun dumnezeu. Era prafuit rau de tot si confundat din ce in ce mai des cu salasul bine camuflat al 'proorocilor si cristosilor mincinosi' profetiti de Isus Cristos!
'Noul sclav' de acum, sau 'noul sclav' care ii va urma, spera ca va fi numit in curand (iata inca un lucru nou-nout!) si in cer, peste toate averile stapanului!
Sclavul năzdrăvan este bolnav dupa putere! In secret, 'noul sclav fidel' isi doreste cu multa ardoare subordonarea iminenta a 'noului ierusalim' din cer! Urmeaza apoi ca dumnezeu, isus si ingerii sa fie exclusi pe rand, sau toti odata, din 'organizatia lui iehova' pentru insubordonare, dupa vre-o trei luni de stapanire a 'corpului politic de guvernare din cer'!
Aceasta, deoarece este imposibil ca ei sa accepte toate explicatiile, invataturile, regulile si cerintele mincinoase ale sclavului cel atotputernic care va stapani peste toate bunurile stapanului! Sa-i vezi apoi pe toti cei din ceruri exclusi ca apostati, si stand pe ultimul rand la sala regatului de acolo impreuna cu Pavel si Petru! Abia asteptam sa vedem ce 'mutre' surprinse vor face Petru, Pavel si ceilalti apostoli! Nu este rau deloc ca simt si ei, ce-am simtit noi cand am fost pusi la colt pe coji de nuci! Doar formam un singur corp spiritual!
Acum, se sopteste pe la colturi ca chiar si 'corpul politic de guvernare' isi va inoi numele, deoarece actualul nume suna cam a necuratului. In plus la un sediu nou, mai trebuie si o revista oficiala noua cu alt nume, si chiar cati-va 'apostati' noi-nouti pentru asezonare. Wachtower are nevoie de ei ca de aer in rol de bau-bau pentru ai speria pe membrii de rand si creduli ai organizatiei! Fara dusman de clasa nu se poate!
Am uitat să vă mai spun ca in goana sa dupa inoire, corpul de guvernare al Jw.orb, a decis tot in anul 2012 ca 'apostatii' exclusi din organizatie sa nu mai fie o clasa, ci doar un grup amarat pe acolo, dar foarte necesar Wachtower deoarece sunt dupa cum am specificat noul lor dusman de clasa foarte necesar, cu care Jw.org ii sperie si astazi pe martori! Pe vremuri bau-baul cu care-i speriau pe frati erau alti 'apostati de serviciu':
'crestinatatea apostata', 'gruparile desprinse de organizatie cum ar fi in Romania, CAMIR, AMIR, AIMI in exterior, etc. 'Fiara' numita ONU nu mai este nici ea atat de periculoasa ca 'apostatii' de astazi pe care Jw.orb nu-i mai poate arata cu degetul deoarece acestia nu s-au mai organizat intr-o grupare disciplinata, ci actioneaza fiecare pe cont propriu! Este o mare problema pentru Jw.orb, nu-i asa?
Iata ca si noi producem 'un lucru nou': 'apostati noi', foarte bine adaptati la timpurile cele noi, care demasca falsurile Jw.!
Să mai spuna cineva ca nu se inoiesc rapid toate lucrurile! Pana si 'calea cea stramta' s-a dovedit a fi fost cam nepotrivita si a fost inlocuita cu 'o cale stramta noua', ajustată si reglata perfect la noile reguli, invataturi, doctrine si interese pamantesti ale Jw.orb! Ale corporatiilor Wachtower in special.
Pană si celebrul 'Gog cel vechi' identificat de organizatie cu Satan timp de zeci de ani, a fost inlocuit cu un 'Gog' la fel de celebru dar nou-nout format acum dintr-un grup de natiuni deocamdata neidentificat! Poate ca Wachtower va fabrica cu timpul un alt 'Gog', mult mai nazdravan, interesant si mult mai credibil, unul cu un CV beton, si mai ales inatacabil! ONU, OSCE si babilonul religios au fost si ele innoite si spalate de pacate cu noile invataturi ale Wachtower! Parca nici dracu' nu mai este chiar atat de negru si a fost 'inoit' si el cat de cat. Bucurati-va natiuni! Iata ca 'sclavul cel nou' desi are numai sapte membri mari si lati, face 'toate lucrurile noi' si lucreaza de zor spre binele vostru! Dormiti linistiti:' sclavul' lucrează numai pentru voi !
Uitasem : Wachtower cea batrana si urata, a fost inlocuita cu un 'vitel de aur' nou-nout, ma rog, cu 'o vitica de aur' nou-nouta care se numeste Jw.org.si care este frumoasa foc!
Dragi frati si prieteni, pentru ca totul sa fie nou-nout v-am prezentat si noi cu aceasta ocazie un nou tip de 'pamflet', care este foarte bine adaptat la noua conjuctura a organizatiei: de aceea orice asemanare posibila cu institutiile si personajele amintite mai sus este pur si simplu intamplatoare! Da, am facut si noi un lucru nou: pamfletul teocratic al ex. martorilor lui Iehova!
Cineva, o persoana extrem de importanta, de fapt ce-a mai importanta, a avertizat inca din secolul intai ca vor apare multi dumnezei, hristosi, apostoli si prooroci mincinosi noi pe scena lumii! Adica, o multime de culte si secte religioase crestine noi-noute ca si Jw.org de altfel, care se regasesc cu toatele in incinta 'babilonului religios crestin' cu sediul in ministerul cultelor din Romania, si in majoritatea tarilor lumii!
Ca sa fie totul nou, toate lucrurile au fost vopsite din nou! Inclusiv gardul oamenii si leopardul din interior! Si constiintele Martorilor lui Iehova!
Domnul nostru Isus Hristos a folosit o comparatie deosebit de sugestiva pentru timpul sau, si nu numai: i-a comparat pe fariseii religiosi iudei cu mormintele varuite care erau foarte aspectuase si frumoase pe dinafara, dar pe dinlauntru erau pline de oasele putrede si dizgratioase ale mortilor:
"Vai de voi, scribi şi farisei, ipocriţilor! Pentru că voi semănaţi cu niste morminte văruite, care pe dinafară par frumoase, dar pe dinlăuntru sunt pline cu oasele morţilor şi de tot felul de necurăţii."
"La fel şi voi, pe dinafară le păreţi drepţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de ipocrizie şi nelegiuire". Matei 23:27,28.
Este o comparatie simpla, si usor de inteles pentru oricine! Cultele, sectele si organizatiile religioase ale crestinatatii, inclusiv Jw.org, pot fi comparate fara nicio problemă cu niște morminte văruite sau chiar cu un gard vopsit si curățat doar pe dinafară ! Nu degeaba l-a numit apostolul Pavel pe marele preot al iudeilor, 'perete varuit'! Faptele 23:2,3.
De fapt, toti conducatorii si sustinatorii religiilor false sunt si ei intr-un fel niste 'pereti varuiti' care da bine la exterior!
Anul acesta in 2017, Wachtower a mai facut 'un lucru nou': a apelat urgent la guvernele SUA, Angliei, Germaniei si a altori tari puternice dupa ajutor urgent deoarece si-a aratat muschii si s-a luat de gat cu Justitia din Russia si cu conducerea politica a acestei tari deoarece organizatia a devenit in ultimul timp una foarte extremista! A uitat de ajutorul lui Iehova pe care il revendica pana acum! A apelat ca orice 'doamna' neserioasa la fiii babilonului, ai egiptului asiriei, adica la tari puternice dupa ajutor imediat!
Ea spera inca sa evite confiscarea averilor sale uriase dobandite in Russia dupa interzicerea activitatii! Presedintele Putin a facut insa un frumos gest politic pentru presedintele Donald Trump : a inmanat premiul 'glorie parinteasca', pentru ziua copilului celei mai interesante familie de Martori ai lui Iehova din Russia! Amintim doar in trecere ca Wachtower si-a vandut cladirile principale domnului Jared Kusner un om de afaceri deosebit de amabil, care din intamplare este ginerele lui Trump. El a facut si o foarte generoasa publicitate pentru Jw.org, un testimonial convingator.
Se pare ca Wachtower incepe deja sa se pozitioneze din ce in ce mai bine in relatiile sale politice cu natiunile puternica ale lumii care au stranse legaturi cu globalizarea. Organizatia doreste sa ramana si in viitor intr-o pozitie cat mai avantajoasa care sa-i permita printre altele siguranta bogatiilor sale pamantesti dobandite in toate tarile unde isi desfasoara cu zel crescut activitatile economice corporatiste!
Wachtower nu isi mai strange demult 'comori in cer',dupa asa cum a recomandat Domnul Isus Cristos discipolilor sai, deoarece Jw.org va fi numita in curand peste toate bunurile ceresti ale stapanului!
-----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------
. octombrie 2017 MEGALOMMANIA
. -================
Megalomania, Boala Psihica de care sufera Conducatorii Politici și Religiosi si ai Mediului de Afaceri ai Lumii:
DIN CAUZA MEGALOMANIEI JW.ORG A PIERDUT DEFINITIV PRIETENIA CU IEHOVA DUMNEZEU SI CU DOMNUL NOSTRU ISUS CHRISTOS:
MEGA-LOMANIA (din greacă μεγάλως mare, μανία nebunie), denumită și delir de grandoare, este o afecțiune psihiatrică în care pacienții prezintă iluzii de...MEGA.
OMENIREA ESTE BOLNAVA DE MEGALOMANIE, DELIR, GRANDOARE SI MEGA:
MEGA - Intrunirile de la congrese, MEGA-site-urile de pe Internet si Facebook ale organizatiei si ale unor martori, MEGA-congregatiile si MEGA-evanghelizarile cultelor religioase ale babilonului mondial crestin!
MEGA-afacerile care ingramadesc miliarde de dolari la varful conducerii centrale ale cultelor "crestine", inclusiv Jw.org, cu foarte multe afaceri imobiliare, investitii dubioase in industria de armament si diferite speculatii financiare de piata.
MEGA catredale, MEGA moschei, MEGA partide, MEGA-sedii mondiale de cinci stelute, MEGA-corporatii, si o viata dusa in MEGA-lux pentru TOTI membrii clerului religios, inclusiv membrii de frunte ai Wachtower de la sediul mondial, filiale si de pe unde-or mai fi !
MEGA-pretentii mincinoase: "Calca cu atentie pe urmele Domnului Isus Hristos, ale apostolilor si discipolilor saraci ai congregatiilor secolului intai!" Contracte de saracie. Adica MEGA-minciuni.
MEGA- MINCIUNI FRUMOASE RASPANDITE PESTE TOT PAMANTUL!
MEGA-Minciuni Doctrinale, Megalomanie desantata a cultului personalitatii "sclavului fidel", actualul Corp de Guvernare, toate urcate cu 'ascensorul' pana la nivelul maxim de "MEGA"!
SE INTREVEDE LA ORIZONT O MEGA-RELIGIA MONDIALA, prietena cea mai buna a MEGA - politicii mondiale si a MEGA-Globalizarii!
ULTIMA PRETENTIE TRECUTA LA MEGA ASTEPTARI: RAPIREA SI DOMNIA IMPREUNA CU ISUS CRISTOS!
ESTE O MEGA-ASTEPTARE CALARE PE O MEGA îNSELARE CU MEGA MINCIUNI RELIGIOASE ! ȘI O SĂ AIBE O MEGA DEZAMĂGIRE TOATE CULTELE RELIGIOASE CRESTINE.deoarece Nu indeplinesc conditiile puse de Domnul Isus Hristos" :
"Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în numele tău, n-am scos noi demoni în numele tău şi n-am făcut noi multe lucrări de putere în numele tău?» Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii! Matei 7:22,23.
URMEAZA MEGA-DEZASTRUL MONDIAL VIITOR, CAUZAT DE O MEGA-ORBIRE SPIRITUALA IN CARE SE SCUFUNDA DIN CE IN CE MAI MULT INTREAGA LUME POLITICA, RELIGIOASA SI A MEDIULUI DE AFACERI!
DA, IN CURAND CONDUCATORII POLITICI AI OMENIRII VOR DECLARA LA UNISON O MEGA PACE MONDIALA!
APOI O MEGA DISTRUGERE NEASTEPTATA VA VENI BRUSC PESTE EI, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată, şi nu va fi chip de scăpare! 1Tesaloniceni 5:3!
DA, VA FI UN MEGA-SFARSIT AL TUTUROR LUCRURILOR! INCLUSIV AL CORPORATIILOR RELIGIOASE! UN FEL DE MEGA DE MEGA! NICI NU STITI CE VA ASTEAPTA: MEGA RAZBOIUL DUMNEZEULUI CEL ATOTPUTERNIC!
"ACESTEA sunt, de fapt, DECLARATII INSPIRATE DE DEMONI şi fac semne şi se duc la Regii întregului pământ locuit ca să-i adune pentru Războiul zilei celei Mari a Dumnezeului cel Atotputernic"...
"Iată că eu vin ca un hoţ! Fericit este cel care rămâne treaz şi îşi păzeşte veşmintele"...
"Şi ele i-au adunat în locul care în ebraică se numeşte Har-Maghedon*.Revelatia 16:14-16. " UN MEGA ARMAGHEDON, MUMA TUTUROR RAZBOAIELOR SI ULTIMUL DIN ISTORIA OMENIRII! APOI VA URMA O MIE DE ANI CU O MEGA PACE MONDIALA !
--------------------------------------------------------------
. EXPLICAȚIA FALSĂ DESPRE ANUL 1935
. ======================================
. Doctrina gresita a Wachtower: O minciuna cat secolul de mare a luat sfarsit !: Incheierea chemarii ceresti "in jurul anului 1935", desfiintata de Jw.org!
- De ce 'inghit' fratii asemenea doctrine complet gresite si fac compromis spiritual? Nu realizeaza ca exista o culpa colectiva pentru ca sustin un sistem religios mincinos si toxic? De ce le place asa?
Incepand cu anul 2007, organizatia ne spune textual : "Prin urmare, 'nu putem stabili o dată exactă la care ia sfârşit chemarea la viaţă cerească' a creştinilor." Vezi Turnul de Veghe din 1/5 2007, p.30,31!
Incepand de pe vremea lui Russell 1874, si pana in 1935, organizatia a sustinut doctrina 'chemarii ceresti' pentru toti discipolii Domnului Isus!
O doctrina care functionase fara schimbari sute de ani! Apoi, organizatia ne-a comunicat ca 'speranta cereasca' s-a incheiat in acel an, conform deductiilor presedintelui Rutherford si apropiatilor sai!
Din anul 2007, aceeasi organizatie, sub o noua sigla/'palarie' Jw.org, ne spune ca de fapt nu s-a incheiat chemarea cereasca, ci este valabila, insa de data aceasta Wachtower nu mai poate stabili data exacta cand se va incheia!
Organizatia a sustinut zeci de ani, cu multa fermitate la aceasta invatatura falsa, conform careia in anul 1935 s-a inchis 'usa sperantei ceresti' pentru discipolii lui Isus Hristos! Iata cateva constatari cu privire la felul in care a evoluat aceasta situatie pe parcursul timpului :
1. Organizatia a sustinut doctrina chemarii ceresti de pe vremea lui Russell, si pana in anul 1935, aproximativ 60 de ani!
2. Wachtower a sustinut zeci de ani ca 'in anul 1935 s-a inchis 'usa sperantei ceresti', pentru discipolii lui Isus Hristos, usa pe care a deschis-o prin invatatura din anul 2007, dupa aproximativ 70 de ani!
3. Incepand cu anul 2007, organizatia ne spune exact contrariul : "Prin urmare, 'nu putem stabili o dată exactă la care ia sfârşit chemarea la viaţă cerească' a creştinilor." Vezi Turnul de Veghe din 1/5 2007, p.30,31!
4. Organizatia recunoaste in cartea Inchinarea, la capitolul 24, paragraful 5, urmatoarele : "Pe parcursul celor nouăsprezece secole" care au urmat după această dată (dupa sărbătoarea Zilei a Cincizecea a anului 33. e.n.) ‚ "nu a existat decît o singură chemare‚ cea cerească".
5. Problema noastra, a multor Ex - Jw, este aceea ca nu suntem suparati pe organizatie 'numai pentru ca ne-a mintit si manipulat mai mult s-au mai putin subtil pana acum'!
- Lucrul cel mai sensibil este faptul ca 'de acum incolo nu mai putem crede nicio explicatie oferita de catre Jw.org', indiferent cat de plauzibila ar putea fi aceasta! Noi credem ca singura nadejde a discipolilor lui Isus, a ramas tot 'chemarea cereasca, deoarece toti discipolii formeaza 'trupul' Domnului Isus Hristos!
Sa revenim la subiectul articolului nostru : dupa aproximativ 72 de ani, timp in care organizatia a predicat doctrina mincinoasa lansata indirect de presedintele Wachtower, Rutherford, in anul 1935 de cand se predica cu mare zel 'chemarea pamanteasca' a unei 'turme mari' de crestini. In Turnul de Veghe din 1/5 2007 p.30,31, revine asupra explicatiei false din trecut, si ne spune foarte clar 'că, în anul 1935 nu s-a închis uşa pentru speranţă cerească' asa cum au crezut zeci de ani Martorii lui Iehova! Din contra, ea este inca deschisa unora!
Martorii lui Iehova au predicat timp de zeci de ani la congresele lor, in congregatii si in public, mintind milioane de oameni, ca s-a incheiat 'chemarea cereasca'!
- Au predicat aceasta invatatura falsa a organizatiei, si au inchis in acelasi timp noilor discipoli 'usa' scripturala a chemarii ceresti deschisa de catre Isus Hristos si apostolii sai dupa anul 33!
Extrase din cartea Inchinarea, capitolul 24, paragraful 5, in care Wachtower recunoaste fara echivoc :
"Pe parcursul celor nouăsprezece secole care au urmat după această dată (dupa sărbătoarea Zilei a Cincizecea a anului 33. e.n.) ‚ "nu a existat decît o singură chemare‚ cea cerească". Aceasta era o favoare nemeritată‚ pe care Dumnezeu o acorda unui număr limitat de persoane‚ pentru a face să înainteze propriile sale scopuri înţelepte şi iubitoare. — Ef. 2:8–10." Incheiat citatul.
Da, timp de peste 1900 de ani, a existat doar o singura speranta, aceea a 'chemarii ceresti' pentru toti discipolii Domnului, in conformitate cu invataturile lui Isus Hristos ale apostolilor si disscipolilor sai, consemnate clar in scripturi!
Iata ce sustine Wachtower in paragraful 6, al cartii Inchinarea :
- "Dacă luăm în considerare felul cum s-au desfăşurat unele evenimente‚ apare evident faptul că‚ în general‚ "chemarea cerească s-a încheiat în jurul anului 1935 e.n.", atunci cînd "s-a înţeles" în mod clar' speranţa pămîntească pentru „marea mulţime".
Jw.org, nu ne spune insa si 'CINE a inteles in mod clar' despre o alta speranta, una pamanteasca pentru discipolii lui Hristos!
Cei care 'au inteles' aceasta invatatura falsa, au facut-o in urma unei explicatie mincinoase predate de catre organizatie timp de zeci de ani de dupa anul 1935!
- Ei sunt membri ai organizatiei si altii, care au preluat si răspândit această erezie uluitoare bazata pe o serie de deductii false, ca fiind adevarată !
Iata acum si cateva extrase din W1/5/2007/pag.30,31 la rubrica intrebări de la cititori, in care se recunosc falsurile doctrinale:
- "Când ia sfârşit chemarea la viaţă cerească a creştinilor?"
- "Biblia nu oferă un răspuns exact la această întrebare". Ceea ce ştim este că ungerea discipolilor lui Isus pentru a deveni moştenitori ai vieţii cereşti a început în 33 e.n. Faptele 2:1–4.
- De asemenea, ştim că, după moartea apostolilor, adevăraţii creştini unşi, sau ‘grâul’, au ‘crescut împreună’ cu creştinii falşi, ‘neghina’ Matei 13:24–30."
"Mulţi ani după aceea 'S-A CREZUT' că în 1931 luase sfârşit chemarea pentru Regatul ceresc şi că cei chemaţi în 1930 şi în 1931 să fie moştenitori cu Cristos au fost ‘ultimii’ chemaţi". Matei 20:6–8.
- "Totuşi, în 1966 s-a prezentat o nouă explicaţie a acestei parabole şi s-a arătat că ea "nu avea nicio legătură cu încheierea chemării celor unşi."
"Astfel, îndeosebi după 1966, 'S-A CREZUT că în 1935 a luat sfârşit chemarea cerească." Faptul că aproape toţi cei ce s-au botezat după 1935 considerau că au speranţă pământească părea să confirme aceasta.
'După aceea, S-A CREZUT că toţi cei ce erau chemaţi la viaţă cerească îi înlocuiau pe creştinii unşi care se dovediseră infideli."
"Alt aspect este că, odată cu trecerea timpului, "unii creştini botezaţi după 1935 au avut mărturia spiritului sfânt că au speranţă cerească" Romani 8:16, 17.
CONCLUZIA WACHTOWER DUPA ZECI DE ANI IN CARE NE-A MINTIT :
- "Prin urmare, nu putem stabili O DATA EXACTA LA CARE IA SFARSIT CHEMAREA CEREASCA A CRESTINILOR."Incheiat citatul.
- Dupa cum se poate observa foarte usor din aceasta ultima precizare, organizatia renunta oficial la minciuna sustinuta timp de decenii incepand cu anul 1935, aceea a 'incetarii chemarii ceresti', si ne spune foarte senina "CA NU MAI POATE STABILI O ALTA DATA EXACTA LA CARE IA SFARSIT CHEMAREA CEREASCA A CRESTINILOR!" MINCIUNA A LUAT SFARSIT!
-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
. ------------------- 07 noiembrie ------------------
. ÎN SFÎRȘIT , CLICA RECUNOAȘTE CĂ
. ====================================
. ”SCLAVUL ” E UN GURALIV OARECARE
. ========================================
Martorii lui Iehova primesc cu seninătate si complicitate vinovată marea aroganta a Wachtower pe anul de serviciu 2017: Nu tresar cînd sunt mințiți în față deși se laudă că iubesc adevărul și se bazează pe Biblie !
Concret : Jw.org recunoaste public ca are un sclav neinspirat de Spirit care face multe greseli doctrinale, poate minti linistit si poate oferi hrana spirituala imperfecta turmei sale cu "aluat" religios si politic fara sa fie deranjat aproape de nimeni din interior, ci numai de fratii 'apostati'! Daca asa stau lucrurile la ce ne mai foloseste un astfel de "sclav"?
"Sclavii" celorlalte culte religioase crestine ale babilonului religios crestin fac la randul lor multe greseli doctrinale si ofera o hrana imperfecta! Atunci care mai este diferenta dragi frati?
. De ce ne-ati mintit pană acum că "sclavul fidel" este deosebit si iati facut o publicitate excesiva si ati intretinut cultul personalitatii? Pentruca a mintit mai mult decat altii?
Iata ce spune Turnul de Veghe din februarie 2017, in articolul de studiu "Cine conduce in prezent poporul lui Dumnezeu'" paragraful 12:
"CORPUL DE GUVERNARE NU ESTE NICI INSPIRAT, NICI INFAILIBIL. De aceea el poate FACE GRESELI DE NATURA DOCTRINALA SAU ORGANIZATORICA..."
"Adevarul este ca Isus nu a spus ca sclavul fidel avea sa pregateasca o hrana spirituala perfecta". Se incheie citatul . Corpul de Guvernare recunoaste voalat ca ne-a mintit cu unele dintre doctrinele sale, iar hrana spirituala oferita turmei este imperfecta! Adica are in continut aluat religios fals si politic:
"Atunci Isus le-a poruncit cu tărie şi a zis: „Deschideţi ochii, feriţi-vă de plămădeala fariseilor şi de plămădeala lui Irod!“ Marcu 8:15.
Asadar, tradus in limbajul curat al adevarului, "sclavul fidel" a mintit de multe ori in explicatiile, invataturile si regulile sale! Va vine sa credeti ca organizatia recunoaste in sfarsit ceeace 'apostatii' ei, ii reproseaza de ani de zile . Nu este deloc de mirare de ce apostatii au fost atacati de Jw.org cu o multime de etichete false si batjocuri .
Ca si o concluzie, atat cei care MINT in doctrinele lor si ofera hrana spirituala imperfecta, cu aluat, cat si cei care se implica in aceasta situatie placandule minciunile, sunt condamnati de catre scripturile sacre:
"Martorul fidel NU MINTE, dar martorul fals spune NUMAI MINCIUNI." Proverbele 14:5.
Revelatia ne arata ca Dumnezeu nu iubeste minciuna, si nici pe cei care isi gasesc placerea in ea:
"Afară sunt "câinii", cei care practică spiritismul*, fornicatorii, ucigaşii, idolatrii şi TOTI cei ce-şi GASESC PLACERE IN MINCIUNA SI O PRACTICA»
"Eu, Isus, l-am trimis pe îngerul meu ca să vă depună mărturie despre aceste lucruri în folosul tuturor congregaţiilor.", "Eu sunt rădăcina, urmaşul lui David şi steaua strălucitoare a dimineţii.»“ Revelatia 22:15,16.
. Atentie ! există culpa colectiva : când multe persoane renunță la gândirea
lor și se molipsesc prin cântări și aplauze să creadă orice li se propune la microfoane și astfel sunt fanatizați prin slogane și lozinci = și aceasta e păcat ! Nu așa se ajunge la credință !
"Sclavul fidel oferă ”legal” doctrine false sau minciuni si o hrana spirituala imperfecta care contine "aluat". Dacă pe cei care oferă învataturi false si apartin de celelalte culte crestine J w.org ii numeste prooroci si hristosi mincinosi, ei de ce nu pot fi numiti tot asa?
------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------
. CINE SUNT APOSTAȚII DIN PUNCT DE VEDERE SCRIPTURAL ?,
. CÂTE TIPURI DE APOSTAZIE EXISTĂ ?
. =====================================================
. ------------------------------------------ Partea I
. Cine sunt Apostatii ? De cate feluri sunt ei? Se poate ca o organizatie religioasa s-au vre-un cult religios crestin sa fie atinse de apostazie si sa predea minciuni discipolilor Domnului? Da, ei "ar putea insela chiar si pe cei alesi!"
Apostatii mai pot fi numiti si eretici : Ei sunt in general de trei feluri :
1. Cei care nu sunt de acord cu doctrina relogioasa oficiala a unei biserici sau a unui cult religios. Pe vremea inchizitiei multi dintre eretici sau apostati fie erau arsi pe rug, s-au mureau in urma torturilor! Altora li se confiscau toate averile si titlurile de noblete si erau obligati sa fuga!
2. Apostat in sensul scripturilor inseamna orice persoana, grup sau religie care promoveaza invataturi false care sunt contrare invataturilor Domnului nostru Isus Hristos, ale apostolilor sai si ale Bibliei in general.
Apostatii mai sunt numiti si anticristi,(de catre apostolul Ioan), sau prooroci mincinosi, apostoli mincinosi, hristosi mincinosi, de catre Domnul Isus Hristos si apostolii sai.
3. Apostati mai sunt si aceia care se apostaziaza cu timpul de la unele invataturi pe care le-au sustinut o perioada, iar apoi le-au schimbat cu altele mai noi. De exemplu, organizatia se apostaziaza si ea de la propriile invataturi si elaborează
altele noi! S- a apostaziat si de la invataturile Studentilor Bibliei in ale caror explicatii a crezut o lunga perioada de ti Iată acum un exemplu biblic de apostati care contrazic clar invataturile Domnului Isus Hristos si ale apostolilor sai:
"Dar evită vorbirile deşarte care profanează ce este sfânt. Pentru că ei vor înainta tot mai mult în impietate, iar cuvântul lor se va întinde ca o cangrenă. "Imeneu şi Filet sunt dintre ei. Oamenii aceştia au deviat de la adevăr, spunând că învierea a avut loc deja, şi distrug credinţa unora." Totuşi, temelia solidă a lui Dumnezeu stă în picioare, având acest sigiliu: „Iehova îi cunoaşte pe cei care sunt ai lui“ şi: "Oricine rosteşte numele lui Iehova "să înlăture de la el nedreptatea". 2Timotei 2:16-19.
Imeneu si Filet impreuna cu altii erau niste apostati autentici, deoarece "au deviat de la adevărul scripturilor, spunând că învierea a avut loc deja, şi distrugeau credinţa unora."
Din punct de vedere scriptural, si organizatia patronata de Wachtower este apostată pentru că si ea sustine oficial in literatura editata in trecut, asemenea lui Imeneu si Filet, ca "invierea a venit deja incepand cu anul 1919," si astfel la randul ei altereaza credinta multora!
Organizatia nu poate dovedi nicicum cu scripturile ca in anul 1919 a venit invierea, tot la fel cum nici Imeneu, Filet si cei din grupul lor, nu puteau demonstra in timpul acela, ca venise cu adevarat invierea!
Este o invatatură a ei proprie, o deductie si imaginatie falsa! Am demonstrat ca organizatia este una apostata analizand doar una dintre invataturi! Invierea nu a venit nici pe vremea lui Imeneu si Filet, si nici in anul 1919, cand zice organizatia ca a venit!
Invierea este un miracol de domeniul viitorului, la venirea Domnului Isus Hristos :
“Pentru că însuşi "Domnul va coborî din cer cu un strigăt poruncitor," cu glas de arhanghel şi cu trompeta lui Dumnezeu, "iar cei morţi în unitate cu Cristos se vor scula primii." "Apoi, noi, cei vii," care vom rămâne vom fi luaţi împreună cu ei în nori ca să-l întâmpinăm pe Domnul în văzduh şi, astfel, "vom fi întotdeauna cu Domnul." Aşadar, continuaţi să vă mângâiaţi unii pe alţii cu aceste cuvinte!” 1 Tesaloniceni 4:16-18.
Apostatii din punctul de vedere al scripturilor, promoveaza astfel de invataturi false cum a fost aceea ca invierea a si venit, invatatura pe care Domnul si apostolii sai nu au predat-o niciodata!
Apostolul Petru a numit aceste invataturi "erezii nimicitoare" :
"Totuşi, în mijlocul poporului "au fost şi profeţi falşi, aşa cum şi în mijlocul vostru vor fi învăţători falşi." Aceştia vor introduce pe furiş erezii distrugătoare şi îl vor renega chiar pe proprietarul care i-a cumpărat, aducând asupra lor înşişi o distrugere grabnică. Şi mulţi vor urma faptele conduitei lor libertine, iar din cauza lor, calea adevărului va fi vorbită de rău. Mai mult, "vă vor exploata cu lăcomie prin cuvinte prefăcute." Cât despre ei însă, judecata din timpurile străvechi nu întârzie şi distrugerea lor nu dormitează." 2 Petru 2:1-3.
Martorii lui Iehova au predicat timp de zeci de ani o multime de invataturi false, contrare scripturilor, care se pot dovedi foarte usor folosind ca argument chiar literatura editata de ei! Din acest punct de vedere, ei fac parte dintre apostolii si proorocii mincinosi care sunt prezenti astazi pe scena lumii.
Multe dintre invataturile lor fundamentale au fost schimbate in ultimii ani cu altele la fel de nescripturale bazate ca de obicei pe deductiile si izvodirile mintii pacatoase a unor oameni si nu pe cuvantul lui Dumnezeu.
Dacă accesati linkul de mai jos veti citi unele dintre aceste invataturi si explicatii false predate de catre Wachtower :
http://emil1977.blogspot.ro/…/multe-dintre-regulile-explica…
Isus Hristos si apostolii sai ne-au avertizat la timpul potrivit sa fim foarte atenti ca sa nu fim inselati de proorocii, apostolii si hristosii mincinosi :
"Dacă cineva vă zice atunci: «Iată! Cristosul este aici!» sau «Acolo!», să nu-l credeţi. Căci se vor ridica Cristoşi falşi şi profeţi falşi şi vor face semne mari şi minuni ca să-i inducă în eroare, dacă s-ar putea, chiar şi pe cei aleşi. Iată că v-am spus dinainte. Dacă vi se zice: «Iată că este în pustiu!», să nu ieşiţi sau «Iată că este în camerele ascunse!», să nu credeţi. Căci, aşa cum iese fulgerul de la răsărit şi străluceşte până la apus,"aşa va fi prezenţa Fiului omului." --- Matei 24:23-27.
Apostolul natiunilor, Pavel, ne averizeaza in epistola sa cu privire la unii crestini din Corint care devenisera apostati :
" Aceşti oameni sunt apostoli falşi care îi înşală pe alţii prefăcându-se în apostoli ai lui Cristos." Şi nu este de mirare, fiindcă şi Satan se preface într-un înger de lumină. Nu este deci mare lucru dacă şi slujitorii lui se prefac în slujitori ai dreptăţii. Dar sfârşitul lor va fi potrivit lucrărilor lor." 2Corinteni 11:13-15.
Intr-adevar, apostolul Pavel avea mari necazuri cu acesti apostoli falsi, care aparusera in ultimul timp in Corint!
In ultimii ani, mii si mii de Martori ai lui Iehova au analizat cu atentie deosebita aceste invataturi folosind scripturile, si au descoperit imediat explicatiile false ale Wachtower si le-au demascat cu mult curaj! Unii dintre ei au demisionat ori s-au dezasociat, altii au fost exclusi de organizatie, insa toti au fost declarati 'apostati'.
Aceasta este o eticheta mincinoasa, o gaselnita a organizatiei, pentru a se putea rafui cu toti cei care ii demasca abuzurile, incalcarea drepturilor omului in interior, regulile ,explicatiile si invataturile sale false! Pe de alta parte Isus i-a invatat pe discipoli sa lupte contra apostaziei si sa demaste proorocii si hristosii mincinosi.
Domnul i-a laudat pe discipolii din Efes pentru ca i-au pus la proba, si dupa aceea au demascat apostolii mincinosi :
"Îngerului congregaţiei din Efes scrie-i: Iată ce spune cel care ţine cele şapte stele în mâna dreaptă, cel care umblă în mijlocul celor şapte lampadare de aur:
"Cunosc faptele tale, truda ta şi perseverenţa ta şi ştiu că nu-i poţi suporta pe oamenii răi, "că i-ai pus la încercare pe cei care zic că sunt apostoli, dar nu sunt, şi i-ai găsit mincinoşi." Tu manifeşti şi perseverenţă, ai suportat multe de dragul numelui meu şi n-ai obosit." Revelatia 2:1-3.
Discipolii din Bereea l-au verificat chiar si pe apostolul Pavel cu scripturile ca sa se convinga daca ce li se spunea este asa. Etalonul adevarului ramane cuvantul lui Dumnezeu scris! Fapte 17:11.
Putem verifica orice declaratie inspirata numai cu ajutorul sfintelor scripturi. Amin! Paziti-va de apostazia Jw.org care este extrem de toxica: Ea predica pe scena lumii "o alta evanghelie" decat ce-a predicata de Isus si apostolii sai:
"Mă mir că, de la Cel care v-a chemat cu bunătatea nemeritată a lui Cristos, treceţi atât de repede la o altă veste bună! Dar nu este alta. Sunt însă unii care vă tulbură+ şi vor să denatureze vestea bună despre Cristos. Dar, chiar dacă vreunul dintre noi sau un înger din cer v-ar anunţa o altă veste bună decât aceea pe care v-am anunţat-o noi, să fie blestemat! Aşa cum am spus noi deja, aşa spun şi eu acum din nou: "Cine vă anunţă o altă veste bună decât aceea pe care aţi primit-o, să fie blestemat!" Galateni 1:6-9! Avem obigatia de-a avertiza oamenii de pericolul hristosilor si proorocilor mincinosi si a invataturilor lor pline de "aluat" religios si politic! Marcu 8:15.
Iata ce ne avertiza un Turn de Veghe cu ani in urma atunci cand Wachtower era convinsa ca detine adevarul:
"Atunci cand oamenii sunt in mare pericol de la o sursa pe care nu o considera deloc suspecta sau sunt indusi in eroare de cei pe care ii considera prietenii lor, este rauvoitor sa-i avertizezi?"
"Ei pot prefera sa nu dea crezare avertismentului. Acesta le poate displacea. Dar elibereaza aceste lucruri pe cineva de la responsabilitatea morala de a da acest avertisment?"- Wachtower, Turnul de Veghe, 15 ianuarie,1974, pag. 35!”
Acesta este si motivul principal pentru care noi ne avertizam periodic fratii!"
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
. Watchtower ii SFIDEAZĂ pe Iehova Dumnezeu si pe Isus Hristos prin MĂSURA EXCLUDERII APOSTAȚILOR DIN CONGREGAȚIIle lOR !
. ========================================================
---------------- sâmbătă, 13 mai 2017 partea II.
Revista Turnul de Veghe din 15/7/ 2014, pagina 7, paragrafele 6 si 10, recunoaste oficial ca in secolul intai Iehova Dumnezeu si Isus Cristos le permiteau fratilor apostati sa ramana in congregatiile lor, fara ca sa fie exclusi, ori sa se ia alte masuri administrative impotriva lor!
Iehova si-a revarsat mila si indurarea sa cea mare in mod iubitor si asupra fratilor apostati care activau in toate congregatiile de atunci!
Iata argumentele prezentate in studiul "Iehova îi cunoaşte pe cei care sunt ai lui", aparute in revista Turnul de Veghe din 15/7/2014, pagina 7, par 6, 10:
- Intrebare: "Ce efect au avut acţiunile apostaţilor asupra fraţilor fideli din zilele lui Pavel"?
- Raspuns: "Timotei şi alţi fraţi fideli erau, probabil, tulburaţi de acţiunile apostaţilor din mijlocul lor. Poate că unii se gândeau de ce li se permitea acestor persoane să rămână în congregaţie". 2 Timotei 2:16-18.
Wachtower ne spune ca, citat, "Timotei cat şi alţi fraţi fideli erau, probabil, tulburaţi de acţiunile apostaţilor din mijlocul lor. Poate că unii se gândeau de ce li se permitea acestor persoane să rămână în congregaţie"! Organizatia ne arata aici ca stie cum erau tratati fratii apostati din secolul intai: Erau lasati liberi in congregatiile lor, pentruca asa hotarase Iehova Dumnezeu si Fiul Sau, Domnul nostru Isus Cristos!
- Atunci, de ce se comporta noul "sclav fidel si prevazator" exact invers cu fratii apostati din congregatiile sale, si ia masuri administrative impotriva lor, excluzandu-i din organizatie?
- De ce nu urmeaza cu umilinta si iubire exemplul oferit de Iehova si Isus capul congregatiei crestine, adica sa-i tolereze pe fratii apostati in mijlocul congregatiilor, exact asa cum s-a procedat in congregatiile de pe timpul lui Pavel si Timotei?
- Nu este aceasta o actiune de sfidare la adresa lui Dumnezeu si Isus?
- Cum de poate Corpul de Guvernare sa-i excluda din congregatie pe discipolii care nu sunt de acord cu unele reguli, invataturi si explicatii nescripturale ale organizatiei, si demonstreaza acest lucru cu ajutorul scripturilor?
- De ce le interzice organizatia fratilor sa verifice cu ajutorul scripturilor regulile, invataturile si explicatiile sale?
- Faptele 17:11: ..."Verificau cu scripturile in fiecare zi, (pe apostolul Pavel), ca sa vada daca ce li se spunea este asa."
- 2 Corinteni 13:5 "Verificaţi mereu dacă sunteţi în credinţă".
- 1 Tesaloniceni 5: 21 : "Asiguraţi-vă de toate lucrurile!"
- 1 Ioan 4:14: "Iubiţii mei fraţi, să nu credeţi orice declaraţie inspirată, ci verificaţi declaraţiile inspirate ca să vedeţi dacă provin de la Dumnezeu, pentru că în lume au ieşit mulţi profeţi falşi". Sunt corecte aceste indemnuri biblice, sau nu?
- Mai mult, dupa ce ii declara apostati pe acesti frati fideli care apeleaza la cuvantul scris al lui Dumnezeu, ia masuri asupra membrilor familiei lor, rudelor, prietenilor si fratilor din congregatie si le interzice cpmplet sa discute cu ei, nici macar pe mobil, e-mail sau scrisori, iar daca o fac sunt exclusi la randul lor?
- De ce nu respecta Jw.org drepturile fundamentate ale omului inscrise in constitutiile tuturor popoarelor, in timp ce ea beneficiaza de ele din plin? Nu este ea o organizatie dictatoriala si extremista cum spune Russia?
- Cum poate fi interpretata aceasta sanctiune administrativa deosebit de dura pentru toti cei implicati, cand stim ca in secolul intai se proceda indurator, milos si cu multa iubire?
- Nu este aceasta masura administrativa aroganta si sfidatoare in totala contradictie cu recomandarile facute de scripturi?
- Vorbind in felul lumii, nu au intors in felul acesta conducatorii organizatiei spatele lui Iehova Dumnezeu si Isus Cristos, care au tolerat in congregatiile secolului intai si pana astazi, apostatii autentici?
Apoi, apostatii organizatiei nu sunt siniste apostati care sa respinga invataturile lui Dumnezeu! In paragraful 6 al studiului "Iehova îi cunoaşte pe cei care sunt ai lui", ni se spune textual: "Apostaţii din congregaţie nu puteau împiedica împlinirea scopului lui Iehova, la fel cum n-a putut nici Core cu secole în urmă".
Acesta este si motivul principal pentru care Iehova si Isus ii accepta incongregatie! Ei nu pot impiedeca nicidecum scopul sau!
In plus, asa dupa cum am vazut in paragraful 10, Wachtower recunoaste direct ca "Timotei şi alţi fraţi fideli erau, probabil, tulburaţi de acţiunile apostaţilor din mijlocul lor. Poate că unii se gândeau de ce li se permitea acestor persoane să rămână în congregaţie".
Aceasta precizare ne arata la modul cel mai clar cu putinta ca Wachtower cunoaste bine faptul ca apostatii erau tolerati in mijlocul congregatiilor, dar ca ea se opune din rasputeri sa faca asa ceva, si nu doreste nicidecum sa procedeze cu iubire, mila si indurare, la fel cum au facut Iehova Dumnezeu si Fiul sau Isus Cristos, capul congregatiilor crestine atunci!
Daca asa au stat lucrurile in seculul intai, iar organizatia recunoaste astazi acest fapt, atunci de ce Wachtower si conducatorii ei, ii exclud din congregatii pe cei care ii contesta anumite reguli, invataturi si explicatii cu ajutorul scripturilor, si le aplica lor si celor iubiti ai lor din familie rude si prieteni aceasta 'politica', lipsita de indurare, mila si iubire, a evitarii?
Prin aceasta atitudine aroganta si sfidatoare afisata de catre Wachtower si Corpul sau de Guvernare care il sfideaza pe Iehova Dumnezeu si Isus Hristos care nu au exclus fratii apostati din congregatia lui Timotei, sau din cele sapte congregatii mentionate in Revelatia, capitolele doi si trei!
Desi a tratat subiectul apostaziei folosind texte cheie din epistola a doua catre Timotei, cum ar fi 2 Timotei 2:16-18, Wachtower nu face niciun comentariu despre invatatura falsa in care credeau apostatii din mijlocul congregatiei lui Timotei, apostazie relatata in 2Timotei 2:18!
Wachtower se face ca nici nu a vazut acest verset din Biblie!
- Care era fapta de apostazie de care se faceau ei vinovati?
O sa explicam si motivul pentru care Wachtower este considerata deosebit de vicleana, subtila si manipulatoare atunci cand face in mod constient o asemenea omisiune!
Iata motivul pentru care acuza de apostazie a fost clar precizata de apostolul Pavel in epistola sa catre Timotei:
"Dar evită vorbirile deşarte care profanează ce este sfânt. Pentru că ei vor înainta tot mai mult în impietate, iar cuvântul lor se va întinde ca o cangrenă. "Imeneu şi Filet sunt dintre ei. Oamenii aceştia au deviat de la adevăr, spunând că învierea a avut loc deja, şi distrug credinţa unora." 2Timotei 2:16-18.
Acum va oferim si comentariul paginii la versetele citate mai sus: "Imeneu si Filet, impreuna cu tovarasii lor, erau niste apostati autentici, deoarece "au deviat de la adevărul scripturilor", spunând că "învierea a avut loc deja, şi distrugeau credinţa unora." 2 Timotei 2:18.
Da, Imeneu, Filet si tovarasii lor promovau o invatatura falsa si complet nescripturala! Totusi, Iehova Dumnezeu si Domnul nostru Isus Hristos capul congregatiei le-a permis acestora cat si tovarasilor lor sa ramana in mijlocul congregatiei unde era Timotei si ceilalti discipoli fideli ai invataturilor lui Isus Hristos!
Iata motivul pentru care sustinem ca organizatia patronata de catre Wachtower este cu siguranta o organizatie apostata:
- Ea sustine oficial in literatura editata in trecut cat si astazi exact aceiasi invatatura apostata promovata de Imeneu, Filet si cei din grupul lor, anume ca "invierea a venit deja incepand cu anul 1919, si astfel altereaza la randul ei credinta multor Martori ai lui Iehova! Contesta cineva dintre noi acest fapt?
Organizatia nu va putea dovedi niciodata cu scripturile ca incepand cu anul 1919 a inceput invierea, tot la fel cum nici Imeneu, Filet si cei din grupul lor, nu puteau demonstra ca in timpul acela venise cu adevarat invierea!
Era doar o invatatura de natura omeneasca pacatoasa, rod al unor deductii, pareri personale si imaginatii false!
Acum putem sa intelegem mai usor, de ce Wachtower a facut intentionat aceasta omisiune in studiul prezentat, nu-i asa?
Organizatia nu putea sa vorbesca deschis despre apostazia lui Imeneu si Filet in ceeace privea venirea invierii, deoarece si ea sustine aceiasi invatatura falsa a invierii incepand cu anul 1919! Da, Jw.org ne livreaza o erezie asemanatoare: a venit deja invierea mortilor incepand cu anul 1919!
- Care este atunci diferenta dintre Wachtower, Imeneu, Filet si cei din grupul lor, care sustineau si ei ca venise invierea?
Am demonstrat cu usurinta ca organizatia este una apostata din punct de vedere scriptural, dupa ce am analizat doar una dintre invataturile false editate in timp de catre ea! Invierea nu a venit nici pe vremea lui Imeneu si Filet, si nici incepand cu anul 1919, atunci cand sustine organizatia ca a venit!
Invierea este inca de domeniul viitorului si va veni numai atunci cand se va cobori Domnul Isus Hristos din ceruri:
"Pentru că însuşi "Domnul va coborî din cer cu un strigăt poruncitor," cu glas de arhanghel şi cu trompeta lui Dumnezeu, "iar cei morţi în unitate cu Cristos se vor scula primii." "Apoi, noi, cei vii," care vom rămâne vom fi luaţi împreună cu ei în nori ca să-l întâmpinăm pe Domnul în văzduh şi, astfel, "vom fi întotdeauna cu Domnul." "Aşadar, continuaţi să vă mângâiaţi unii pe alţii cu aceste cuvinte!” 1Tesaloniceni 4:16-18.
Organizatia nu doreste sa permita in congregatiile ei niciun fel de apostati, si nu vrea sa urmeaze exemplul iubitor al lui Iehova si Isus Cristos!
Au nesocotit si dispretuit atitudinea miloasa si iubitoare a lui Dumnezeu si Cristos fata de fratii apostati din congregatiile secolului intai, si pana astazi!
Daca citim mesajul Domnului nostru Isus Cristos adresat catre fratii din cele sapte congregatii din cartea Revelatia capitolele 2 si 3, vom observa ca in interiorul lor erau tolerati multi apostati, unii dintre ei fiind chiar idolatri:
- Apostolii mincinosi si gruparea Nicolaitilor din congregatia Efes, Rev. 2:2,6 - Discipolii lui Balaam si Nicolaitii din congregatia Pergam, cartea Revelatia 2:14,15
- Discipolii Izabelei din congregatia Tiatira, Rev. 2:20
- Apostazia partiala din Sardes, cat si apostazia totala din congregatia din Laodicea, Revelatia 3:2,17, 20!
Epoca lui Core, Datan, Abiram si ai lor care au fost "arsi cu foc venit din cer", atat de draga organizatiei, a trecut demult, desi liderii ei inca mai sunt atinsi de spiritul "arderii in foc" de atunci, sau de pe timpul nemiloasei si criminale inchizitii romano-catolice! Wachtower regreta foarte des in literatura produsa de ea ca apostatii de astazi nu mai sunt "arsi cu foc" ca pe timpul lui Moise, sau ca in vremea proorocului Ilie!
Invataturile Domnului Isus Hristos rezolva altfel lucrurile cu acest mod de executie de pe timpul lui Moise si al lui Ilie!
Atentie: Domnul nostru Isus Cristos si-a mustrat aspru apostolii care doreau arderea cu foc a Samaritenilor deoarece acestia nu au vrut sa-i primeasca in tinutul lor: "Când au văzut lucrul acesta, discipolii Iacov şi Ioan au zis: "Doamne, vrei să spunem să se coboare "foc din cer" şi să-i mistuie, asa cum a facut Ilie?" "Domnul Isus s-a întors şi i-a mustrat, spunandu-le: "nu stiti de ce spirit sunteti influientati!". "Fiul omului a venit sa-i salveze pe oameni, nu sa-i distruga!" Luca 9:54-56.
Am pregatit un dialog imaginar dintre membrii Corpului de Guvernare "noul sclav fidel", si Domnul nostru Isus Hristos:
- Domnul Isus Hristos: ” Am dat un exemplu de iubire pentru fratii mei din toate congregatiile din secolul intai si pana astazi: fratii apostati au fost lasati liberi, inclusiv Imeneu, Filet, si cei din grupul lor. O sa preluati si voi exemplul si să-l aplicati in congregatiile voastre? ”
- Corpul de Guvernare: "Noi nu putem tolera niciun fel de apostat in interiorul organizatiei noastre! Excluderea lor din congregatii este o masura iubitoare, da, un mare exemplu de iubire in favoarea apostatilor, a membrilor familiei lor, a rudelor, a prietenilor, si mai ales al fratilor nostri din toate adunarile ! ”
---------------------------------------------------------------------------------
Va dorim multă sănătate, bucurie si vizionare plăcută .
:https://www.youtube.com/watch?v= beVds4NC3is
- ------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------


-- -------------------------------------------------------------------------------


 .      E M I L I A N    C I S M A R U  :

 -------------------------------------------------                          

.                       vineri, 6 februarie 2015

------------------------------------------------------------------

 ESTE  CONGREGAȚIA  UN  LOC  DE 

SCĂPARE  ÎN TIMPUL NECAZULUI CEL

 MARE , ÎNAINTE DE ARMAGHEDON ?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
   
.    Martorii lui Iehova, Gog din Magog, si supravietuirea recomandata de Wachtower, in timpul Necazului ce Mare! 
    Acesta este studiul Turnului de Veghe care a fost analizat in congregații  pe data de 1 februarie 2015
.    Haideți să vedem ce plantează organizația in mintea Martorilor .
--------------------------------------------------------------------------
Wachtower, ne recomandă printre altele : În timpul ‘necazului celui mare’ va trebui să rămânem aproape de congregaţia din care facem parte (Vezi paragrafele 16-18),w15/11 2014, pag.27. De ce oare se recomanda acest lucru? Pentru ocrotirea fizica a Martorilor! In paragraful 18, se spune textual : "De aceea, dacă vrem să fimocrotiţi în timpul necazului celui mare, trebuie să recunoaştem că Iehova are un popor pe pământ, organizat în congregaţii. Trebuie să luăm poziţie de partea acestui popor şi să rămânem aproape de congregaţia din care facem parte". Evident, Wachtower are o mare problema aici, nu-i asa frate Nelu Bota? Adica, organizatia simte ca multi Martori ai lui Iehova, incep sa aiba alta parere in ultimul timp despre conditionările de supravietuire subliniate mai sus! Da, dormiți totuși liniștiți! "Sclavul" veghează pentru noi, ca si până acum!
. Este insă biblică, această recomandare a organizației, cum că vom găsi salvare in congregație? In timpul Israelului, a fost oare Sinagoga, (adunarea) un refugiu pentru cei credinciosi? Istoria ne arata ca in vremurile de cumpana, cum ar fi cucerirea Israelului de catre asirieni/740/ I.Hr, si babilonieni/587/ I.Hr, s-au in anul 70, dupa Hristos, cand au venit Romanii si l-au distrus, nu a fost deloc asa! Intre anii 33 dupa Cristos pana in anul 325, au fost congregatiile un refugiu pentru crestini? De ce oare le-a recomandat Domnul Isus discipolilor ca daca sunt prigoniti intr-o cetate/oras, sa fugă in altul? De ce au fugit toti crestinii din Ierusalim cu ocazia prigoanei, in oras ramanand numai apostolii, pe timpul lui Saul/Pavel, martirul Stefan ne-fiind ingropat de crestini sau apostoli ci de oameni cu teama de Dmnezeu care nu erau crestini? Crestinii au fugit atât de repede, incât nu au stat sa-l mai ingroape pe discipolul Stefan! Iata :Faptele 8: 1,2 : "În ziua aceea a izbucnit o mare persecuţie împotriva congregaţiei din Ierusalim. Toţi, cu excepţia apostolilor, s-au împrăştiat în regiunile Iudeii şi ale Samariei. Însă nişte oameni cu teamă de Dumnezeu l-au dus pe Ştefan să-l îngroape, şi l-au plâns mult. Dar Saul a început să facă prăpăd în congregaţie şi, intrând cu forţa dintr-o casă în alta şi târând afară bărbaţi şi femei, îi arunca în închisoare."
.   Poate garanta Wachtower inca de pe acum, ce se va intampla in timpul Necazului cel Mare, si anume ca noi crestinii vom fi ocrotiti de evenimentele din timpul necazului in congregatii? Jw.org, se face ca nu stie, ca in anii trecuti in Ruanda, congregatiile nu au putut oferi aproape deloc  ocrotire Martorilor lui Iehova din Tribul Tutsi, si astfel au fost omorati cu macetele de catre membrii din tribul hutu, da, peste400 de Martori ai lui Iehova!? Chiar si in sediul filialei, li s-au taiat capetele unor Martori Tutsi, si ca singura solutie corecta s-a dovedit a fi fuga in alte tari, s-au in taberele de refugiati! Foto de mai jos : masacre in Ruanda :

  
Solutia biblică în fața primejdiei, este doar una : Fuga! Insusi Domnul când era doar un prunc, a experimentat fuga din calea primejdiei de moarte! Daca ar fi ramas in Sinagoga/adunare/, Irod l-ar fi gasit si ucis : Dupa ce au plecat, iata ca ingerul lui Iehova i-a aparut in vis lui Iosif si i-a zis : "Scoala-te, ia copilasul si pe mama lui sifugi in Egipt. Stai acolo pana iti voi spune eu, fiindca Irod are de gand sa caute copilasul ca sa-l omoare. Astfel, el s-a sculat, a luat copilasul si pe mama luinoaptea, si a fugit in Egipt! Aceasta solutie a dat-o insusi Dumnezeu printr-un inger, adica fuga in Egipt! La o adica, despre ce vorbim noi? In Ruanda, solutia a fost tot fuga :
  
 
Asadar, Domnul Cristos a avut dreptate cand a recomandat discipolilor fuga din calea persecutiilor! Matei 10:23/a : "Cand va vor persecuta intr-un oras, s-a fugiti in altul"! S-au : "Cand ve-ti vedea lucrul dezgustator, care cauzeaza pustiire..., (romanii in anul 70), ...atunci cei din Iudeea sa fuga la munti!" Cei care au pierdut timpul, si nu au fugit la timp, au murit : 1.100.000 de morti au fost numai la Ierusalim si 97.000 de prizonieri au fost trimisi pe galerele romane, ca si sclavi! Ei s-au increzut intr-o salvare miraculoasa invocand Templul lui Iehova! Ieremia a taxat cu mult inainte aceasta optica gresita a iudeilor : "Nu va puneti increderea in cuvinte inselatoare, zicand: "Acesta este Templul lui Iehova, templul lui Iehova, templul lui Iehova!" Ieremia 7:4. Da, iudeii sperau intr-o salvare miraculoasa din cauza Templului lui Iehova, ei considerand ca daca erau poporul sau, salvarea era ca si asigurata! Domnul Isus Hristos, profetul lui Iehova le-a transmis altceva, dorind sa le corecteze modul de gandire! Le-a transmis simplu, ca Ierusalimul va fi distrus, si ca "nu va ramanea piatra pe piatra!" Le-a oferit insa si o solutie foarte simpla : Fuga!
Acum o sa dau un alt exemplu : din cauza ca au considerat sala regatului, (congregatia) un loc sigur de refugiu, si nu au fugit cand au fost anuntati de autoritati, Martorii lui Iehova din Armero, (aproape toti membrii congregatiei), au muritimpreuna cu cei aprox. 20.000 de locuitori ai orasului, si au scapat cu viata doar cati-va dintre ei, care au fugit in locurile mai inalte, si au evitat in acest fel valul urias de namol, de 20 de metri inăltime, fuga dovedindu-se si de data aceasta ca este intr-adevăr, solutia corectă!
Mai jos : foto- taifun in Filipine! Solutia : Fuga de primejdie!
  S-au deunăzi, când cei care au fugit din calea taifunului din Filipine au scăpat, in schimb cei care nu s-au pus singuri la adapost au murit, numai intr-o singură congregatie decedand 22 de Martori ai lui Iehova, pentru ca i-a durut in pălărie pe cei de la Filiala! Ce cautau oamenii aceia la Sala Regatului domnilor, daca locuitorii au fost avertizati de autoritati din timp, despre taifunul ucigator? Cine a organizat intrunirea, si refugiul acolo? Grasul Mark Sanderson, membru in Corpul de Guvernare, si-a plimbat intr-adevar fundul mare pe acolo, doar după dezastru! Ar fi fost mai bine sa mearga inainte acolo, s-au sa trimita macar pe cineva de la filiala, deoarece s-a stiut din timp! Exista oare vre-un vinovat printre batranii locali, s-au dintre cei de la Filiala? O fi murit si vre-un batran, s-au si-au luat cu totii talpasita inainte de dezastru, punandu-se la adapost? Și câte alte situatii asemănătoare au mai fost!
.   Ce s-ar fi intâmplat oare, si care ar fi fost deznodământul pentru mii de Martori ai lui Iehova, care au suferit in inchisori si lagare, si chiar murit in Germania lui Hitler, daca atunci cand au izbucnit persecutiile, ar fi fugit de acolo, conform sfatului Domnului Hristos, si ar fi urmat exemplul crestinilor din Ierusalim, din timpul prigoanei lui Saul/Pavel, s-au in anul 66 dupa Hristos, inainte de distrugere, care au fugit din Ierusalim de le-au sfarait calcaiele? Ar fi scapat multi, nu-i asa? Au preferat insa sa asculte de judele Rutherford, care fiind neintelept si arogant, l-a mai si enervat teribil pe Hitler, care a devenit foarte furios, facand din Studentii Bibliei din Germania, o tinta vie! Cum sa-l ataci tu pe Hitler, stiind ca in Germania ai cam o treime dintre Martorii lui Iehova de pe pamant? A fost o mare nesabuinta, nu-i asa? Ca vitejie n-a fost, deoarece Rutherford era bine mersi la adapost in America, la vre-o 8.000 de Kilometri distanta de Hitler! La durut in bocanci pe Ruthy de studentii Bibliei din Germania, care au suferit cumplit, si care au fost tradati chiar de catre unii din fratii lor!
.  O situatie la fel de dramatica, aproape trasa la indigo a existat si in tarile cu dictarura comunisto-securista unde organizatia a esuat din nou in politicile ei eronate, vizavi de autoritati, enervandu-le si mai mult, atragand astfel pedepse mult mai mari pentru Martorii lui Iehova!
.   Da, dragi Martori ai lui Iehova, dormiti linistiti : "sclavul" vegheaza pentru voi, ca si in cazurile de mai sus! Avand anumite interese legate de publicitate, si multe altele ca si politicienii din Armero, care in ziua dezastrului aveau alegeri, este foarte posibil sa fiti expusi si voi la fel, de scopurile ascunse ale organizatiei!
.   Cine stie dragilor, ce genocid ne mai paste si pe noi in viitor, asemanator cu cel din Ruanda sau Germania! O fi fuga rusinoasa, dar este recomandata de Domnul nostru Isus Hristos in Biblie, si s-a dovedit foarte buna de-a lungul timpului, salvandu-i de obicei pe cei care au preferat-o! 
.    Cât despre viitor si identitatea lui Gog din Magog, Wachtower doar ce s-a inșelat din nou, si a schimbat recent invatatura, copiind aproape exact invatatura altor Culte! La cate profetii si invataturi s-au gresit in timp, ce mai conteaza inca una eronata : stati langa congregatie in caz de calamitate, nu cumva sa fugiti ca sa va scapati pielea! Doar Necazul cel Mare profetit in scripturi, nu ne aduce printre altele si multe calamitati, ci este doar o plimbare marca Wachtower, de acasa pana la sala s-au adapost comun, unde un tip cu cravata rosie, citeste o comunicare, probabil de la Corpul de Guvernare! Salvarea din Necazul cel Mare, o ofera doar Domnul Iehova prin Fiul sau, nu un om s-au vre-o organizatie religioasa! 
.    Doriti acum sa auziti si sfatul nostru? In caz ca sunteti anuntati de autoritati, despre unele calamități sau persecutii, da-ti fuguta dupa cum v-a spus chiar Domnul Hristos, si puneti-va fundul la adapost, fara sa mai asteptati nici un moment organizarea deja celebra de acum, oferita de organizatie, s-au vizita tardiva a Domnului Mark Sanderson, care a constatat doar dezastrul cladirii, si cele 22 de decese de la Sala Regatului! Aceasta ne arata foarte exact cam ce face organizatia, vizavi de calamitati! Ce bine ar fi fost sa apara un tip cu cravata rosie, ca sa-i anunte din timp pe fratii filipinezi sa fuga, deoarece autoritatile si-au facut datoria si au anuntat din timp venirea taifunului! Anuntul putea fi citit chiar si de pe o fituica : "Dragi frati , vine spre noi un taifun foarte periculos, asa ca fugiti fiecare l-a un adapost sigur impreuna cu famlia, findca am fost anuntati de autoritati ca este pericol de moarte"! 
.   Cat despre povestile "incurajatoare" din studiul Turnului de Veghe, cum este si cea din studiul recent, ele sunt doar rodul imaginatiei unor scriitori fideli organizatiei, de la Wachtower! Ieremia ne da un sfat util : "Iata ca voi va puneti increderea in cuvinte inselatoare, dar lucrul acesta nu va fi de niciun folos!" Ieremia 7:8. Cat despre articolul prezentat de catre noi mai sus, nu este deloc inselator, ci cred ca este destul de rezonabil si decent, mult mai eficient de studiat astazi in congregatii, decat studiul oferit de organizatie, care sustine obsedant, doar unitatea de nezdruncinat in jurul Corpului de Guvernare conform obiceiului sau! Acesta este de fapt si scopul real al studiului! Bineînțeles că in studiul de săptămâna trecută in partea intâi, nu au uitat incă un lucru : Sa muște din nou din așa-zisii "apostati", sperietoarea de serviciu, folosita de catre Corpul de Guvernare! Intr-adevar, Organizatia a oferit o hrana spirituala mai mult decat adecvata si necesara pentru interesele ei de moment! 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
.------------------------------------------------------------------------------------    


.--------------------------------------  2 0 1 5  -----------------------------------                                     

.                               CÎTEVA  SFATURI  UTILE PENTRU  MARTORII  LUI  IEHOVA 
.                             ------------------------------------------------------------------------------------------ 
         CÎND  PARTICIPĂ  LA UN  STUDIU  AL  REVISTEI  ” TURNUL  DE  VEGHE ” LA  ” SALA  REGATULUI ” 
.       ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

.   Când mergeti la Sala Regatului la studiul Turnului de Veghe, intrebati-va : Care este scopul urmarit de către scriitorii Watchtower atunci cand l-au scris? Ce vor ei de fapt sa fixeze in mintea fratilor, si de ce?
Să facem un exercitiu : Studiul care a fost Duminica 1 februarie 2015 intitulat : "Acum sunteti poporul lui Dumnezeu"! Care credeti ca a fost scopul scrierii lui? Sa ne convinga de urmatoarele lucruri :
---- 1. Ca sunteți intr-adevar poporul lui Dumnezeu!
----- 2. Ca pentru a supravietui in Necazul cel Mare, trebuie indeplinite urmatoarele conditii : paragr.18 : "De aceea, dacă vrem să fim ocrotiţi în timpul necazului celui mare, trebuie să recunoaştem că Iehova are un popor pe pământ, organizat în congregaţii. Trebuie să luăm poziţie de partea acestui popor şi să rămânemaproape de congregaţia din care facem parte!"  Asta doreste si Wachtower cu ardoare inca, nu-i asa? Are ceva probleme in legatura cu asta, nu?
---- 3. Bau-bau : fugiti de apostati : paragr.8/b : "De asemenea, Pavel i-a avertizat pe membrii poporului lui Dumnezeu: „Ştiu că după plecarea mea vor intra printre voi lupiasupritori, care nu vor trata turma cu tandreţe, şi că se vor ridica bărbaţi chiar dintre voi care vor vorbi lucruri denaturate ca să-i tragă pe discipoli după ei” (Fap. 20:29, 30). Această apostazie s-a manifestat în mod clar spre sfârşitul secolului I (1 Ioan 2:18, 19)." Au inca o problema si cu "apostatii", nu-i asa fratilor?
.    Sigur că da, apostatii care au abandonat in realitate Evanghelia lui Hristos, si care sunt chiar ei, striga ca din gura de sarpe : atentie la apostati! De ce oare se teme organizatia asa de mult de ei? Cumva, pentru ca demasca multe invataturi neadevarate, raspandite de catre ea in numele lui Iehova, timp de zeci de ani? 
Apoi, Wachtower ne mai oferă si câte o perlă fără să vrea : Ne spune foarte clar, si cum anume procedau apostolii atunci cand executau botezul crestin : Ei botezau doar in numele Domnului Isus Cristos : Iata ce ne relateaza intr-adevar Biblia si ce scrie de altfel insa-si Wachtower, negru pe alb in articolul de studiu :
 "Dumnezeu l-a făcut Domn şi Cristos”. Când ei l-au întrebat ce trebuiau să facă,Petru le-a zis: „Căiţi-vă şi fiecare dintre voi să fie botezat în numele lui Isus Cristos pentru iertarea păcatelor voastre şi veţi primi darul spiritului sfânt” Fap. 2:22, 23, 36-38. În ziua aceea, aproximativ 3 000 de oameni au fost adăugaţi la noua naţiune a Israelului spiritual Fap. 2:41. După aceea, apostolii au continuat să predice plini de zel şi tot mai mulţi oameni au acceptat adevărul (Fap. 6:7) Asadar, ii, nu botezau trinitar, si nici in numele lor sau al Congregatiei Crestine, si nu puneau conditii suplimentare, cum vedem ca face astăzi organizatia!
Asadar, Watchtower uită să ne spună in studiu, un lucru extrem de important : Ca ea boteaza exact ca si celelalte religii crestine, adica Trinitar, in Numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant! Ba inca, mai adaugă o conditie foarte importanta : In plus, trebuie sa recunosti neconditionat, "Sclavul Fidel si Prevazator", adica Corpul de Guvernare, si Organizatia, altfel nu poti fi boteazat! Daca nu ati stiut, s-au nu v-ati prins pana acum, organizatia botează in realitate pentru ea! Dupa cum observam, mai scapă si câte una incomodă pentru ea, oricat s-ar feri de acest lucru, nu-i asa? Acum, ati sesizat care a fost scopul articolului studiat la Sala, din Turnul de Veghe? Asta nu se cheamă cumva manipulare religioasa? Ba da ! Ar fi timpul ca toate cultele religioase, inclusiv Martorii lui Iehova sa-l onoreze cu adevarat pe Tatal si pe Fiul,  sa nu mai treacă "peste ce este scris", si sa evite metodele de manipulare a oamenilor! .  Iehova Dumnezeu si Domnul Hristos nu au manipulat niciodata! Cel care procedează asa, este insă un dușman invizibil : Satan Diavolul . 
.  Halleluyah! Lăudați-l pe Yah! Lăudati-l si pe Fiul său, Domnul nostru Isus Hristos regele regatului său  !
  -------------------------------------------------------
  ------------------------------------------------------                                                             

duminică, 18 septembrie 2016


 .             Iată , J w . org face toate lucrurile noi !  

 .                 De cele vechi s-a ales praful . . . 

-------------------------------------------------------------------------

 .     Pamflet teocratic. Organizația nu mai are răbdare deloc : a început ea, "înoirea tuturor lucrurilor". Toate cele vechi s-au dus pe apa sîmbetei ! Articol interzis cardiacilor J w.org. !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Din anul 2012, J w.org a început înoirea tuturor lucrurilor din ograda sa : Au început cu un sclav nou-nouț, actualul Corp de Guvernare ! Sclavul cel vechi a fost înlocuit pentru că era un sclav cam mucegăit și era doar un paravan învechit, si mincinos pe deasupra !
. În ultimul timp mai trăgea si la măsea în compania șefilor cultelor religioase ale Babilonului cel mare, inclusiv din România! "Isus Cristos" cel vechi, care s-a folosit de  vechiul sclav pînă in anul 2012, a trebuit sa fie înoit si el dupa ce rolul său a fost abandonat definitiv si el. La sclav nou, trebuia un Isus nou !
. Înoirea tuturor lucrurilor va fi continuată în curând cu un sediu mondial nou-nouț la Warvich, care va sta la dispoziția noului sclav! Sediul cel vechi de la Brooklyn nu avea nici lac, si nici telecomandă ! Si niciun dumnezeu !
. Noul sclav va fi numit in curând (iată incă un lucru nou !) și în cer, peste toate averile stăpânului ! Este bolnav după putere! În secret, noul sclav își dorește cu ardoare subordonarea "noului Ierusalim" din cer, iar Dumnezeu, Isus si îngerii ar urma sa fie excluși și ei după vre-o trei luni de stăpânire a Corpului de Guvernare : este imposibil ca ei sa poată îndeplini toate regulile si noile cerințe ale sclavului! Să-i vezi apoi pe toți cei din ceruri excluși și stând pe ultimul rând la sala regatului, împreună cu Pavel și Petru!
. Se șoptește pe la colțuri, că chiar si Corpul de Guvernare iși va înoi numele, deoarece actualul nume sună cam ca a Necuratului. La un sediu nou, trebuie si o revistă oficială nouă, si chiar cîțiva apostați noi, pentru asezonare.
. Am uitat să vă spun că in goana sa după înoire, Corpul de Guvernare a decis tot din anul 2012, că apostații excluși din organizație nu mai sunt o clasă, ci doar un grup amărît, dar foarte necesar J w.org : aceștia sunt noul lor dușman de clasă, cu care J w.org ii sperie astăzi pe martori! Pe vremuri, bau-baul, sau apostatul de serviciu era "creștinătatea apostată", grupurile desprinse de organizație, "fiara" , ONU, etc.
. Iată, noi facem chiar si apostați noi, adaptați la timpuri noi!
. Să mai spună cineva că nu se înoiesc toate lucrurile! Pînă și calea cea strîmtă s-a dovedit a fi fost cam lărguță, și a fost inlocuită cu o cale strîmtă nouă , ajustată in conformitate cu noile reguli, învățături si doctrine ale J w.org.
Pînă și celebrul Gog cel vechi, a fost înlocuit cu un Gog nou-nouț !
ONU, OSCE și Babilonul religios au fost și ele înnoite și spălate de păcate cu noile învățături ale Wachtower! Parcă nici dracul nu mai este chiar atît de negru, l-au înoit și pe el.
Bucurați-vă , națiuni! Iată , sclavul face toate lucrurile noi! Uitasem : Wachtower , cea veche si urîtă , a fost înlocuită și ea cu un vițel nou, mă rog, o vițică nouă : și-a pus nume nou : acum se cheamă J w . org , e machiată după ultima modă și cochetă foc!
. Dragi prieteni, ca totul sa fie nou-nouț, vă prezentăm un nou tip de pamflet, adaptat la noua conjuctură a organizatiei! Orice asemănare posibilă cu instituțiile si personajele amintite, este pur si simplu întîmplătoare! Iată, am făcut și noi un lucru nou, un pamflet teocratic!
Cineva, persoana extrem de importantă, avertizase încă din secolul întîi că vor apare mulți dumnezei, hristosi, apostoli si prooroci mincinoși noi-nouți, pe scena lumii! Adică , o mulțime de secte religioase creștine, noi-nouțe ca și J w.org !
Ca să fie totul nou, iată, toate lucrurile au fost vopsite din nou! Inclusiv gardul si leopardul!
Domnul nostru Isus Cristos a folosit altă comparație. I-a comparat cu mormintele văruite care erau aspectuoase și frumoase pe dinafară : " Vai de voi, scribi și farisei, ipocriţilor ! Pentru că voi semănaţi cu mormintele văruite, care pe dinafară par frumoase, dar pe dinăuntru sunt pline de oasele morţilor şi de tot felul de necurăţii. La fel şi voi, pe dinafară le păreţi drepţi oamenilor, dar pe dinăuntru sunteţi plini de ipocrizie şi nelegiuire". Matei 23:27,28.
. Ceace le-a spus Domnul Isus ipocriților religioși din acel timp e valabil și în zilele noastre : cultele, sectele si organizațiile religioase ale creștinătății, inclusiv J w.org, pot fi comparate și ele cu mormintele văruite ! Sau cu un gard vopsit doar pe dinafară!
. Nu degeaba l-a numit apostolul Pavel pe marele preot al iudeilor "perete văruit" ! Faptele 23:2,3. Toți conducătorii și susținătorii religiilor false, sunt asemenea pereților văruiți! 

------------------------------------------------------  



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


-----------------------   E  M  I  L  I  A  N     C  I  S  M  A  R  U  ----------  duminică , 21 august 2016  ------------------------


Wachtower a ramas repetenta : multe intrebari la care a dat raspunsuri false si contradictorii :

-------------------------------------------------------

Wachtower a oferit multe invataturi false si contradictorii in legatura cu unele 

teme 'scripturale' pe care le-a abordat :


1. Cine este sclavul fidel și prevăzător? Răspunsuri diferite:
- Apostolii si bătrânii din secolul intai, si...
- Cei care au oferit hrana spirituala pe parcursul secolelor.
- 'Sclavul fidel' este fratele Russell.
- 'Sclavul fidel' este fratele Russell si colaboratorii sai.
-  Toti cei care se impartasesc la cina comemorativa.
-  Discipolii unsi care formeaza astazi Corpul de Guvernare!
-  'Sclavul fidel si prevazator' si-a inceput activitatea din anul 1919, atunci cand administratorii societatii Wachtower au fost numiti de catre Isus Hristos in calitate de 'sclav fidel'.

2. A existat o clasa a 'sclavului rau'?
- Da : Apostatii au format clasa 'sclavului acela rau'.

3. A prezis Isus că va exista o clasă a sclavului rău?
- Nu.  vezi Turnul de Veghe 15/7/2013/ pag.25, chenar:
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2013533

4. Cine este sclavul 'acela rau' descris in Matei 24 : 45-48?
- 'Sclavul fidel si prevazator', poate deveni 'sclavul acela rau' in anumite conditii.
Citat: "a prezis Isus că în zilele din urmă va exista o clasă a sclavului rău? Nu.  În realitate, cuvintele sale sunt un avertisment adresat sclavului fidel şi prevăzător...cu alte cuvinte, Isus a spus: Dacă sclavul fidel şi prevăzător (Corpul de Guvernare), îşi tratează tovarăşii de sclavie în acest fel,(adica incepe sa-i 'bata'), aşa îi va face si stăpânul când va veni"... "fraţii unşi care slujesc împreună în calitate de sclav fidel ştiu că sunt răspunzători înaintea Stăpânului pentru modul în care îi tratează pe servitorii săi." Matei 24:45-48.

http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2013533 -pag.25.chenar.

Exista dovezi care arată fără dubii că "sclavul fidel si prevăzător, adică Corpul de Guvernare ii "bate" pe tovarăsii săi de lucru : Wachtower aruncă asupra 'fratilor lui Hristos' cu multe etichete false, indoieli, suspiciuni, acuze directe, si-i judeca aspru!
Iată câteva dintre etichetele false lipite de organizație anul acesta, 2016, fraților Domnului Isus Hristos care consumă din pâine și vin la cina comemorativă:
- Cei unși pot fi profeți falși : "Chiar dacă cineva a primit chemarea cereasca, acea persoană a primit doar o invitație, nu o confirmare a răsplății".
- Tocmai de aceea Satan ridică"profeți falsi... care sa-i induca in eroare, daca s-ar putea, chiar si pe cei aleși!".
- "Unsii nu au mai mult spirit decât cei cu speranta pământească"
- "Nu trebuie să le sugereze si altora să se impărtășească".
- "Scripturile ne spun că in congregatie se pot strecura "frati falsi"... "acesti impostori ar putea pretinde că sunt unsi!"
- "Unii dintre cei care se impărtășesc ar putea fi bolnavi mintal!"
Vezi Turnul de Veghe din 1 Ianuarie 2016, editia de studiu:
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2016046

Organizatia ii "bate si pe cei excluși s-au dezasociati, pe motive false de 'apostazie'. Iata ce a spus public organizatia despre fostii ei tovarasi exclusi abuziv, la congresele regionale din 2013:
- "Apostatii sunt ca Satan, isi condimenteaza urzelile cu minciuni otravitoare!
- Sunt partasi la masa demonilor, sunt parte a semintei lui Satan!
- Sunt asistentii lui Satan, sunt plini de ura si amaraciune!
- Sunt plini de gelozie, sunt prădători, nesinceri in exprimări,  sunt mincinoși și inșelători!
- Sunt bolnavi mintali si incearcă sa-i infecteze si pe altii!"
Aceste exprimări ne demonstrează foarte clar ce fel de 'creștini' sunt cei din organizație care folosesc aceste cuvinte calomniatoare : "nu ies oare aceste cuvinte batjocoritoare din inima lor, si nu spurcă ele pe om?" Isus a precizat acest lucruri in Marcu cap. 7 : 20-23.
Păcatul comis : 'sclavul fidel si prevăzător' iși 'bate' tovarășii de slujbă și ii calomniază!
Iată pe cine a mai "bătut" Corpul de Guvernare, adică cel ce se auto-intitulează 'sclavul fidel si prevăzător in ultimul timp :
- A trimis in disponibilizare pe toți frații de la betel din cele 30 de filiale dezafectate recent!
- De la 1 ianuarie si 15 iunie 2016, J w.org a trimis acasă mii de beteliști si pionieri speciali cărora le promisese o carieră teocratică pe viată, dar pe care acum se vede că i-a mințit si i-a pus intr-o mare dificultate!
- Demite in fiecare an, mii si mii de batrani si slujitori auxiliari pe motive nescripturale, acuzându-i că nu și-au făcut bine serviciul, in multe cazuri invocând motive tehnice!
- Deși susține că Isus este capul congregațiilor creștine, in ultimul timp J w.org desființează și comasează congregatii, rupând multe legături si prietenii, pedepsind ('batand') in felul acesta atât bătrânii, slujitorii auxiliari, pionierii, cât și pe ceilalti membrii ai congregatiei! Isus nu a desfiintat nicio congregatie dintre cele sapte cărora le-a transmis mesaje desi șase dintre ele erau pline de apostazie! Isus nu a desfiintat nici măcar căldicica congregație din Laodicea care era plina de probleme spirituale! Asta se numeste diktatura totala in congregatii, draga Jw.org! Asta inseamna ati 'bate' tovarasii de slujbă !
- In fiecare an ii acuză pe multi dintre membrii săi, 'Martori ai lui Iehova' că sunt de vina pentru faptul că au slăbit spiritual, că au devenit iregulari sau inactivi, etc!
- Ii "bate" pe tovarășii săi de slujbă și prin faptul că face multe abuzuri si le incalcă intr-un mod deosebit de grosolan drepturile fundamentale ale omului, in interiorul organizației! Li se interzice membrilor familiei, rudelor, prietenilor si fraților să vorbească cu o persoană exclusă sau dezasociată pe motive de apostazie. Este interzisă chiar și legătura pe mobil, e-mail, internet, scrisori etc., drepturi garantate de constituție! Este foarte clar: Corpul de Guvernare, actualul 'sclav fidel', se comportă ca un 'bătăuș' notoriu, prieten bun cu 'bețivii'!

Intrebări : - cum se comportă asadar, cel autointitulat 'sclavul fidel si prevazator', adică Corpul de Guvernare cu multi dintre Martorii lui Iehova? Ca un dictator, ca un 'sclav rău'!
- Ii "bate", sau nu-i "bate" prin diferite metode administrative pe mulți dintre membrii săi loiali?
- Nu este comportamentul său asemănător unuia care este  'tovarăș cu bețivii', și iși 'bate' des tovarășii de slujbă?
- Dovedeste el că este un 'sclav' bun, sau un 'sclav' rău? Păcatul comis : Cel care se autonumește a fi 'sclavul fidel și prevăzător' este in realitate un 'sclav rău' care iși 'bate' des tovarășii de slujbă folosind unele dintre cele mai diversificate, subtile și viclene metode, special concepute pentru aceasta!

5. Care este Generatia prevăzută de Isus in Matei capitolul 24?
- Generatia anului 1914. Oamenii care erau in viată in anul 1914.
- Oamenii care au trăit ca generatie extinsă in jurul anului 1914.
- Clasa Ioan, formată din toți membrii clasei unse care se impărtășesc. etc.

6. Când alege Isus oile de capre?
- Din anul 1914.
- Din anul 1919.
- Din anul 1935, când a inceput să se formeze 'Turma Mare'.
- Alegerea va avea loc in viitor, in timpul Necazului cel Mare când vine Isus. vezi Turnul de Veghe din anul 1995/15/10.

7. Cînd a inceput invierea Turmei mici?
- Invierea a inceput din anul 1919 pană in anul 1926. După anul 1926, are loc o inviere individuală in mod instantaneu, imediat după deces.
- Invierea are loc intre intre 1919 și Armaghedon.

8. Cand s-a incheiat chemarea cerească pentru discipoli?
- Chemarea cerească s-a incheiat in anul 1935.
- Chemarea cerească nu s- a incheiat incă. vezi Turnul de Veghe 15/7/2007

9. Cine este Gog din Magog din Ezechiel cap. 38?
- Gog din Magog este Satan Diavolul.
- Gog din Magog este un grup de națiuni.

10. Cand a inceput sa fie oferita hrana spirituala?
- Din secolul intâi prin apostolii si bătrânii de atunci, iar apoi...
- Pe parcursul secolelor de cei care au oferit hrană spirituală .
- Hrană spirituală a inceput să fie oferită din anul 1878, prin intermediul grupului 'Studenții Bibliei', si a revistei lor Turnul de Veghe.
- Din anul 1919 se oferă hrană spirituală prin intermediul 'sclavul fidel si prevăzător', numit de Isus Hristos.

11. Cand vine Armaghedonul?
- Armaghedonul vine in anul 1914.
- Armaghedonul vine in anul 1975.
- Între 1975 și 2000 : Armaghedonul poate veni oricand : ” e - acum iminent ”.  
- Actualmente Armaghedonul este foarte aproape Adică ceace spun toate religiile    și sectele modeste și umile Mersi .
.      Și lista bîllbelor și răstîlmăcirilor acestor impostori nu numai că e departe  de a fi epuizată dar fantezia lor dezordonată ca o sondă în erupție și scăpată de sub 
control continuă să debiteze speculații inutile și păgubitoare .                  ---------------------------------------------------------------


-----------  miercuri, 16 martie 2016  -----------

.      Nelu Bota = fratele  E m i l i a n   C i s m a r u  explică :

. PRĂBUȘIREA MORMANULUI JW ORG DIN BROOKLYN !  

  ******************************************************************

Este adevarat : unele dintre cele mai importante invataturi ale Wachtower s-au prabusit! Ele nu au rezistat la proba timpului!

Da, este foarte adevarat si va puteti convinge foarte usor :  

Multe reguli, explicatii si invataturi ale organizatiei au fost cladite pe nisip si s-au prabusit! Prabusirea lor a fost foarte mare!

Motto : "Insa ori si cine aude aceste cuvinte ale mele, si nu le face, va fi asemanat cu un om nechibzuit, care si-a zidit casa pe nisip!" Matei 7:26!
Organizatia a renuntat cu timpul la unele dintre invataturile sale fundamentale "sigure" care au fost cladite in realitate pe nisip si nu pe stanca recomandata de scripturi, adica pe invataturile fiului lui Iehova, Domnul Isus Hristos :
"Cine aude cuvintele mele si le face este asemenea unui om cu judecata, care si-a zidit casa pe stanca! Matei 7:24!
Iata ce ne spunea organizatia nu demult, intr-un Turn de Veghe :"Sa nu-ti fie teama sa-ti analizezi convingerile!" Turnul de Veghe 1 Septembrie 2010, pag.11!
Noi nu ne mai temem sa ne analizam convingerile, tocmai pentru a ne asigura ca avem casa construita pe stanca invataturilor lui Isus, si nu pe nisipul nesigur, adica invataturile nescripturale asemanate de Domnul Isus cu un "aluat al carturarilor si fariseilor" si cu "aluatul lui Irod" Tocmai de aceea noi ne straduim sincer sa facem acest lucru in cadrul articolului de mai jos!
Stiati ca este doar o singura religie adevarata si ca toate celelalte sunt false? Care este atunci singura religie adevarata? Nu poate fi una care s-a dovedit ca a spus multe minciuni in decursul timpului, nu-i asa? Oare exista vre-o religie asa-zis "crestina" care sa spuna numai adevarul fara sa predea minciuni?
Cu siguranta veti spune ca exista totusi o singura religie adevarata, dar care se intampla sa fie tocmai religia pe care o detinem fiecare dintre noi, nu-i asa? Pana cand ne vom lasa oare inselati de publicitatea falsa facuta de cultele religioase "crestine", propriei lor religii?
Credeti ca o religie care a predat de-a lungul timpului multe invataturi false, poate fi adevarata? Raspunsul nu poate fi decat unul singur : Nu este adevarata!
Sa analizam impreuna un set de sapte invataturi false, dintre cele care au fost predate de Wachtower Society in decursul timpului sustinand ca sunt adevarate, dar pe care aceasta organizatie a fost obligata sa le schimbe, deoarece nu au reusit sa treca de proba timpului, dovedindu-se false:
Iata asadar, doar cateva exemple de invataturi si explicatii ale organizatiei care s-au dovedit a fi eronate:
1. Doctrina "generatiei" anului 1914, de la care iata ca s-au scurs deja o suta de ani! Aceasta a fost o invatatura complet falsa, care a mai fost schimbata intre timp de cateva ori! Cu siguranta ca doctrina "generatiei sfarsitului" va mai fi schimbata in viitor, deoarece organizatia tine cu dintii de aceasta explicatie alunecoasa!
"Generatia" anului 1914 a disparut intr-adevar fara urma, ca si un abur care piere, iar invatatura falsa cu privire la ea a fost abandonata si ea demult! Aceasta a fost in realitate o invatatura mincinoasa, nu-i asa fratilor? Este greu sa recunosti asta, nu-i asa? Atunci este mai corect sa spunem ca a fost una dintre "stralucirile de lumina", asa cum isi numea Wachtower invataturile sale si odinioara folosea foarte des aceasta lozinca?
Domnul Isus Cristos le-a spus celor din timpul sau care se credeau luminati, urmatoarele cuvinte :
"Daca lumina care este in voi este intuneric, cat de mare trebuie sa fie intunericul acesta!" Domnul a avut ca de obicei mare dreptate!
Daca unele invataturi considerate ani de zile fundamantele, au fost eliminate de organizatie deoarece erau interpretari false, le numim "straluciri de lumina", atunci cu siguranta ca mintim constient impotriva adevarului si devenim astfel complicii organizatiei!
Fratilor, cum putem sa numim intunericul o "stralucire de lumina"? Acuzam alte culte "crestine" ca spun minciuni, in timp ce invataturile noastre false, le numim "straluciri de lumina"? De ce avem doua standarde? Ce fel de constiinta pretindem noi ca avem daca gandim asa? Este aceasta o constiinta buna, s-au este una rea ? Ce interese lumesti pot avea unii, daca numesc intunericul lumina, iar lumina o numesc intuneric?
Iata un exemplu in acest sens : Care era scopul declarat al revistei Treziti-va, care conform pretentiilor Wachtower, era o "stralucire de lumina", dar care s-a dovedit a fi un "intuneric" bezna?  
Iata ce era scris pe pagina interioara a publicatiei editata in milioane de exemplare :
"Această revistă întăreşte încrederea în promisiunea Creatorului, referitoare la instaurarea unei lumi noi, paşnice şi sigure, înainte ca generaţia care a văzut evenimentele din 1914 să dispară!" S-a intamplat oare asa dupa cum a sustinut aceasta revista Treziti-va? Nu! Generatia care a vazut evenimentele anului 1914 a disparut demult, iar invatatura mincinoasa cu privire la ea, a fost si ea abandonata  de Wachtower! A fost aceea o explicatie falsa, s-au nu? A fost ea o "stralucire de lumina" intr-o lume intunecata, asa cum sustinea organizatia? Nu a fost deloc o "stralucire" de lumina, ci mai degraba putem sustine cu probe, ca explicatia aceea s-a dovedit a fi falsa! Organizatia a mai dat intre timp alte patru explicatii false cu privire la aceasta generatie, si este aproape sigur ca va mai da si altele, deoarece isi schimba foarte des doctrinele, iar explicatia trebuie revizuita obligatoriu din cand in cand!
2. Invatatura despre oi si capre, care sustinea ca acestea sunt alese si separate incepand din anul 1914, o data care a fost schimbata si mutata ulterior in anul 1935, care la randul ei a fost abandonata de organizatie incepand cu anul 1995! Evenimentul separarii oilor de capre a fost pana la urma plasat, ca va avea loc in viitor!
Iata ce recunostea Corpul de Guvernare despre acest eveniment :
"Dar timpul când Isus va pronunţa judecata finală asupra oilor şi caprelor din parabolă este încă de domeniul viitorului. Când Fiul omului va veni în calitate de Judecător, el va constata că mulţi creştini adevăraţi — de fapt „o mare mulţime“ de oi dedicate — întrunesc cerinţele pentru a supravieţui părţii finale a ‘necazului celui mare’ şi pentru a intra în lumea nouă"! W 95/15/10, paragr.21!
Da, alegerea oilor de capre nu se mai face din anul 1914, 1918, s-au din anul 1935 comform invataturii predate de Rutherford, ci va avea loc in viitor, atunci cand va veni Domnul Hristos! Conform noii invataturi elaborata de Wachtower in anul 1995, alegerea oilor de capre este asadar de domeniul viitorului! Asta ne arata in mod foarte clar, ca organizatia sa trezit deodata ca are in staulul sau, atat oi, cat si capre! Este foarte amuzant, nu-i asa?
Problema si mai amuzanta, este aceea ca pana ce nu vor fi separate in viitor la venirea Domnului, ea nu poate stie exact care dintre membrii sai sunt oi, si care sunt capre! Poate face doar simple presupuneri! Ce ne-am mai amuza, daca ea ar trage intr-adevar concluzii gresite cu privire la oile ei! Adica, sa creada ca oile sunt capre, iar caprele oi! Nu ar fi deloc prima data cand se inseala!
Pe de alta parte, sa retinem ca Domnul va introduce oile in Regatul sau vesnic, si nu in "lumea noua"! Termenul "Lumea noua" nu exista in Biblie, ci este doar unul dintre termenii inventati de Wachtower de-a lungul timpului, si la care Martorii lui Iehova tin foarte mult! Kakaia lumea noua?, ar intreba rusii!
"Lumea Noua" este un termen consacrat, care se referea la Statele Unite ale Americii, care era intr-adevar un teritoriu foarte "nou" descoperit de catre Amerigo Vespucci si Cristofor Columb! "Lumea noua" se poate referi si la "Noua Ordine Mondiala" care este in curs de instaurare!
Regatul Domnului nostru Isus Cristos, nu poate fi nicidecum numit "lumea noua", s-au "Noua Ordine Mondiala", expresii care sunt doar niste denumiri omenesti false, si nu se regasesc deloc in Biblie! Termenul scriptural corect,  este insa Regatul, sau paradisul lui Hristos si este vesnic! El nu este nicidecum o constructie de natura omeneasca, trecatoare!·
3. Invatatura conform careia in anul 1935, sa inchis "chemarea cereasca", speranta oferita de evanghelia secolului intai :
Imagini pentru chemarea cereasca
In Turnul de Veghe din 1/5 2007 p.30,31, Organizatia revine asupra explicatiei false din trecut, si ne spune foarte clar că în anul 1935 nu s-a închis nicidecum uşa pentru speranţă cerească asa cum au crezut zeci de ani Martorii lui Iehova dupa invatatura falsa data de Rutherford! Martorii lui Iehova au predicat-o insa zeci de ani in congregatii si in public! Au predicat asadar inca o invatatura falsa!
Da, ati citit bine : Organizatia a sustinut ca uşa pentru chemarea cereasca s-a închis in anul 1935, dupa cum au si trambitat in mod fals ani de zile publicatiile organizatiei! Ce a facut in realitate organizatia conform explicatiei eretice date in anul 1935? A inchis usa in nas oamenilor cu privire la speranta cereasca, o usa care a fost lasata deschisa de insusi Domnul nostru Isus Hristos si care trebuia sa ramana asa pana la a doua sa venire!
Realizeaza oare Corpul de Guvernare acest pacat urias, pe care la comis? Da de unde! A realizat organizatia ca prin invatatura data, a impiedicat zeci de ani predicarea chemarii ceresti? De ce nu a reparat aceasta eroare incepand cu anul noii explicatii adica din anul 2007, ca sa se predice iar chemarea cereasca, de vreme ce ea nu este incheiata? De ce se predica in continuare oamenilor o chemare pamanteasca ca fiind speranta scripturala pentru crestini? Cand au schimbat oare Isus Hristos si apostolii sai evanghelia originala a chemarii ceresti? Ne convine s-au nu, evanghelia predicata astazi este una una eretica, mincinoasa, complet in afara invataturilor lui Isus si ale apostolilor sai! Crestinii au o singura speranta : una cereasca! Nici un reformator religios nu avea voie sa schimbe speranta originala a discipolilor, nici macar un inger: "Mă mir că, de la Cel care v-a chemat cu bunătatea nemeritată a lui Cristos, treceţi atât de repede la o altă veste bună! Dar nu este alta. Sunt însă unii care vă tulbură şi vor să denatureze vestea bună despre Cristos. 8 Dar, chiar dacă vreunul dintre noi sau un înger din cer v-ar anunţa o altă veste bună decât aceea pe care v-am anunţat-o noi, să fie blestemat! 9 Aşa cum am spus noi deja, aşa spun şi eu acum din nou: Cine vă anunţă o altă veste bună decât aceea pe care aţi primit-o, să fie blestemat!" Galateni 1:6-9! Nici macar apostolii s-au apostolul Pavel nu mai puteau sa revina si sa schimbe evanghelia si speranta initiala a discipolilor!
Apostolul Iuda este si el categoric : "Iubiţii mei fraţi, dându-mi toată silinţa să vă scriu despre salvarea noastră comună, am găsit că este necesar să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi din greu pentru credinţa care le-a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna"!
Aroganta, incapatanarea si mandria i-au impiedicat intotdeauna pe conducatorii organizatiei sa-si recunoasca erorile grave facute in doctrinele si invataturile sale in decursul timpului!
4. Apare inca o invatatura falsa cu "generatia", dar Wachtower isi ia masuri de siguranta : Foloseste expresia in coada de peste, "dupa cat se pare"! Nici da, nici nu! Adica, este posibil sa fie asa, cum este posibil si sa nu fie! In Turnul de Veghe din anul 2010, 15/4 pag. 10, parg. 14, se publica o noua explicatie in legatura cu subiectul "Generatia" : "Deşi nu putem stabili cu exactitate durata ‘acestei generaţii’, este esenţial să păstram în minte câteva aspecte referitoare la termenul „generaţie“. De obicei, acest termen se referă la oameni de diferite vârste, care sunt contemporani o anumită perioadă din viaţa lor. În plus, o generaţie nu durează foarte mult şi are un sfarşit (Exod 1:6). Aşadar cum ar trebui să înţelegem expresia: „această generaţie”? După cât se pare, Isus a vrut să spună că cei unşi care aveau să fie de faţă când semnul începea să se împlinească (în 1914) urmau să fie contemporani o anumită perioadă din viaţa lor cu cei unşi care aveau să vadă începutul marelui necaz!”
Oh, Iehova! Cat le mai permiti acestor oameni sa minta in Numele Tau? De ce le-ai permis sa schimbe evanghelia Fiului Tau? Ce vor face oare la urma, in fata judecatorului tau, Isus?
Cine mai poate inghiti oare inca o explicatie despre "Generatie", dupa atatea erori facute? Doar Corpul de Guvernare si conducerea Wachtower! Multi Martori sinceri nu mai pot crede asa ceva, dar de frica excluderii si a politicilor dure de evitare promovate de organizatie, se fac ca ploua! Nimeni nu mai este dispus sa riste ruperea relatiilor cu famila, prietenii si cunoscutii, dupa ce vad riscurile la care s-au expus "apostatii" si dezasociatii! Intr-adevar organizatia foloseste din plin aceasta capcana uriasa si mizerabila in care a prins captivi milioane de oameni sinceri!
Asadar, dupa ce sa fript de atatea ori cu explicatiile sale "exacte", organizatia foloseste cu prudenta expresia, "dupa cat se pare"! Da, dupa cat se pare, acum organizatia sufla si in iaurt, dupa ce mai inainte s-a fript de atatea ori cu celebrele sale "explicatii" false referitoare la termenul "Generatie!".
5. Invatatura despre "sclavul fidel si prevazator", a fost schimbata din nou!
Iata cum suna explicatia data in cartea "Sa depunem o marturie temeinica despre Regarul lui Dumnezeu, carte editata in 2009 :
In capitolul 14, paragr.14 se spunea : "În prezent, cei aproximativ 7 000 000 de Martori ai lui Iehova din cele peste 100 000 de congregaţii de pe tot pământul acţionează în unitate şi împărtăşesc aceleaşi convingeri. Dar cum este posibil acest lucru într-o lume plină de conflicte şi de concepţii dezbinatoare?
"Unitatea lor este în primul rând rezultatul îndrumărilor ferme şi clare pe care Isus Cristos, Capul congregaţiei, le oferă prin „sclavul fidel şi prevăzător“, reprezentat de Corpul de Guvernare (Mat. 24:45–47). Totodată, este rezultatul faptului că familia mondială de fraţi se conformează de bunăvoie îndrumărilor din partea Corpului de Guvernare! Expicatia din 2009, o puteti citi aici: http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1102009057#h=20
Iata acum care este noul "sclav fidel si prevazator", conform schimbarii explicatiei : Este chiar Corpul de Guvernare, care in 2009 se intitula a fi doar reprezentantul vechiului "sclavului fidel si prevazator", care atunci era format din circa 13.000 de membrii unsi care se impartaseau din simboluri la cina comemorativa an de an, iar numarul lor era in ultimul timp in crestere continua! Insa, iata ca dupa aproximativ 3 ani, in anul 2012, Wachtower schimba brusc explicatia :
"Sclavul fidel si prevazator" este de data aceasta insusi Corpul de Guvernare, care mai inainte era doar un reprezentant umil al vechiului "sclav fidel si prevazator"! Evident ca a avut loc o rascoala, adica in termeni politici o lovitura de palat, data la sediul mondial : "Vechiul sclav" a fost rasturnat de la putere! Cine a decis asta? Nu se stie! Nu este oare aceasta o rascoala de tip "Core, Datan si Abiram? Cand rascoala este facuta la sediul mondial nu se pune, nu-i asa fratilor? Iata ce spune organizatia in Turnul de Veghe din 15/7, 2013, putin mai jos, dupa comentariul nostru :
Comentariul nostru cu privire la "sclavul fidel si prevazator"
Atunci, cine este sclavul fidel şi prevăzător? Nu este Russell asa cum sa spus la inceput, inainte de anul 1914! Sclavul fidel nu mai este reprezentat nici de cei care se impartasesc la cina comemorativa, asa-zisa clasa unsa asa cum s-a sustinut pana in anul 2012, toamna, cand a fost lansata prima data noua explicatie la intrunirea anuala din 6 octombrie! Oricum, vechiul scalv nu a protestat deloc, pentruca era doar un paravan! S-au o fi protestat, dar nu stim noi! S-au poate ca a tacut si el , tot de frica excluderii!
De data aceasta, din anul 2012/2013, "sclavul fidel" este chiar Corpul de Guvernare!
Desi explicatia le-a cazut foarte greu la stomac, ca un pietroi, Martorii lui Iehova au inghitit si de data aceasta "explicatia", adica galusca! De frica excluderii ca "apostati', desigur! Oricum, stati linistiti, pentruca nici macar copiii Martorilor lui Iehova nu mai pot crede asa ceva! Iata ce se spune in Turnul din anul 2013, 15/7, pag.22, paragraful 10 10 Cine este deci sclavul fidel şi prevăzător? În armonie cu modelul lui Isus, care a hrănit mulţi oameni prin intermediul câtorva, acest sclav este alcătuit dintr-un mic grup de fraţi unşi care sunt direct implicaţi în pregătirea şi furnizarea hranei spirituale în timpul prezenţei lui Cristos. Pe parcursul zilelor din urmă, fraţii unşi care alcătuiesc sclavul fidel au slujit împreună la sediul mondial. În ultimii ani, acest sclav a fost Corpul de Guvernare al Martorilor lui Iehova. Să remarcăm totuşi că termenul „sclav“ din ilustrarea lui Isus apare la singular, indicând că este vorba despre un sclav colectiv. Aşadar, membrii Corpului de Guvernare iau decizii împreună, ca grup.
6. Din 2012/2013/ sa schimbat si invatatura despre clasa "sclavului rau"!Surpriza : Dupa ce zeci de ani organizatia a sustinut ca "apostatii" sunt "clasa sclavului rau" si i-a batjocorit in fel si chip lipindu-le o groaza de etichete false, explicatia se intoarce acum cu 180 de grade :
"Apostatii nu mai sunt numiti in noua explicatie "clasa sclavului rau"! Exista "apostati' spune organizatia, dar nu mai sunt o clasa! In schimb, "sclavul rau" ar putea fi chiar "sclavul fidel", adica Corpul de Guvernare, daca va prigonii pe tovarasii sai de slujba! Asta chiar ca-i buna!
Iata ce scrie organizatia in chenarul de la pagina 24/25 : "Isus a vorbit despre un sclav rău care se gândeşte în inima lui că stăpânul întârzie şi care începe să-şi bată tovarăşii de sclavie. Isus a spus că, la venire, stăpânul îl va pedepsi pe acel sclav rău „cu toată asprimea“. (Citeşte Matei 24:48–51.) De zeci de ani organizatia isi bate tovarasii de slujba, si-i exclude spunand ca sunt "apostati"! Chiar si pe cei dezasociati ii declara exclusi!
"A prezis Isus că în zilele din urmă va exista o clasă a sclavului rău? Nu. Este adevărat că unii au manifestat un spirit asemănător cu cel al sclavului rău descris de Isus. Pe aceştia îi numim apostaţi, indiferent că au făcut parte dintre cei unşi sau din ‘marea mulţime’ (Rev. 7:9). Însă aceştia nu alcătuiesc o clasă a sclavului rău. Isus nu a spus că va numi un sclav rău. În realitate, cuvintele sale sunt un avertisment adresat sclavului fidel şi prevăzător!"
7. Invatatura cu privire la "cine este in realitate Gog din Magog" Nu mai este Satan Diavolul, ci un grup de natiuni!
Imagini pentru Gog din Magog
Iata ce spunea inainte organizatia in Turnul de Veghe din 15/3/2009, pag. 28 : "Ura lor va ajunge la apogeu când Gog din Magog, Satan Diavolul, va declanşa un atac împotriva slujitorilor lui Dumnezeu de pe tot pământul. În cele din urmă, ‘vom privi triumfători’ înfrângerea umilitoare a vrăjmaşilor. Ce extraordinar va fi să vedem sfinţirea deplină a numelui lui Iehova!
(Ezec.38:18,22,23).  http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2009203Iata insa ca in anul 2015, Turnul de Veghe din 15/7/pag.17, paragr. 10, Wachtower isi schimba explicatia despre Gog din Magog : Gog nu mai este Satan Diavolul, Gog este doar "un grup de natiuni" : "Sub inspiraţie divină, profetul Ezechiel a arătat ce va face Gog din Magog, care reprezintă o coaliţie de naţiuni!" Articolul intreg il puteti citi aici : http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2015523
Dupa cum bine stiti, Organizatia nu isi cere niciodata scuze pentru invataturile sale false facute in Numele lui Iehova, desi este evident pentru orice om onest ca acestea sunt minciuni gogonate, iar cei care le-au elaborat intra in categoria hristosilor si proorocilor mincinosi prezisi de Domnul nostru Isus Cristos si apostolii sai, ca vor aparea in zilele din urma! De aceea, noi trebuie sa veghem si sa-i avertizam pe oameni despre ereziile nimicitoare pe care le introduc acestia!
Iata ce sfat bun ne ofera un Turn de Veghe : "Atunci cand oamenii sunt in mare pericol de la o sursa pe care nu o suspecteaza sau sunt indusi in eroare de cei pe care ii considera prietenii lor, este rauvoitor sa-i avertizezi? Ei pot prefera sa nu dea crezare avertismentului. Acesta le poate chiar displacea. Dar elibereaza aceste lucruri pe cineva de la responsabilitatea morala de a da acest avertisment?"- Wachtower, Turnul de Veghe, 15 ianuarie,1974, pag. 35! Acesta si este motivul pentru care avertizam fratii!
Am prezentat doar sapte dintre invataturile fundamentale crezute si predicate de Martorii lui Iehova zeci de ani, atat in congregatii, cat si in public! Deoarece ele au fost cladite pe nisip, s-au prabusit! Daca ar fi fost cladite insa pe stanca Hristos, adica pe invataturile sale, cu siguranta invataturile ar fi ramas in picioare!
Noi "apostatii" si dezasociatii organizatiei le cerem scuze si iertare tuturor fratilor pe care i-am mintit predand aceste invataturi false in temele tinute la salile regatului, cat si oamenilor pe care i-am mintit la studiile biblice, s-au in serviciul din casa in casa! In primul rand ne cerem iertare Domnului Iehova si fiului sau Domnul Isus Cristos, capul congregatiilor, ca am predat invataturi false in numele lor! Doamne Iehova si Doamne Isuse, va rugam din suflet iertati-ne pentru aceste pacate grave, pe care le-am comis!
Oricum, dragi frati si prieteni, stati linistiti : Acestea nu sunt nicidecum ultimele explicatii false elaborate de organizatie in bucataria sa! Wachtower nu se poate abtine chiar atat de usor : Va veni in continuare cu alte explicatii, invataturi si doctrine false care le vor inlocui pe cele vechi, care erau tot false! Va veni in continuare si cu multe reguli si abuzuri comise impotriva celor ce deschid gura si demasca aceste lucruri!
Mai bine ne-ar accepta sfatul nostru sincer si iubitor : Sa lase balta toate "explicatiile" sale pentruca ca nu se pricepe deloc la asa ceva, dar nici la aplicarea corecta in congregatii a invataturilor Domnului Isus Hristos, ale evanghelistilor si ale apostolilor sai, consemnate in cuvantul lui Iehova Dumnezeu, Biblia! Nu se supara nimeni daca se lasa de aceasta meserie! Din contra, i se va trece in cont din ce in ce mai putine pacate!
Inca ceva foarte important : Sa nu mai ofere niciodata invataturi false si minciuni in Numele Domnului Iehova si al Domnului Isus Hristos, ca venind de la ei! Iehova si Isus nu transmit niciodata invataturi false!
Sa nu mai vorbeasca de loc ca din partea lui Iehova, pentruca el nu i-a folosit niciodata ca profeti ai sai! Daca i-ar fi folosit ca prooroci ai sai, ar fi transmis numai adevarul! Este foarte adevarata aceasta concluzie, nu-i asa fratilor?  
Iata si unul dintre argumentele scripturale adecvate:
"Şi dacă vei zice în inima ta: „Cum vom recunoaşte cuvântul pe care nu l-a spus Iehova?“ Când profetul vorbeşte în Numele lui Iehova şi cuvântul nu se adevereşte sau nu se împlineşte, atunci cuvântul acesta nu l-a spus Iehova. Profetul l-a spus din înfumurare. Să nu te temi de el». Deutronomul 18: 21,22!
---------------------------------------------                                                                                                     Reghin 26 iulie  2016
.   Nelu  Bota  Recomand  =  UN  A R T I C O L E V E N I M E N T  !                                           ***************************************                          
.      Stimați cititori Sunt fericit că găzduiesc un nou articol antologic scris de neobositul frate Emilian Cismaru din Brăila despre cîinii simbolici din Biblie ..      Pentru mulți va fi surprinzător să afle că , în Biblie încă de pe timpul profeților Vechiului  Testament preoții și profeții ( israeliți evident ) -- buni sau răi -- erau comparați cu cîinii , simbolizați prin cîini Nu e ceva înjositor nu se spune despre cîine că e cel mai bun prieten al omului și este zicala ” credincios ca un cîine ”.
  Ideea a fost preluată în Evul Medu de o grupare de călugări catolici ,ordinul dominicanilor,  dominicani înseamnă” cîinii Domnului ”.  
. E un text curajos și care va fi din ce în ce mai actual demască prostituția spirituală  a caiafelelor care oficiază în fruntea organizațiilor religioase și în loc să latre” la lupi” ---mușcă” oile 
 Datorită marei lui actualități , a observațiilor pertinente și mai ales datorită luminii biblice din text prevăd că el va fi reluat și studiat de orice creștin adevărat care îl va auzi și va deveni o lectură obligatorie de inimă , pentru mulți iubitori ai voii lui Dumnezeu .
.  Veghetori debusolați care confundați prietenii cu dușmanii -- și invers lăsați letargia și întoarceți-vă la Domnul nostru Isus marele păstor al oilor !” Evrei 13 20 
---------------------------------------------------------------------------------------



.                joi  21  iulie  2016

.                                                                    E M I L I A N    C I S M A  R  U    

.                             CÎINII SIMBOLICI  DIN  BIBLIE 

Cine sunt 'cainii' simbolici mentionati in Revelatia 22:15? De ce spune Biblia ca acestia vor ramane 'afara' si nu vor fi primiti in Paradis?

Se spune că presa este 'cîinele de pază al democratiei! Într-adevăr, ziaristii pot fi asemenea unor 'caini de paza' ai societatii cu conditia sa 'latre' in mod corect si sa dea alarma atunci cand concetatenii lor sunt in pericol! Isi vor mai indeplini ei rolul, daca devin corupti si li se cere sa 'taca'? Unii ziaristi sunt onesti si de multe ori platesc cu pretul vietii activitatea lor, fiind chiar asasinati s-au trimisi dupa gratii! Altii 'latra' doar la comanda stapanilor lor, dupa cum sunt 'dresati' de acestia ca sa scrie in favoarea intereselor acestora!
In mod analogic, pastorii cultelor religioase crestine inclusiv batranii de congregatie ai Martorilor lui Iehova sunt 'cainii de paza' ai crestinismului practicat de turmelor lor si ar trebui sa fie asemenea ziaristilor onesti, adica sa 'latre' corect si sa-i avertizeze pe discipolii crestini de toate pericolele care ii ameninta!
Isi pot indeplini ei acest rol daca sunt 'cumparati' de conducerea centrala, daca devin 'corupti si dresati' ca sa 'latre' doar la comanda' si sa 'taca' atunci cand ar trebui sa-si avertizeze fratii de credinta? In aceste conditii mai pot fi ei numiti 'cainii de paza' ai crestinismului? Ei sunt dresati de asemenea sa 'latre' doar in favoarea intereselor stapanilor lor de la varful piramidei cultului respectiv care le transmit deseori reguli si ordine noi!
Asemenea ziaristilor adevarati, multi preoti, pastori si batrani de congregatie de asemenea onesti au fost asasinati de-a lungul timpului, ori au fost trimisi la randul lor dupa gratii deoarece nu au 'latrat' asa cum li s-a cerut! Ei au sesizat cu greu simbioza politico-religioasa care le cauza aceste necazuri uriase!
Cat priveste cainii obisnuiti, ei sunt niste animale frumoase care colaboreaza bine cu oamenii in nenumarate situatii : unii sunt dresati sa descopere supravietuitorii in urma cataclismelor, altii ajuta politistii si granicerii in misiunile lor, descopera drogurile ascunse, si i-au urma infractorilor si criminalilor. Exista si caini insotitori pentru persoanele cu dizabilitati, deosebiti de utili!
De asemenea, pastorii turmelor de oi si capre folosesc caini ciobanesti care sa-i avertizeze si sa apere turmele de animalele salbatice si de hoti! Ca sa fie eficient ca 'paznic' chiar si intr-o gospodarie, cainele trebuie sa latre tare, gata sa rupa lantul!
Unii oameni rai profita de insusirile cainilor si-i dreseaza sa lupte intre ei pana la moarte s-au chiar sa ucida alte vietuitoare si oameni, deformand astfel foarte mult trasaturile lor loiale si 'iubitoare'.
Exista foarte multe rase de caini care fac o multime de treburi in folosul oamenilor, exact cum ar trbui sa faca si 'caini' simbolici care pazesc democratia, natiunea si credinta autentica in Isus Hristos! Oamenii au invatat de-a lungul timpului, multe lucruri bune de la caini! Ei isi iubesc stapanii, le sunt credinciosi si sunt gata oricand sa moara pentru ei! Dumnezeu iubeste cainii si-i foloseste ca exemplu pozitiv, dar si negativ! Cainii sunt doar unul dintre darurile minunate facute oamenilor de catre creatorul lor!
Exista si darurile sub forma de oameni a unor 'caini' de paza onesti, pastori loiali care provin tot de la Iehova! Cu timpul multi dintre ei devin corupti, nu-si mai fac datoria si il tradeaza pe Dumnezeu lasandu-se 'dresati' de catre conducatorii religiosi si politici ai lumii ca sa fie 'muti, orbi, lacomi si fara pricepere, devenind interesati doar de privilegiile si avantajele materiale pa care le ofera lumea lui Satan Diavolul!
Cum era de asteptat, Biblia vorbeste si ea despre caini si trasaturile lor, ca si despre alte animale si vietuitoare. Ea vorbeste insa si despre 'cainii' simbolici, despre a caror activitate invatam o multime de lucruri! Ce spune Biblia despre acesti 'caini' simbolici care se manifesta in mijlocul discipolilor?
De exemplu cine sunt 'cainii' din cartea Revelatia, carora Isus le transmite ca le va interzice intrarea in 'cetate' adica in Paradis, conform textului din versetul redat mai jos?
"Afară sunt 'câinii', cei care practică spiritismul fornicatorii, ucigaşii, idolatrii şi toţi cei ce-şi găsesc plăcere în minciună şi o practică"! Revelatia 22:15.
Exista multe versete biblice care fac referire directa la 'cainii' simbolici : cand Domnul Isus le-a spus discipolilor "Nu daţi câinilor ce este sfânt şi nu aruncaţi perlele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi, întorcându-se, să vă sfâşie" Matei 7: 6, este evident ca el nu s-a referit la cainii si porcii crescuti de oameni ca animale domestice, ci la oamenii care 'aveau trasaturile acestor animale', si care ii puteau rani grav!
Acei 'caini' si 'porci' erau cu siguranta pastorii lui Israel care se comportau exact asa! Profetul Isaia ii compara pe pastori cu niste 'caini' corupti! Nu incape nicio indoiala ca atunci cand s-a referit la 'caini', Domnul nostru Isus Cristos cunostea foarte bine semnificatia versetelor din Isaia 56:10-12, cu privire la pastori :
"Străjerii lui sunt orbi. Niciunul nu observă nimic. Toţi sunt nişte 'câini muţi', care nu pot să latre; gâfâie, se culcă, le place să dormiteze. Sunt nişte 'câini foarte lacomi', care nu se mai satură. Sunt nişte păstori fără pricepere. S-au întors cu toţii la calea lor, fiecare pentru câştigul necinstit... "Veniţi! Să aduc vin. Să ne îmbătăm cu băutură ameţitoare! Şi mâine va fi tot ca azi, ba chiar mai bine". Isaia 56:10-12.
Am observat ca pastorii poporului Israel erau comparati in cartea lui Isaia cu niste caini 'muti', care nu 'latra' atunci cand turma este atacata de animalele salbatice si este in pericol, cu niste pastori nepriceputi care nu isi fac  deloc datoria, asemenea 'hotilor si talharilor', despre care vorbea  Domnul Hristos : "Toti cei care au venit in locul meu sunt hoti si talhari...Hotul nu vine decat sa fure, sa omoare si sa distruga...eu sunt pastorul cel bun, care isi da sufletul in folosul oilor. Cel platit, care nu este pastor si ale caror oi nu sunt ale lui, cand vede lupul venind, lasa oile si fuge - iar lupul le rapeste si le imprastie pentru ca este platit si nu-i pasa de oi!" Aceste cuvinte sunt perfect gandite si adevarate suta la suta!
Pastorii lui Israel din timpul lui Isus erau asemenea celor de pe vremea lui Isaia, cu aceleasi betesuguri : niste 'caini orbi' care nu vad nimic', care 'gafaie si dormiteaza', niste 'caini foarte lacomi'! Erau niste 'pastori fara pricepere', iubitori de castig necinstit! Ei se 'imbatau' cu 'vin si bauturi tari'! Din cauza nepriceperii lor turma era intr-un permanent pericol din partea ‘lupilor, ursilor si leilor’!


Apostolul Pavel a avertizat la modul cel mai serios pe discipolii crestini cu privire la 'cainii' din  congregatia crestina din Filipi, si din alte congregatii :
"Feriţi-vă de 'câini', feriţi-vă de cei care fac rău, feriţi-vă de cei care mutilează carnea!" Filipeni 3:2.
Unii pastori/batrani, erau asemenea unor caini care musca si sfasie carnea producand rani adanci, uneori mortale! Acesti 'caini', adica apostolii si pastorii falsi aparusera in toate congregatiile si erau un pericol pentru ceilalti crestini! Unul dintre acesti 'caini' era si Diotref, despre care apostolul Ioan ne spune ca 'ii musca pe frati', si-i excludea afara din congregatie! Era un om foarte dur!
In pilda bogatului si a 'saracului Lazar', apar  niste 'caini' care ii lingeau 'bubele' lui Lazar, producandu-i mangaiere! Se cunoaste faptul ca saliva cainilor contin anumite substante care produc alinare si chiar vindecare! Isus stia pe cine reprezentau 'cainii' in cazul lui Lazar!
Unii 'caini'/veghetori, pot fi asemenea pastorilor descrisi de Iacov care intervin in favoare fratilor lor bolnavi : "Este printre voi cineva bolnav? Să-i cheme la el pe bătrânii congregaţiei, ('cainii congregatiei') iar ei să se roage pentru el, ungându-l cu ulei în numele lui Isus. Rugăciunea credinţei îl va vindeca pe cel bolnav, iar Iehova îl va ridica. Şi, dacă a comis păcate, îi vor fi iertate". Iacov 5:14,15.
Batranii amintiti aici erau niste pastori priceputi care produceau alinare si vindecare celor bolnavi din congregatii! Cu siguranta, ei isi faceau pe deplin datoria, si nu-i 'muscau' pe fratii lor, 'latrau' la timp si nu erau niste 'caini muti, orbi si somnorosi' ca cei descrisi de Isaia!
Domnul a apreciat faptul ca acesti 'caini simbolici' rai care aparusera in adunari, erau demascati imediat de catre discipolii sai : "Cunosc faptele tale, truda ta şi perseverenţa ta şi ştiu "că nu-i poţi suporta pe oamenii răi, că i-ai pus la încercare pe cei care zic că sunt apostoli, dar nu sunt, şi i-ai găsit mincinoşi" Revelatia 2:2.
Daca ne aducem aminte, apostolul Pavel nu a ezitat nici el sa demaste 'cainii muti si orbi' din congregatia din Corint care aparusera si care-i faceau multe probleme :
"Căci aceşti oameni  ('caini'), sunt apostoli falşi care îi înşală pe alţii prefăcându-se în apostoli ai lui Cristos. Şi nu este de mirare, fiindcă şi Satan se preface într-un înger de lumină. Nu este deci mare lucru dacă şi slujitorii lui ('cainii lui'), se prefac în slujitori ai dreptăţii. Dar sfârşitul lor va fi potrivit lucrărilor lor". 2 Corinteni11: 13-15. Apostolul nu i-a tolerat deloc pe acesti oameni!
Pavel ne arata apoi, cum erau tratati discipolii crestini din Corint de catre 'cainii' rai, care se obisnuisera cu o groaza de nedreptati :
"Căci voi îi suportaţi cu plăcere pe oamenii iraţionali, având în vedere că voi sunteţi raţionali. De fapt, voi suportaţi pe oricine vă înrobeşte, pe oricine pune mâna pe tot ce aveţi, ba chiar devorează tot ce aveţi, pe oricine se înalţă mai presus de voi, pe oricine vă loveşte peste faţă! Era o situatie jalnica si demna de plans! 2 Corinteni 11 : 19,20. Corintenilor le placea aceasta situatie!
In urma acestei analize nu incape nici o urma de indoiala cu privire la identitatea 'cainilor' din Revelatia, 'caini' care sunt pusi in capul listei si avertizati dinainte ca nu vor intra in Paradis, ci vor ramane afara! Ei sunt pastorii cultelor religioase crestine, inclusiv cei ai organizatiei Wachtower care se aseamana cu pastorii lui Israel care au fost descrisi in cartea biblica Isaia : "Străjerii lui sunt orbi. Niciunul nu observă nimic. Toţi sunt nişte 'câini muţi', care nu pot să latre; gâfâie, se culcă, le place să dormiteze. Sunt nişte 'câini foarte lacomi', care nu se mai satură. Sunt nişte păstori fără pricepere. S-au întors cu toţii la calea lor, fiecare pentru câştigul sau necinstit... "Veniţi! Să aduc vin. Să ne îmbătăm cu băutură ameţitoare! Şi mâine va fi tot ca azi, ba chiar mai bine". Isaia 56:10-12.
Strajerii cultelor religioase crestine de astazi sunt exact la fel : ei pot fi asemanati cu niste 'caini muti' care nu latra ca sa anunte pericolul atunci cand turma este atacata! Ei merg mana in mana cu conducatorii politici ai pamantului si fac parte din ministerul cultelor care este parte al babilonului cel mare religios! Fiind adevarati 'hoti si talhari', pastorii platiti nu iubesc oile, oitele si mieluseii din turma, ci ii sacrifica pe altarul intereselor lor pamantesti egoiste! Oamenii se cred in siguranta, dar conducatorii lor i-au tradat devenind foarte lacomi, interesati doar de castigurile si privilegiile lor! Ei se comorta exact ca niste oameni 'beti de vin si de bauturi tari'! Imbatati de doctrinele si deductiile lor false! Ei nu suna din 'trambita' ca sa-si avertizeze turma atunci cand este atacata de 'fiarele salbatice' ale pamantului, (organizatii politice, militare si teroriste) si de aceea vor raspunde cu viata lor pentru viata oilor lor! Acestor 'caini orbi si muti' li se adreseaza Dumnezeu, atunci cand ii compara cu niste strajeri imprejurul turmei, care trebuie sa 'latre tare' :
"Fiu al omului, vorbeşte-le fiilor poporului tău şi spune-le: "Dacă aduc sabia asupra unei ţări... daca strajerul vede sabia venind asupra ţării, sună din corn şi avertizează poporul, iar cel ce ascultă aude bine sunetul cornului, dar nu ţine seama de avertisment şi vine sabia şi-l loveşte, sângele lui va fi asupra capului său. A auzit sunetul cornului, dar nu a ţinut seama de avertisment. Sângele lui va fi asupra lui. Dacă ar fi ţinut seama de avertisment, sufletul lui ar fi scăpat. Dar dacă străjerul ('cainele de paza al turmei'), vede sabia venind, însă nu sună din corn, iar poporul nu este avertizat şi vine sabia şi ia vreun suflet, acesta va fi luat pentru propria lui nelegiuire, dar voi cere înapoi sângele lui din mâna străjerului"!  Ezechiel 33: 2-6:
Intr-adevar, responsabilitatile unui 'caine pastor/strajer, sunt uriase! Iehova a apreciat inca din vechime anumite calitati ale cainilor vigilenti care nu-i scapau pe dusmanii 'oilor' lui Israel din vedere! Pe timpul lui Ghedeon, Iehova i-a spus urmatoarele dupa ce i-a transmis poporului să coboare la apă pentru al testa :
Atunci Iehova i-a zis lui Ghedeon: "Pe cel ce va lipăi apa cu limba, cum lipăie câinele, să-l pui deoparte şi, la fel, pe cel ce se va pleca pe genunchi ca să bea“. Numărul celor ce au lipăit, cu mâna la gură, a fost de trei sute de bărbaţi. Restul poporului s-a plecat pe genunchi ca să bea apă.
Atunci Iehova i-a zis lui Ghedeon: "Cu cei trei sute de bărbaţi care au lipăit (asemenea cainelui), vă voi salva şi voi da Madianul în mâna ta". Iar ceilalţi din popor să meargă fiecare la locul lui“.
Au luat deci în mână proviziile poporului şi cornii lui; şi el i-a trimis acasă pe toţi bărbaţii lui Israel, pe fiecare la casa lui, păstrându-i doar pe cei trei sute de bărbaţi. Tabăra Madianului se afla mai jos de el, în vale". Judecatori : 7:5-8.
Iata ce 'caini' vigilenti si-a ales Iehova ca sa-i salveze poporul de dusmani : pe cei 300 de luptatori care beau apa asemenea ciinilor, fara sa scape dusmanul din ochi! In schimb cei 10.000 de luptatori respinsi, au ingenuncheat in fata dusmanilor band apa in mod comod, dar scapandu-i din vedere pe inamici! Nu mai punem la socoteala pe ceialti 22.000 de luptatori pe care i-a trimis acasa, inaintea acestui test, deoarece erau fricosi, dupa cum arata versetul 3: "Acum, strigă, te rog, în auzul poporului, zicând: «Cine se teme şi tremură? Să plece!»“ Da, fricosii sa plece la casele lor, nu-i razboiul pentru ei!
Asadar, prietenii nostri din cultele religioase ale crestinatatii inclusiv cei din organizatia martorilor sa fie atenti la 'cainii' de paza din congregatiile/adunarile lor asa-zis 'crestine' care se comporta asemenea pastorilor lui Israel mentionati de Isaia! Ei nu latra, dar ii 'musca' frecvent pe fratii lor la ordinul conducerii centrale a cultelor si a Corpului de Guvernare al organizatiei, in cazul Martorilor lui Iehova! Ei nu pastoresc congregatia cu iubire, ci cu ajutorul regulilor si ordinelor primite de la organizatiile lor! In schimb, noi ne vom face in continuare datoria de 'caini' credinciosi : vom 'latra' tare, ca sa auda toti membrii cultelor religioase, fiind asemenea unor caini de paza vigilenti, si-i vom anunta mereu si pe fratii nostri de pericolele care exista! Vom demasca mereu abuzurile, invataturile false si minciunile pe care cultele crestine si oamenii lor le promoveaza in aceste timpuri dificile, inducand oile Domnului in eroare! Amin!


-------------------------------------------------------------------------------
-                                                      Reghin / 03  februarie 2016 ---                                                                                                        
                                                                                                           
Nelu Bota : NU, FRATE EMILIAN , GOG ȘI MAGOG NU VOR FI ÎN EPOCA NOASTRĂ  !   
.             ----------------------------------------------------------------------------------------------
.     "Proorocul care a avut un vis , să istorisească visul acela şi cine a auzit cuvîntul meu -- să .   spună întocmai cuvîntul meu Pentru ce să amesteci paiele cu grîul ?" zice Iehova .
,                                       ------------------ Ieremia 23 28  ---------
,                                   --------------------------------------------------------------------

.      Pe reţeaua de Internet "Google" a apărut nu de mult un site-u cu un nume plin de
 făgăduieli ca o reclamă și țipător ca niște strigări la o licitaţie deși e cu semnul  întrebării : "Martorii lui Iehova ,  Cercetătorii Bibliei ? ”
     Şi în 8 decembrie 2o15 ai postat acolo un articol cu un titlu stîrnitor de interes dar şi de alarmă ,  incitant : "Se va împlini profeţia despre Gog şi Magog în vremurile noastre ? " 
      Începi articolul întrebînd : "Cine este Gog ?" Însă nu întrebi şi despre Magog și , pe parcurs nu răspunzi cine sunt ei De ce oare Și de ce în acelaş timp sugerezi că şti ,  prin faptul că ai dat aşa titlu răscolitor acestui articol în care te ocupi de războiul actual din Orientul Apropiat şi din Siria contra ISIS ne spui fără cuvintecă acel Gog dătător de spaime -- oricine o fi el --  este acolo la lucru provocînd  violenţe ,distrugeri de tot felul victime şi suferinţe şi refugiaţi şi generînd nenumărate articole întrebări şi suspans ca în toate războaiele Cum vine treaba asta te ocupi de Gog şi faci risipă de N consideraţiuni despre el însă nu ne spui cine este , iar pe Magog îl uiţi nu-l bagi în seamă ? ! Nu ne este destulă ciudăţenia acestui război învăluit în taine politice ?  Mai vi şi tu secretos şi îţi iei rol doar de panicard şi de întrebător în povestea asta Sau nu şti        despre ce e vorba 
       Războiul lui Gog conform profeţiei din Ezechiel din care e luat , e altfel decît războaiele obişnuite nişte teritorii  din Orientul antic vor lupta  contra ţării Israel şi va fi un război ultim -- acesta este motivul fricii mondiale în pofida necredinţei generalizate Căci războiul care se desfăşoară acum în Orient are multe din caracteristicile profeţiei : este lîngă Israel şi a adunat cele mai tari puteri politice duşmane şi colţoase înarmate pînă-n dinţi  şi e un război ciudat,  înşelătorderutant , pentru vechile interese : ţiţei şi alte resurse dar sunt şi pericole mondiale extraordinare deoarece ambiţiile lor dispun de arme ce pot pustii planeta şi au conducători bătăioşi ! Într-un cuvînt : sunt multe coincidenţe şi motive de spaimă ; dar sunt aceste motive
destule pentru ca să ne gîndim că e vorba de împlinirea profeţiei despre Gog şi Magog ?
 .    Citezi declaraţii şi  informaţii din mass-media , cum cresc într-una suspiciunile ,  pagubele şi vaietele plus tensiunea globală şi îngrijorarea idem că acest război deosebit să nu se transforme în al treilea război mondial Menționezi pe lîngă îngrijorarea oamenilor simpli şi a şefilor de state şi de guverne şi frica şefilor unor religii , creştine şi păgîne (papa patriarhul ortodox Dalai - Lama ,  ş ) Toţi se tem să nu fie acel război profeţit în Biblie al lui Gog Toţi dîrdîie şi tremură de frică ascultînd cu răsuflarea întretăiată ştirile de pe teatrele de operaţiuni şi interpretînd"jocurile de gleznă "ale diplomaţilor , conştienţi  totuşi că deciziile sunt luate "în spatele uşilor închise".
    Și ajuns aici ne atenţionezi  că faci o observaţie pertinentă pentru folosul celor care te citim : "pentru prima dată în Istorie -- zici tu -- operează în Orientul Mijlociu armatele ţărilor a două blocuri militare distincte ". Această afirmaţie este o exagerare , ca să nu-i zic exact cum ar trebui deoarece după 1989 Rusia nu doar că nu mai are un bloc militar dar nu mai este nici  măcar puterea imperială de pe vremuri ba chiar dimpotrivă = e jumulită consistent de cele cîteva  "republicicare au părăsit-o ultima fiind bogata Ucraină Nu nu mai sunt două blocuri Şi nu e mare minune nici că două părţi antagonice  "operează "pe un teritoriu comun în jurul  lui 1989 la căderea Comunismului au făcut mult mai mult decît operare au fost în cooperare la cele mai înalte nivele au colaborat entităţi // și identități  -- mai tari decît armatele preşedinţii  SUA şi URSS  Busch şi Gorbaciov ) şi serviciile lor secrete contra sistemului Comunist şi  încă --- mai grav ! --- pe teritoriile unuia dintre blocuri =  ţările Pactului de la Varşovia şi în defavoarea uneia din cele două părţi  cooperante contra intereselor Rusiei Cu rezultatele cunoscute dar ni se părea că auzim şuierînd rachetele finalului zburînd pe lîngă urechi ! Nu nu e "pentru prima dată", am văzut  operări mai mari decît teatrul ăsta ieftin de acum presărat cu cadavre de fraieriţi E adevărat , acum  trepidează Orientul însă cele două războaie mondiale au început în Europa . . . Ce mai rămîne din etalarea pertinenţei ,  comentatorule ? Exagerarea .
 .       Autorul articolului a afişat şi o hartă a lui Gog şi a teritoriilor lui  menţionate în profeţia din capitolele 38 şi 39 din Ezechiel şi a înscris în ea paralelele lor cu puterile din timpul nostru după interpretarea multora şi a lui . O cercetăm , să vedem cu ce ne ajută 
 .  Că îl înscri pe Gog în Rusia luînd pretext precizarea profeţiei că vine"din fundul miazănoaptei",  nu e deloc obligatoriu să însemne aşa ceva , dar treacă - meargă de la noi Însă vedem că l-ai înscris pe Magog  în Europa Centrală mai exact în Germania şi aici este de discutat , chestia asta trebuie contrazisă serios . Iată de ce e contestabilă Biblia spune că Gog e din ţara lui Magog .Deci şi acel conducător numit  Magog cu ţara lui trebuie să fie unde este Gog sunt împreună Şi findcă Gog vine "din fundul miazănoaptei" trebuie ca şi ţara Magog să fie în"fundul miazănoaptei ", cu Gog merg ” la pachet ”.  Deci în niciun caz "ţara Magog "nu poate să se afle în Germania  Cum se numeşte acest fapt Dezinformare . Harta minte !       
---- Altă inexactitate : mai observăm că a înscris Togarma în Asia- Mică // Turcia deşi Biblia  spune că şi ea este "din fundul miazănoaptei " ! Ezechiel 38 6 . Or "Aiasta nu se poate , Măria Ta !cum i-a zis un român verde  unui rege repet deoarece se potriveşte perfect . O fi Turcia la miazănoapte de Israel însă nu e în fundul mazănoaptei ". 
 ---Şi încă o indicaţie pe alături plasează Gomerul în Franţa deşi Ezechiel îl enumeră între ţările asiatice !  Ezechiel 38 ,6
.      Concluzia e stupefiantă autorul îşi permite să contrazică geografia biblică a Orientului !  Falsifică !
.     De ce a coborît atît de jos să dezinformeze prin intermediul  hărţii Nu e greu de ghicit pentru imagineca să facă impresia de paralelisme între acele teritorii din Antichitate -- cu ţările ce participă acum la acest război ciudat din Orient forţează realitatea să intre în cămaşa strîmtă a teoriei omeneşti o îndrăzneală inadmisibilă Dar degeaba Scamatoria //cu geografia // nu salvează teoria 
.    Dar principala hibă a hărţii este alta : căreia din ţările lui Gog îi corespunde SUA ? De ce
nu apare  pe harta din articol -- SUA marele participant şi arbitru supraputerea momentului ,  jandarmul planetar angajată demult în cruciada antiislamică şi foarte probabil principalul beneficiar De ceDeoarece nici Istoria şi nici Geografia nu permit să fie înscrisă ! Ar vrea interpretatorul  să plastografieze şi aici , însă nu poate modifica trecutul în care nu i-a găsit corespondent giganticei puteri americane aşa cum nu le-a găsit
 identitatea lui Gog şi Magog Aici nu ţine cu improvizaţii ,capacitatea lui de jonglat şi-a atins limita . Faptul acesta e o dovadă că acea profeţie din Ezechiel nu se interpretează cu Geografia politică antică din urmă cu 2500 de ani .
.        Trebuie spus că nici situaţia de pe teren nu corespunde : în profeţie -- Gog din Magog atacă Israelul însă în conflictul acesta Israelul este printre atacatori contra ISIS Şi aceasta e o deosebire și nu de mică importanță .
.     Alta ţările occidentale SUA şi Rusia vor să distrugă terorismul islamic nu Israelul .. 
 .   Şi încă una grupul ţărilor caută ţiţei şi alte resurse ce nu se găsesc în Israel , Israelul nu e un motiv pentru lăcomia lor .
.     Concluzia ? Prea multe nepotriveli Explicaţia e alta ,"martorule al lui Iehova cercetător al Bibliei ? ", trebuie să continui cercetarea .   
.        Cu aceasta am ajuns la eroarea principală a acestui "cercetător al Bibliei ?", o eroare  a multora inclusiv a sectei martorilor toţi aceştia nu ţin cont decît de profeţia din Vechiul Testament despre Gog şi Magog şi neglijează că şi în Noul Testament este profeţit despre Gog şi despre Magog Și nu țin cont că ambele precizează că Gog nu va apare pe scena Istoriei în zilele noastre în zilele din urmă  : profeţia din Ezechiel 38 : 8 spune că  Gog va acționa în zilele de apoi  iar cea din  Apocalipsa 20 7- 9  spune că Gog şi Magog vor acţiona  după Mileniu nu în era noastră ,  evanghelică . Zilele din urmă și zilele de apoi sunt expresii distincte desemnează ere deosebite !     Alarmiştilor vă ocupaţi de un Gog inexistent Nu frate Emilian Gog și Magog nu vor fi în epoca noastră 
.       Profeţia din Apocalipsa ar trebui să le fie suficientă speculatorilor să le pună capăt fanteziilor interpretative bolnave de miopie care discută numai pe informaţiile din Ezechiel dar nu cîntăresc expresia ” zilele de apoi și nu prind în ecuaţie precizările privind timpul şi locul şi persoanele din Apocalipsa Noului Testament ; aleg să nu ţină seama de ele cu toate că se pretind creştini Ba chiar şi  mai grav ::  manipulează geografia cum am văzut , şi apelează şi la sofistică Degeaba : se încurcă într-o fundătură din care nu  pot să iasă decît acceptînd noutăţile de înţelegerea aduse de profeția din NT .
 .      Care sunt acele noutăţi  aplicabile în acest caz ?
.       Mai  multe . Şi ele  rezolvă încurcăturile 
---+-- Cercetătorul numeşte Israelul  "pămîntul sfînt ", dar în nici una din cele două profeţii ( Ezechiel şi Apocalipsa) nu e numit aşa : în profeţia din Ezechiel citim "poporul meu Israel însă acum în era noastră , poporul lui Dumnezeu sunt creştinii ( dintre evrei şi  alte naţiuni ) ei sunt  israeliţi spirituali  popor ales (pentru Mîntuire) = Galateni 3 28 , 29 Efeseni 2 11-20 I Petru 2 : 9 10 A dispărut  discriminarea pozitivă pentru israeliții naturali părtinirea de  popor ales”, sunt egali cu națiunile = Galateni 3 : 28 , 29  Coloseni 3 : 11 .
 .    Aceasta noutate extraordinară este o chestiune nedigerată de o mulţime de învăţaţi religioși deși Domnul Isus a avertizat poporul evreu că apostazia lor va duce la ruperea relației lor speciale  cu Dumnezeu = Matei 21: 43 Naţiunea lor l-a respins pe Mesia şi legămîntul a fost rupt Aceasta a însemnat că "perdeaua dinlăuntrul Templului s-a rupt în două de sus pînă jos "Matei 27 51 Şi de aceea a permis Dumnezeu distrugerea lui din temelii în anul 70 Domnul Isus a încheiat un Legămînt Nou pe baza credinţei în el -- Ioan 3 16
 .       Nu contează teritoriile X , Y sau Z din Ezechiel pardon din  Orientul Apropiat Lista lor îşi pierde importanţa  în faţa informaţiei că Satana va înşela toate naţiunile  şi le va aduna !. Nu trebuie înţelese literal şi făcut caz de denumirile amănunţite din prima profeţie asta înseamnă în cele patru colţuri ale pămîntului şi "numărul lor va fi ca nisipul mării "Nu trebuie stat cu ochii pe nici o hartă 
 .      Interpreți amatori cum nu observați că Nu mai este pomenit Israelul ? După ce profeţia din Ezechiel nu a pomenit Ierusalimul şi nici un alt oraş din Israel --- în cea din  Apocalipsa nu e pomenit chiar nici Israelul !  De ce Se știe deoarece s-a pierdut pe drum pe calea răzvrătirii ca strămoşii lor în pustia Arabiei au recidivat a nu știm cîta oară și ireversibil le-au repetat neascultarea În  Apocalipsa 20 : 9 nu citim că războiul  rebelilor conduşi de Gog şi de Magog  va fi contra Israelului sau a Ierusalimului ,ci va fi "contra sfinţilor şi contra cetăţii preaiubite "! Or sfinţii din Noul Testament nu mai sunt într-o singură naţiune  ci creştiniii aprobaţi  din toate națiunile iar cetatea nu mai este Ierusalimul = Ioan 4 : 21--24 Evrei 13 :14 Profeţia din Apocalipsa generalizează conflictul şi numărul participanţilor la scara planetei îl strămută din Orient pe toată suprafaţa ei . De ce ?  Deoarece creştinii se vor afla  în rolul israeliţilor aprobaţi iar omenirea în rolul popoarelor dușmane ale Orientului din Antichitate ..
 .  Iar lîngă Gog apare şi Magog adică vor fi doi rebeli- şefi planetari viitorii conducători  peste omenirea rebelă de după Mileniu , nimrozii de atunci 
.   Aşa se cercetează Biblia ţinînd cont de toate referinţele privitoare la chestiune Deoarece speculatorii pospăieţi nu ţin cont de aceste informaţii noi din Apocalipsa nu întîlnesc explicaţia corectă Sunt superficiali :  au rămas hipnotizaţi de Israel şi nu ţin seama de avertizarea contra înţelegerii literale = II Corinteni 3 6 b Sunt atenţi doar la puterile politice antice stinse demult , şi la cele actuale , la Politică în loc să fie atenţi la Teocraţie . De aceea se tem de  Războiul lui Gog şi Magog care nu există şi nu va exista în epoca noastră deoarece este profeţit în Biblie pentru perioada de după Mileniu . 
.    Din păcate , la fel greşeşte şi autorul  articolului şi el are aceleaş temeri şi le transmite cititorilor 
  Tuturor confuzilor şi îngrijoraţilor vă amintesc asigurarea  Domnului  Isus o citimîn Ioan 8 3132 = "Dacă rămîneţi în cuvîntul meu sunteţi cu adevărat discipolii mei veţi cunoaşte adevărul şi adevărul vă va face liberi ". Liberi ȘI de teama vreunui război lumesc final Adevărul acela este că Tatăl Ceresc a fost , este şi va fi întotdeauna stăpîn pe situaţie şi i-a dat Fiului său Unic --- toată puterea în cer şi pe pămînt şi cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor ! De aceea oricît de periculos ar putea deveni vreun război în Orient el nu va degenera într-un război mondial Isus Mesia nu va pierde controlul situaţiei , nu va permite falimentul planetei noastre  Apocalipsa 11:: 18 ultima propoziţie . Să Nu vă temeţi ! Războiul lui Gog și Magog Nu va fi în epoca noastră Și nu va fi  politic ci teocratic 
.-------- Alt citat : " La un moment dat fiara şi regii pămîntului vor distruge şi Babilonul religios al creştinătăţii ". Numai Babilonul " creştinătăţii ", cercetătorule Pe celălalte babiloane -- nu De ce le părtineşti ?
 ----- Se cunoaşte că ai băut apă după martorii lui Iehova deoarece nu poţi vorbi fără să stîrneşti fiori de groază : "Dumnezeu a permis două  războaie mondiale iar naţiunile au folosit inclusiv bomba  atomică D ce nu ar mai permite încă un război mondial urmat de Armaghedon Biblia ne arată în mod sigur că în viitor vom trece prinr-un mare necaz ". Război mondial viitor Muşcă-ţi limba cobitorule ! "Viitorul mare necaz " de  ce nu ar putea fi Anarhia  mondială care va urma obligatoriu după căderea religiilor Babilonul cel mare din Apocalipsa ,  capitolul 18 și care e după  deal ? !  De ce neapărat un război mondial Ar pustii planeta !  
 .      Mai spui că la acest război din Orient ne-a făcut atenţi Domnul Isus zicînd :" Cînd veţi vedea aceste lucruri -- să ştiţi că salvarea  voastră este aproape ". Deci spui că după acest război va veni Domnul Cristos , a doua oară cu salvarea Chiar aşa ? Va veni după acest război De ce eşti aşa de sigur ? Au mai declarat mulţi aşa la fix şi s-au  făcut de rîs  pe tot globul printre ei  şi secta  "martorii lui Iehova "Însă vezi că mai sunt cîteva profeţii de împlinit mai înainte de exemplu --- una  încă nu s-a  împlinit ::"pacea falsă "din II Tesaloniceni 2 ,  acel "un ceas de domnie al regilor cu fiara"  din  Apocalipsa 17Sfîrşitul nu poate veni  înainte de împlinirea acelei profeţii .  Dar mai sunt şi altelecarevasăzică mai slăbeşte-o cu prognozele şi mai ales cu înspăimîntările .
      ( Te) mai citez : "Oricum ar fi profeţiile biblice sunt fascinante". Aşa este ; şi presupun că
îţi doreşti să convingi cititorii de aceasta însă cu acest articol nu reuşeşti e dezamăgitor în mai multe privinţe ; de exemplu îl închei fără să ne spui cine sunt de fapt acei periculoşi Gog şi Magog  și  greșești epoca Din "cercetarea" ta nu ştim mai mult despre ei decît la început Aflăm în schimb cum tremură X şi Y de frica lor Mulţam dar aşteptam altceva de la un cercetător  al Bibliei ceva reconfortant din care se găseşte în ea din belşug ecoul încurajărilor Mîntuitorului o bogăţie spirituală  inepuizabilă Creezi aşteptări pe care nu reuşeşti să le satisfaci nu cercetezi Biblia ci ghiveciul din părerile ce le-ai colecţionat Nu ajung bunele intenţii iar faptul că ați pus semnul întrebării în titlu nu anulează regulile interpretării .   
.     La sfîrşit ameninţi cititorii că veţi posta şi alte "articole avertizatoare în funcţie de 
escaladarea evenimentelor". Deci acest articol a fost avertizator E bine că ai spus să ştim
ce fel de articol este deoarece nu era clar și sunt și acum nedumirit : despre ce avertizare e vorba Nu e niciuna Nu ai făcut decît să ridici multe întrebări şi să nu răspunzi la
ele .Unde s-a mai pomenit să vorbeşti despre cineva care nu şti cine esteAi înegrit paginile cu presupunerile lumeşti ale unor părereologi  şi cu falsuri ,  nişte chestii cărora nu le simţim lipsa pierdere de timp fără folos Şi ai sporit neliniştea cititorilor vestind al treilea război mondial --- în loc de vestea bună 
       Dacă tot cu amatorisme de-astea intenţionaţi să ne strepeziţi  dinţii şi în viitor --- nu vă mai obosiţi că avem şi noi destule motive de stres ne ajung nu avem nevoie de ale altora nici de  specialişti în dat cu părerea .
   Mai bine v- aţi preocupa de "partea plină a paharului " : de vestea bună că e tot mai aproape venirea Regelui Măririi şi cum trebuie aşteptat  -- în loc să fantazaţi aiurea despre războiul 
lui Gog şi Magog ,  război care se va desfăşura PESTE MAI MULT DE O MIE  DE  ANI  DUPĂ MILENIU  .  Pentru timpul nostru e  actual altceva e actuală venirea Domnului  Cristos aceasta este ştirea de prim ordin nu Gog şi Magog care vor  fi în viitor şi se va alege praful şi pulberea de ei şi de hoardele lor !
.      "Martori ai lui Iehova Cercetători ai Bibliei ?" ! Vă meritați semnul întrebării din titlul
site-ului deoarece și voi sunteți dubioși ca secta j w Org ; să nu-l ștergeți Și nu mai confundaţi Teocraţia cu Politica Se deosebesc ca cerul de pămînt .
------------------------------

luni, 7 decembrie 2015

Se va implini profetia despre Gog din Magog in vremurile noastre?
Imagini pentru gog din magog

Se va implini oare profetia despre Gog din Magog in timpurile noastre? Cine este Gog?
Ce obiective sunt bombardate in Siria de catre Rusia, SUA, Franta, Anglia, Germania, China si chiar Israelul? Este ISIS, chiar atat de periculoasa si tare, pe cat pretinde propaganda "oracaitului de broaste" duse de demoni in mijloacele de informare?
Iata cateva intrebari pertinente : 
Ce cauta in momentul de fata in orientul mijlociu, cele mai puternice armate de pe glob? Merg sa distruga ISIS, ori au alte interese politice, economice, geopolitice, etc? Cum se explica faptul ca ISIS este finantata de aproximativ 40 de state?
Ce obiective bombardeaza in Siria, aceste tari foarte puternice ca Rusia, SUA, Franta, Anglia, Germania, China si chiar Israelul?
Imagini pentru gog din magog
De ce massmedia este tacuta si complice, fara sa spuna oamenilor ce se intampla in realitate acolo?
Vor devia actiunile militare spre tara sfanta Israel, asa cum a fost prezis in Daniel, cap.11, Ezechiel, cap.38,39 si Zaharia, cap. 14 si Revelatia 19? Este vizat si "Israelul spiritual", crestinatatea, ori amandoua? Ramane de vazut!
Deocamdata, facem urmatoarea observatie pertinenta in folosul celor care citesc postarile noastre :
Pentru prima data in istorie, opereaza in orientul mijlociu armatele tarilor mentionate mai sus, in doua blocuri militare distincte, inarmate si nuclear! In spatele lor sunt aliniate disciplinat armatele altor t
  Imagini pentru gog din magog
Adevarul este ca discipolii lui Isus nu se implica deloc in razboaie, si vegheaza cu mare atentie la evenimentele care au loc pe scena lumii acesteia, evenimente care pot prevesti apropierea sfarsitului! Discipoli, vegheati si ridicati-va capetele in sus : "Izbavirea voastra este aproape!"
Vom posta si alte aricole avertizatoare, in functie de escaladarea evenimentelor, deoarece Domnul Isus ne-a facut atenti la ele : "Cand veti vedea aceste lucruri", a spus el, sa stiti ca salvarea voastra este aproape!"
Isus a descris starea de lucruri dintre natiuni si a dat apoi pilda cu smochinul :
"Şi vor fi semne în soare, în lună şi în stele, iar pe pământ nelinişte a naţiunilor, care nu vor şti ce să facă din cauza mugetului mării şi a agitaţiei ei, în timp ce oamenii vor leşina de frică şi în aşteptarea lucrurilor care vor veni asupra pământului locuit, pentru că puterile cerurilor vor fi zguduite! "Dar, când vor începe să se întâmple aceste lucruri, ridicaţi-vă şi înălţaţi-vă capul, pentru că eliberarea voastră se apropie!“
"Apoi le-a spus o ilustrare: „Priviţi smochinul şi toţi ceilalţi pomi: Când au înmugurit deja, voi ştiţi, văzându-i, că vara este aproape. Tot aşa şi voi, cand veti vedea aceste lucruri întâmplându-se, să ştiţi că regatul lui Dumnezeu este aproape."
Multe culte religioase asazis crestine sunt de acord ca este posibil un nou razboi mondial si isi avertizeaza enoriasii, inclusiv Papa, Patriarhul ortodox si altii! Chiar si Dalai Lama, care nu este un crestin trage un semnal de alarma!
Cu cati-va ani in urma, prin 1986, Wachtower avertiza si el in cartea, Securitate mondiala -vos M, urmatoarele la pag.159, paragraful 14, spunand :
..."In zilele acelea, macelul va fi foarte mare, deoarece puterile angajate de Gog vor fi colosale. Revelatia 19:19-21! Cu siguranta acela va fi un conflict mondial,deoarece nici o regiune a pamantului nu va scapa de distrugere! ...Ezechiel 39:1-5 ;17-20 ; Revelatia 19:17,18", etc.
Sa zicem ca Wachtower a nimerit-o si ea cu vreo 50%! De ce numai 50%?Deoarece, societatea sustine in acelasi capitol al cartii ca ea este tinta principala a lui Gog si a armatelor sale, si nu Israelul! Adventistii si alte religii crestine sustin o explicatie sensibil asemanatoare! Ramane de vazut ce va fi!
Oricum, la un moment dat "Fiara si regii pamantului vor distruge si Babilonul religios al crestinatatii! Discipoli ai Domnului, fiti treji si vegheati pentruca noi nu suntem "ai noptii si nici ai intunericului!"
Oricum ar fi, profetiile Bibliei sunt fascinante si sunt o istorie a devarata a omenirii scrisa anticipat, indiferent de modul lor de implinire : literal sau spiritual, ori amandoua la un loc! Merita reanalizate in functie de evenimentele actuale si de cele viitoare! 
Da, ne asteapta multe evenimente iesite din comun! Pana acum, Dumnezeu a permis doua razboaie mondiale, iar natiunile au folosit inclusiv bomba atomica! De ce nu ar mai permite inca un razboi mondial, urmat de armaghedon? Biblia ne arata in mod sigur ca in viitor vom trece printr-un mare necaz .
Copiat de pe ”martorii lui Iehova-Cercetătorii Bibliei?”
--------------------------------------------
Linkul de mai jos, face cateva comentarii interesante din revista Semnele Timpului :
:http://semneletimpului.ro/…/gog-magog-si-rolul-profetic-al-…

--  Reghin octombrie 2015

 .         Nelu  Bota  = SĂ O ŢINĂ DUMNEZEU SĂNĂTOASĂ  PE NEPOATĂ--TA                INOCENŢIA  , UNCHIULE EMILIAN !

.          SCRISOARE  DESCHISĂ  FRATELUI  EMILIAN  CISMARU  DIN  BRĂILA
.           Dragă frate Emilian dilemele isteţei  tale nepoate , care nu poate fi dusă cu vorba de Johnny Păcală din Brooklyn  au stîrnit  ecouri  în cele mai  diverse locuri , le-am auzit repetate admirativ  unde nu mă aşteptam Cazul ei  aminteşte de cuvintele Domnului Isus  pe care le citim în Matei 11 : 25  "Te laud Tată Doamne al cerului şi al pămîntului , pentrucă ai ascuns aceste lucruri de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai  descoperit pruncilor !"Adică inocenţilor .       
.      Ce nume elocvent Inocenţia ! Şi ce dileme instructive la 22 de primăveri ! Şi ce penibili  ies din povestea asta  strănepoţii  lui Diotref !
.      Imaginea Inocenţiei  tale agere a prins contur tot mai concret pe măsură ce ne povesteai  prin ce frămîntări trece şi dialogurile voastre a captivat  atenţia  şi pe bună dreptate .Primul episod cu cele peste 100 de întrebări de memorat pentru botez  --- şi  sfatul tău de milioane la întrebarea ei cum să răspundă  la întrebarea : "Cine este sclavul  înţelept şi credincios ? "Care"explicaţie" este mai bună ? --- Spune-le ambele "explicaţii ", ca să-şi aleagă pe care o preferă Şi s-ar putea ca pînă atunci să vină cu a treia"explicaţie " Savuros şi trist însă nu din vina voastră .Cît de simplă era creştinarea în secolul întîi Creştinarea famenului etiopian un prozelit a Lidiei din Filipi şi a temnicerului tot din Filipi un păgîn . Şi ce mult au complicat-o birocraţii ăştia sectari care nu îl onorează  pe Domnul Cristos !
---    Mi-ai spus că nepoata există că  e un caz autentic însă numele e un pseudonim ca să nu aibe probleme cu potera sectei să nu fie depistată şi hărţuită ; şi că intenţionează  să se boteze ca să poată să se mărite cu un tînăr martor zelosSpune- i  că  fericirea cu un tînăr îndoctrinat e încă o dilemă ce şi-o fabrică singură îşi complică viaţa  ca să se mărite ! O să se merite ? I-ai spus ce mult riscă ?
.    Excelent pseudonim bine găsit caracterizant instructivde neuitat Iar mirările nepoatei tale exprimă excelent surprinderea tineretului cinstit cînd constată că e minţit . Cum spune un proverb : "Chiar dacă nu e real --- se potriveşte ". Expui un tip recent apărut o verişoară a copilului din basmul lui Andersen cu hainele nevăzute ale împăratului băieţaşul . . . inocent care strigă că "Regele e gol !" Strigă , şi el  şi  ea ca noi , exmartorii doar că în alte contexte  şi la alte niveluri .  
     Deşteaptă nepoată şi fericit unchi ! Te invidiez frăţeşte Emilianule Îţi încîntă anii înaintaţi cu observaţiile  ei pertinente şi gîndirea ei ascuţită . La fel mi-aş dori-o pe nepoată- mea cînd va avea anii ei ,o să-i arătamănunţit cazul Inocenţiei tale ..
 Spune-i că toţi creştinii de bună--credinţă îi urmărim cu interes şi simpatie progresele şi mai spune-i că în acest caz nu e adevărată zicala "Curiozitatea strică la frumuseţe",  cerceteze va creşte în cunoştinţăşi va şti contracara celălalte falsităţi ale sectei .   
 .       Să o ţie Dumnezeu sănătoasă pe nepoată-ta Inocenţia ,unchiule "apostat " Tineretul înseamnă    viitor şi surprize schimbări gîndire proaspătă ce nu mai înghite nemestecat răstîlmăcirile şi speculaţiile amatorilor de clericalism babilonic ; cu aşa  gîndiri sănătoase ca a ei putem spera că nu e totul pierdut chiar dacă suntem şi vom fi puţini dar aşa este pe calea îngustă a vieţii veşnice .
.     Creştinismul adevărat  înseamnă  recîştigarea inocenţei  pierdute a copilăriei  adaptată  la anii  maturităţii  şi la învăţătura biblică şi Inocenţia  ta confirmă cu brio aceasta că inocent înseamnă curat necorupt şi care nu se gîndeşte la rău .
  -   Cu povestirea ta ţi -ai contractat datoria să ne relatezi ce i se mai întîmplă ; sunt de-a binelea    interesat cum va rezolva inocenţa ei balansul între adevărul biblic şi căsătoria cu acel sectar zelos .
.    Şi vezi , poate reuşeşti să mă inviţi la nunta ei să o cunosc măcar din vedere , evident -- dacă nu e nuntă cu alcoolice ,dansuri şi manele , cum face acuma secta asta  aLINIAtă  la  năravurile ecumenice .
                                                                               
.                                                                       Cu fraternitate creştină  !
                                                                                       Nelu Bota  
----------------------------------------------------------------------------
                                           -------------- E . C . --------------- 
.                                 Martorii lui Iehova , nepoata INOCENȚIA ,
                                examinarea pentru botez și a treia ”explicație” 

Azi dimineață m-a sunat o nepoată, domnișoara Inocenția, care va fi examinată de bătrînii” de congregatie din cartea Organizați  , partea a treia, pag.209 si 210 , par. 12 : Cum poti identifica in prezent “sclavul fidel si prevăzător”? si par. 13: Ce este Corpul de Guvernare al congregației creștine? 
Nepoata știe ca mi-am dat demisia din organizație, dar voia și părerea mea .  Mai întîi i-am  amintit  ceace  știa : că la martori  s-a schimbat iar explicația :  acum  nu mai este valabilă vechea explicație , că ”sclavul  e rămășițacelor 144000 ci  sclav ”, după   noua explicație”este corpul de guvernare !...
---- Bine- bine -- întrebă ea  , dar atunci cine este corp de guvernare? 
---- Tot ei  . Așa scriu în materiale , așa au hotărît .
A rîs neîncrezătoare . 
---- Nu sună credibil , nu- i așa ? Dar găsesc mulți martori creduli :  peste 7 (șapte) milioane pe glob ! Vezi , pentru chestii  de astea  m-am dezasociat de secta asta .    
  A rîs  iar , un rîs  încurcat Apoi am discutat  noua explicație din w-15 iul.2013, care se va studia in septembrie...
---- Bine  --zise  ea -- dar eu pe care explicație să o dau : pe cea veche sau pe cea nouă ? 
---- Dă-le pe amîndouă ---  i-am spus --- să-și aleagă ei pe care o preferă, că oricum o să vină în viitor cu alta .
.---Vorbești serios , unchiule  -- mă întrebă Inocenția  --- o să o  schimbe  și pe aceasta ?  
 --- Inocențio , cu așa nestatornici se poate orice , chiar și  să te botezi la anul după cine știe ce  altă explicațiede negîndit acum , da te poți aștepta să vină  cu a treia
     Nu a mai  rîs.Fata are 22 de ani si probabil se botează  ca să se mărite . . . . . am auzit că iubește un martor zelos ( de aceea nu vă precizez  localitatea ei ) . Oricum, m-am bucurat că nepoata il iubește si pe unchiul apostat și mă consultă , chiar și așa , de la distanță . Am întrebat- o :
 ---  Crezi că bătrînii pot dovedi cu Biblia, că aceste două intrebări de botez, sunt Ok ?     În secolul întîi, candidații la botez erau examinați de bătrîni si se foloseau astfel de întrebări? Unde scrie că erau botezați  după ce treceau un examen cu bătrînii? Citim că  apostolii foloseau așa metodă? 
      A tăcut . Și îmi place să sper că a înțeles că are o problemă mult mai gravă cu secta decît cu prietenul ei plin de zel  și care e sigur că secta asta are răspunsurile corecte  la toate întrebările . M-am gîndit dacă nu cumva am  aglomerat-o arătîndu-i prea multe de ce nu sunt credibile niciuna din  variante și spunîndu-i că nici ” bătrînii nu sunt tocmai convinși  de adevărul  improvizațiilor ideologilor sectei și dacă rămîn la  explicația veche, sunt  în contra  cu elita  , iar dacă acceptă “noua explicatie” -- nu sunt convinși că este adevărată . . .  Nici nu scapă  de dubii și nici nu ajung la certitudinea mult - trîmbițatei cunoștință exactă ”. Ce poate să înțeleagă atunci nepoata care e concentrată  mai mult pe alt interes ? Nu-mi rămîne decît să sper că citind această dare de seamă o să se vadă ca într-o oglindă , își va conștientiza  mai bine situația va trage concluziile corecte  și mă va suna iar.   În anturajul acelor bătrîni fără zile și lași  aceasta e tot ce pot  mai bun să  aștept de la o fată cu gîndul la măritiș .   
        Nepoată , nepoată , pe ce mîini iți dai capul ! . . .
                    
De către http://emil1977.blogspot.ro/2013/07/martorii-lui-iehova-nepoatal

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                       

------------------- PARODIA  PARTIDUL - COMUNIST --- ” SCLAVUL” 
.                              --------------------------------------------------------------------------------
Reghin 02 Dec. 2o14

De  la " Partidul  e-n  toate !" la  "  Sclavul" e-n  toate ! "
------  poezie  prelucrată de  Emilian  Cismaru după George  Lesnea 
 şi  adaptată  în  continuare -- -----


Sclav fidel,prevăzător,
veseli te slăvim în cor!
Tu ne eşti"părintele"
cu  învăţămintele!
*
De prin toate luncile
îţi păzim poruncile!
Eşti mirarea martorilor,
încîntarea fraierilor !  
*
 "Robimea" e-n toate :
în cele ce sunt
şi-n cele ce mâine 
vor rîde la soare,
e-n pruncul din leagăn
şi-n omul cărunt
şi -n  adunătura lui  mare.
*
O,parfum de la"Damasc" !
m-ai vrăjit din tinereţe ,
dar acuma te demasc
că mă minţi la bătrîneţe.
*
     Uite sclavul,nu e sclavul ! "
Am ajuns să fiu proscris!
Schimbare după schimbare ! 
oricum,dar nu cum e scris!
*
Păcăliţii cred minciuna
şi se bucură-n zadar.
Hai, aplaudaţi într-una
cînd vă minte" sclavul" iar!


===============================================

.       EMILIAN  CISMARU ---- DRAGĂ  JW. ORG !
     ---------------------------------------------------------      
                   (Brăila -- marți, 14 octombrie 2014 )
----------------------------------------------------------------------
Draga JW.ORG, nu te mai chinui să identifici "Sclavul Fidel", pentru ca nu este in Organizatie! L-am gasit noi! 
Contacteaza-ne! Am gasit si identitatea Generatiei!
----------------------------------------------------------------
 Încă o explicație declarată sigură, o adevărată "strălucire de lumină", s-a dovedit falsă!
La Congresele de District din 2009, a fost lansata cu mult tam-tam, adica multa publicitate Cartea "Sa depunem o "marturie temeinica" despre Regatul lui Dumnezeu". Am citit-o si analizat-o imediat, ca sa imi dau seama de scopul principal pentru care Organizatia a lansat cartea! Nu mi-a fost foarte greu sa-l stabilesc, deoarece daca cercetazi cu bagare de seama observi la mijlocul cartii capitolele 13 si 14, care au scopul de a legitima Corpul de Guvernare si "Sclavul fidel si Prevazator"! Nu au uitat sa puna  si o fotografie, adica putina propaganda vizuala a Corpului de Guvernare, cu zambete la comanda!

In capitolul 13, imediat sub titlu este scris cu litere mari : Problema circumciziei este adusa in atentia Corpului de Guvernare!
In capitolul 14, imediat sub titlu sta scris : Cum a luat Corpul de Guvernare o decizie si ce efect a avut aceasta asupra congregatiilor.
In capitolul 14, paragraful 14, este scris :
"In prezent, cei aproximativ 7.000.000 de Martori ai lui Iehova din cele peste 100 000 de congregatii de pe tot pamantul actioneaza in unitate si impartasesc aceleasi convingeri. Dar cum este posibil acest lucru intr-o lume plina de conflicte si de conceptii dezbinatoare? Unitatea lor este in primul rand rezultatul indrumarilor ferme si clare pe care Isus Cristos,capul congregatiei, le ofera prin "Sclavul Fidel si Prevazator', reprezentat de Corpul de Guvenare Mat.24:45-47. Totodata, este rezultatul faptului ca familia mondiala de frati se conformeaza de buna voie indrumarilor din partea Corpului de Guvernare".
Magistral : Este o capodopera de manipulare, in toata splendoarea ei! Ar trebui sa fie obiect de studiu la universitatile de profil! Ati sesizat argumentatia : Sa enumeram acum precizarile una dupa alta :
7000 0000 de martori din cele peste 100 000 de congregatii.
Actioneaza in unitate si au aceleasi convingeri.
Indrumari ferme si clare pe care le da insusi Isus Capul congregatiei.
Isus ofera indrumarile prin Sclavul Fidel si Prevazator".
Sclavul este reprezentat de Corpul de Guvernare.
Ofera o dovada biblica arhicunoscuta Matei 24:45-47.
Familia mondiala de frati se supune de buna voie Corpului de Guvernare.
Cum spuneam este magistral : cea mai tare mostra de propaganda si manipulare pe care am citit-o vreodată, concentrată într-un singur paragraf! Am ingroșat literele sa poată fi observate mai usor argumentele de manipulare. Da, poate fi obiect de studiu in anumite universitati! Ati observat de cate ori apare expresia Corpul de  Guvernare?
Numai ca minunea nu a tinut decat trei ani, pentru ca la adunarea anuala din toamna anului 2012, JW.ORG, ne ofera o surpriza, si schimba iar explicatia! "Noua explicatie", bineanteles o noua "stralucire de lumina", modifica lucrurile printr-o mutare brusca : "Sclavul fidel si Prevazator" din explicatia aratata in cartea oferita in vara anului 2009, este rasturnata adica desfiintata, si inscaunat la sediul mondial un sclav nou-nout, Corpul  de Guvernare, format din sapte membrii, care pana atunci era numit"reprezentantul sclavului", cu precizarea ca sclavul fidel este pe scena lumii, doar din 1919! Asta a dus la faptul ca Russell si grupul sau, adica sclavul din perioada 1874-1918, nu mai este recunoscut ca a fost la timpul respectiv "Sclavul Fidel si Prevazator"! Nu discutam acum motivul pentru care sa facut aceasta schimbare radicala!
Un lucru este insa foarte clar : Isus nu a condus deloc "vechiul sclav" asa cum arata cartea, pentru simplul motiv ca acel sclav sa dovedit ca nu era adevarat, dovada ca a fost indepartat printr-o "lovitura de palat", si s-a autonumit in locul "sclavului" desfiintat, fostul sau reprezentant de pana atunci, adica Corpul de Guvernare! Cu alte cuvinte : "regele a murit, traiasca regele"! "Sclavul vechi a murit", traiasca "noul sclav"! Corpul de Guvernare cantand cu corul : Oare pe ce voce canta? Mimeaza numai?

Cei sapte membrii ai Corpului de Guvernare, au fost scosi la treaba : introdusi intr-un cor, canta cu zel sa dea bine la propagabda vizuala! Impinsi in fata de catre cei cu banii!
Asadar, sa dovedit din plin, ca in cartea lansata in anul 2009 sau spus si multe lucruri eronate, minciuni adica, cu scop propagandistic si manipulator, implicandu-l chiar si pe Isus in ecuatie! Noua "explicatie"care a urmat, a fost apoi publicata in Turnul de Veghe din 15 iulie 2013! Care este concluzia? De 140 de ani, JW.ORG se chinuie sa identifice "sclavul fidel si prevazator", si nu reuseste, pentru simplul motiv ca aceste nu exista in Organizatie! Orice explicatie au incercat, a dus la complicatie! Nu au reusit nici acum : Nici macar un copil de 10 ani nu poate crede ca cei 7 membrii ai Corpului de Guvernare de  la sediul mondial, sunt "Sclavul Fidel si Prevazator"! Sa fim seriosi, draga JW.ORG : Cum sa puna Domnul Hristos peste toate averile sale, doar sapte insi? Mare tupeu si grandomanie afiseaza "noul Sclav Fidel", adica Corpul de Guvernare! Daca avem Apostolii in Scripturi, ce nevoie avem de surogate? "Sclavul fidel si prevazator" sunt Apostolii Domnului Hristos! Din cauza aceasta, nu i-ati putut identifica vreme de 140 de ani, si oricat de mult a-ti incerca asta si in viitor, tot nu veti reusi! JW.ORG isi da seama de multa vreme, ca nu mai are deloc Identitate si legitimitate religioasa, nici ea, nici Corpul sau de Guvernare, adica noul "Sclav Fidel si Prevazator", si de aceia se tot chinuie s-o scoata cumva la capat cu "explicatiile"! Este foarte greu intradevar sa iti dai la un moment dat seama ca locuiesti intr-o casa fara temelie si fara acoperis! Sa incheiem totusi cu ultima "explicatie" scoasa la iveala de JW.ORG, si sa revenim la intrunirea anuala din toamna anului 2012 la care am facut referire la inceput :
"Începând din 1919, la sediul mondial al Martorilor lui Iehova a existat mereu un mic grup de creştini unşi. Ei au supravegheat activitatea noastră de predicare desfăşurată la nivel mondial şi au fost direct implicaţi în pregătirea şi distribuirea hranei spirituale. În ultimii ani, acest grup a fost considerat unul şi acelaşi lucru cu Corpul de Guvernare al Martorilor lui Iehova. Trișați ,fraților : pînă în 2012 nu ati declarat ca voi considerati acest lucru! Cartea distribuită in 2009, la congresele de district, actualmente regionale, spune exact contrariul, dupa cum am demonstrat! Ca altceva aveati voi in cap, este cu totul altceva! Dovezile conduc la următoarea concluzie: „Sclavul fidel şi prevăzător“ a fost numit peste servitorii lui Isus în 1919. Acest sclav este micul grup format din fraţi unşi care slujesc la sediul mondial în timpul prezenţei lui Cristos şi care sunt direct implicaţi în pregătirea şi distribuirea hranei spirituale. Când membrii acestui grup lucrează împreună în calitate de Corp de Guvernare, ei acţionează ca ‘sclav fidel şi prevăzător’.”W 15/7 2013.
Ultima explicație a dărîmat tot ce au scris pe tone de hîrtie, de-a lungul timpului, despre "sclavul fidel"! Au uitat totusi sa prezinte dovezile! Nu au cum, pentru ca ele nu exista! Exista ca de obicei doar declaratiile JW.ORG, pe care ei le considera dovezi mai mult decat sigure, in care nu este nici o "umbra de Indoiala", adica o argumentare mai mult decat suficienta! Da de unde! Este totul numai deductii si presupuneri, rodul imaginatiei lor, care le-a jucat mereu feste, dar tot nu s-au invatat minte! Noile explicatii sunt unele dintre cele mai slabe de pana acum! Ele arata doar ca JW.ORG  este in degringolada si in criza de timp! Aceste explicatii vor duce sigur la alte complicatii, ca de obicei! Oare pana cand va fi valabila "noua explicatie"? Ea va expira si mai repede decat "explicatiile" cu Generatia anului 1914, si arata odata in plus, ca vocea acestei organizatii religioase este una a unui prooroc "orb", si ocupa un loc impotant intre organizatiile religioase de pe scena actuala a lumii, care promoveaza Hristosi, Apostoli, prooroci si frati mincinosi!
Un lucru este insa foarte sigur : Corpul de Guvernare, alias "sclavul fidel si prevazator", actioneaza asemenea unui Guvern Mondial, si stapaneste peste Martorii lui Iehova, in timp ce de ani de zile isi face publicitate excesiva, placandu-i nespus de mult cultul personalitatii! JW.ORG este o entitate religioasa omeneasca, care este de multa vreme un idol pentru milioane de oameni si simpatizanti, in contrast cu ce spun Scripturile!


Sigla ei se gaseste pe multe produse ale sale, (priviti castile din foto), si pe toate Salile Regatului! Cum priveste oare Iehova si Isus faptul ca milioane de oameni ii fac publicitate si se dedica cultului personalitatii "Noului Sclav fidel", adica Corpului de Guvernare si, JW.ORG? Repetam : Apostolii au fost categorici : "Caci nu ne predicam pe noi insine, ci il predicam pe Cristos Isus ca Domn...". 2 Corinteni 4:5.NW -2006.
Noi, "apostatii" ne straduim sa-i urmam pe Apostoli, si sa Il predicam pe Cristos Isus ca Domn si salvator!  JW.ORG si "Sclavul ei fidel", adica Corpul de Guvernare, se predica cu zel deosebit pe ei insisi, mai ales ca de acum incolo dispun si de televiziune pe Internet! Si cand te gandesti cat a atacat aceasta Organizatie pana nu demult internetul, si il anatemiza, apoi deodata a realizat importanta lui exceptionala in publicitate! Dupa care, sa mutat aici cu toate bagajele! Ipocrizie crasa! De cerut scuze, nici vorba! Li se potriveste si lor, ce spun scripturile despre apucaturile unei entitati, descrisa si in cartea lui Daniel:
Si regele va face după voia lui, se va înălţa şi se va preamări deasupra oricărui dumnezeu.. El nu va ţine seama de Dumnezeul părinţilor lui şi nu va ţine seama nici de dorinţa femeilor, nici de vreun alt dumnezeu, ci se va preamări deasupra tuturor. Dar, având în vedere poziţia lui, îi va da glorie dumnezeului fortăreţelor; îi va da glorie cu aur şi argint, cu pietre preţioase şi lucruri scumpe unui dumnezeu pe care părinţii lui nu l-au cunoscut. Va acţiona cu eficienţă împotriva celor mai întărite fortăreţe... Pe oricine îl va recunoaşte, îl va copleşi cu glorie, şi îl va pune să stăpânească peste mulţi..." Daniel 11:35-39.
----------------------------------------------                          

          
------------------------------------------------------------------------------------
                                               Nelu  Bota = Un  articol  excepțional !
                                             ------------------------------------------------
.        Stimați cititori și cititoare , vă ofer un regal de lectură : un articol excepțional , scris de fratele Emilian Cismaru din Brăila , l-a publicat pe blogul lui  ----------------------------------
 ------------  http://emil1977.blogspot.ro/2013_03_08_archive.html 
        L-am copiat ca să îl am la îndemînă , pentru beneficiul meu şi al nostru ,al iubitorilor de lecturi memorabile. Și, probabil ,observați că, marcat de  entuziasm , abia îmi găsesc cuvintele potrivite ca să v--il recomand cum se cuvine . Pentru că autorul a realizat totul magistral : finețea abordării , predarea adevărurilor biblice , soliditatea observațiilor critice de necombătut , demonstrațiile convingătoare , transparența demascărilor , analiza  derapajelor sectei martorilor, precizia ”execuției” falsurilor , subtilitățile nuanțelor---toate sunt ireproșabile din punct de vedere tehnic ! Și le însoțește cu ironie  blîndă , nu se lasă purtat de revolta contra calomniilor și perfidiilor trepădușilor  organizației , nu permite mîniei sfînte să se transforme în ură! Și aceasta trebuie remarcat! E umilința învingătorului moral veritabil, ține de timbrul sincerității , izvorăște  din încrederea, neabătută ,în biruința finală a Teocrației , oricît de mult ar trebui ea așteptată . Într--un cuvînt --- avem de—face cu  o lecție de măiestrie a exprimării și a mînuirii  ideilor și a stăpînirii sentimentelor ---- o bijuterie confecționată de un artizan!            
.         Dragă Emilian , te felicit și îți mulțumesc pentru acest studiu de pus în ramă ,pentru încîntarea spirituală ce ne--o dăruiești!Tatăl Ceresc ți-a binecuvîntat condeiul. Ține—o tot aşa : zelos și vigilent.
 .        Sper să nu mă înșel presupunînd  că nu-ți  faci iluzii  deşarte că vei avea efect asupra strănepoților lui Diotref . Nu, din păcate, chiar dacă ai compune și de o mie de ori mai argumentat şi mai măiastru----  nu le vei clinti împietrirea ! De ce ? Cunoști fabula lui Grigore Alexandrescu:”Măgarul și privighetoarea=  măgarii nu vor aprecia niciodată privighetorile . Aşa şi aceştia : nu-i interesează adevărul Bibliei,ci adevărul sectei, adevărul lor, aplauzele, fotoliile și căldura caloriferelor.. Cu atît mai penibili devin cei ce o țin langa cu organizația ,dintr-o loialitate prost înțeleasă şi greşit plasată .. 
          Nu-i bai : e prea destul că ne apreciează Tatăl Ceresc și Păstorul Ceresc care s-a jertfit pentru noi ! Și cei peste 7000 care nu-i idolatrizează pe baali..
          Alături de ei”să nu obosim în facerea binelui”.
          1 Cor . 16: 22= Maranata (Domnul nostru vine!) !
--------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------


 ----- E . C . --------  BIBLIA, Organizatia Martorii lui Iehova, si Apostazia
------------------------------------------------------------
Sa analizam mai multe versete folosite in carte: 
 Pana nu demult, crestinatatea cu multele ei Culte era numita "apostata", iar ONU era des numita "Fiara" sau "Icoana fiarei"! Acum societatea Watchtower a dat la pace cu fostii dusmani, nu-i mai ataca decat foarte rar, desi pana nu demult isi punea toate tunurile pe ei! Acum au gasit alt vrajmas! Se razboieste foarte intens cu "fostii lor tovarasi de sclavie"! Noii inamici sunt acum "apostatii"! De ce se teme oare organizatia de fostii sai frati si membrii ? Sa vedem acum alta dovada Biblica,  folosita ingenios de  distinsul Corp de Guvernare, pe care nu-l deranjeaza deloc faptul ca prin "politica" sa mai mult decat dezastroasa, a umplut Planeta cu"apostati"! Prin folosirea versetele urmatoare, ei vorbesc de funie in casa spanzuratului. Sa vedeti de ce:
  Apoi, folosesc in Argumente 2 Ioan 9, 10: „Cine o ia înainte şi nu rămâne în învăţătura lui Cristos nu îl are pe Dumnezeu. ... Dacă vine cineva la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi niciodată în casă şi să nu-l salutaţi“.Alte versete aplicate de asemenea in mod ingenios si viclean! Resping "apostatii' invatatura lui Cristos, a Apostolilor si a Bibliei? Da de unde! Acuzatii ordinare, folosite fara scrupule! Scopul?: "să nu-l primiţi niciodată în casă sau sa-l salutaţi“Ei au o frica teribila, de posibilitatea ca un martor oarecare, sa discute cu un apostat oarecare! Prietenii stiu de ce! Cine"indoaie"oare Biblia, folosindu-i intr-un mod viclean versetele in functie de intereresele lor vremelnice? Ei  dau invataturi false, pe care le schimba apoi cu alte invataturi tot la fel de false, eronate si mincinoase!. Asa "inteleg" ei Biblia! O inteleg foarte gresit, daca sunt nevoiti sa schimbe atat de des explicatiile pe care le dau! Urmeaza acum alte versete folosite tot in Cartea Argumente: 
Ce este Apostazia comform Cartii, Argumente din Scripturi ?
Definitie: Apostazia este abandonarea sau părăsirea închinării aduse lui Dumnezeu şi a serviciului sacru, este o răzvrătire împotriva lui Iehova Dumnezeu. Unii apostaţi susţin că îl cunosc pe Dumnezeu şi că îi slujesc, dar resping unele învăţături sau norme prezentate în Cuvântul său. Alţii pretind că au credinţă în Biblie, dar resping organizaţia lui Iehova. Ei pretind că îi slujesc lui Dumnezeu, dar îi resping pe reprezentanţii săi, organizaţia sa vizibilă." 
 Iuda 8, 11: „Şi oamenii aceştia, lăsându-se pradă visurilor, pângăresc carnea, nesocotesc domnia şi îi vorbesc de rău pe cei glorioşi. Vai de ei, căci ... au pierit în vorbirea răzvrătită a lui Core!“Asa sa fie oare? Resping "Apostatii" invataturile Bibliei si Credinta in Dumnezeu si in Domnul nostru Isus Cristos? Nicidecum!  Motivul acuzelor organizatiei la adresa 'apostatilor', reise chiar din definitia Cartii amintite: Ei spun ca  problema este respingerea "celor gloriosi", adica a reprezentantilor organizatiei, inclusiv "sclavul fidel". Oare? In realitate, "apostatii" resping doar unele invataturi ale Organizatiei, care de altfel sunt modificate des chiar de ei! Prin aceasta ei recunosc indirect ca au fost eronate, false! Insa manipularea martorilor consta in faptul ca organizatia confunda intentionat respingerea unor invataturi cu respingera organizatiei, si a reprezentantilor ei! De ce sunt prezentate asa lucrurile? Iata motivul: pentru a speria pe martori, ca acestia sa evite orice discutii cu "apostatii', ca nu cumva sa-i influienteze  si sa le "deschida ochii"! De aceea ei folosesc in continuare, urmatoarele versete din Biblie: 
  Num. 16:1–3, 11, 19–21: „Core ... s-a ridicat împreună cu ... două sute cincizeci de bărbaţi dintre fiii lui Israel, căpetenii ale adunării ... Astfel, ei s-au strâns împotriva lui Moise şi a lui Aaron şi le-au zis: «Destul, căci toată adunarea, toţi sunt sfinţi şi Iehova este în mijlocul lor! Atunci de ce vă înălţaţi voi mai presus de congregaţia lui Iehova?» ... [Moise a zis:] «Tu şi toată adunarea ta, care v-aţi strâns acum, sunteţi împotriva lui Iehova. Fiindcă ce este Aaron ca să murmuraţi împotriva lui?» Când Core a convocat toată adunarea împotriva lor la intrarea cortului întâlnirii, gloria lui Iehova s-a arătat întregii adunări. Iehova le-a vorbit atunci lui Moise şi lui Aaron, zicând: «Separaţi-vă de această adunare, ca să-i nimicesc într-o clip㻓.Ce doresc ei fostilor tovarasi de "sclavie"?: Nimicirea apostatilor! Ce iubitoare este organizatia!  Folosirea in mod des a acestui exemplu biblic are acelasi scop manipulator: sa induca frica in orice martor, caruia i-ar trece vreodata prin cap sa conteste explicatiile "sclavului". In realitate acest exemplu nu are nici o legatura cu relatia dintre societate si "apostati"! Atunci, Iehova insusi a intervenit si a marturisit impotriva rasculatilor! Apostatii nu sau rasculat contra lui Iehova, ci doar au demascat unele invataturi complet nescripturale ale "sclavului"!Daca este sa vorbim de o rascoala, tocmai ce au creat ei (corpul de guvernare) un precedent: s-au rasculat contra vechiului "sclav" ai caror reprezentanti erau, si le-au luat ei locul, devenind "noul sclav", fara nici o rezolutie si cu de la sine putere! In termeni politici, tocmai ce au facut un "Puci", sau o "lovitura de stat"! , pe care au desavarsit-o suta la suta! Adica, pe romaneste, au schimbat "regimul"! Din reprezentant a-l "sclavului", au devenit chiar ei "sclav", printr-o lovitura de forta, cum le sta in caracter! Adevarul este ca tot ei au condus si pana acum, asta n-ar fi o problema deosebita, insa de data aceasta chiar ca si-au dat arama pe fata! Ceilalti (vechiul sclav), au fost doar un "paravan", pe care ei l-au folosit zeci de ani! Inteligent lucrat, nu? Ce frumos si convingator explicau ei in cartea "Sa depunem o marturie temeinica despre Regatul lui Dumnezeu", editata in 2009, si studiata in  congregatii, in capitolul 14, paragraful 14, ca ei sunt doar niste umili "reprezentanti" ai "sclavului"! Sa vazut umilinta lor chiar si de pe luna! Asadar sa ales praful si de acea "frumoasa" explicatie mincinoasa! Dar sa revenim la Cartea Argumente:
  Organizatia, continua sa se planga astfel de "Apostati": "Ei nu numai că abandonează adevărata credinţă, dar îi şi ‘bat’ pe foştii lor tovarăşi, criticându-i în public şi folosind diferite metode pentru a le împiedica lucrarea; prin eforturile lor caută să dărâme, nu să zidească". Ce manipulatori talentati si mincinosi sunt! Au devenit adevarati "ingeri de lumina"! Vai de mine, ce probleme le fac lor "apostatii"! Chiar asa? Da de unde! Vom intelege putin mai tarziu si de ce aduc aceste acuze! Acum urmeaza sa urmarim alte versete folosite de ei in mod incorect, cu acelasi scop de manipulare: 
  Mat. 24:45–51: „Cine este "sclavul fidel şi prevăzător" pe care stăpânul lui l-a numit peste servitorii săi ca să le dea hrană la timpul potrivit? ... Dar, dacă sclavul acela rău zice în inima lui: «Stăpânul meu întârzie» şi începe să-şi bată tovarăşii de sclavie şi mănâncă şi bea cu beţivii înrăiţi, stăpânul sclavului aceluia va veni într-o zi în care el nu se aşteaptă şi la o oră pe care n-o ştie, îl va pedepsi cu toată asprimea şi îi va da partea lui cu ipocriţii“.Si aici "noul sclav" da de curand o noua invatatura, complet diferita fata de cea din Argumente, dar nu pierde ocazia sa atace din nou "apostatii"!Daca ani si ani ei au sustinut ca "sclavul cel rau" mentionat aici sunt  apostatii, in w2013/7, pag.24, ei ne spun ca nu mai este asa! Ca "sclavul cel rau", nu mai sunt 'apostatii ci ar putea fi chiar ei, daca pe viitor isi vor "bate" fostii "tovarasi de slujba"! Dar pana acum ce ati facut oameni buni? Va-ti cerut scuze ca invatatura cea veche a fost substantial gresita? Nici vorba de asa ceva! Insa ei continua sa-i atace pe"apostati", folosind tot arsenalul lor public: carti, reviste, brosuri, teme speciale la unele congrese,(ca si simpozionul tinut anul acesta), teme speciale in congregatii, persecutarea "apostatilor", a familiilor lor, si a prietenilor din congregatie, chiar si dupa ce au fost exclusi ca apostati, sau i-au presat sa plece singuri! Da, o adevarata "vanatoare de vrajitoare", au indeplinit acesti zelosi "inchizitori" moderni, care sunt reprezentantii acestei organizatii dictatoriale si cozile de topor preferate a-le stapanilor, de care acestia se folosesc, ca de niste "parghii", dupa cum le place sa-i numeasca! Atunci, cine pe cine "bate" public si are la indemana toate mijloacele posibile? Stiti vorba: hotii striga hotii! Vai de mine, si de mine, ce-i mai batem noi pe acesti inocenti fost tovarasi de"sclavie"! Ne bat ei, de ne merg fulgii! Dovezile sunt foarte clare! Ce inseamna sa fi "fariseu fatarnic", mincinos si ipocrit! Nici ei nu sunt "sclavul fidel", pentru ca Isus il va numi doar la venirea sa, nici noi "apostatii"nu suntem "sclavul rau",pentru ca nu-i "batem", ci ei ne "bat" noi, deoarece au toate mijloacele necesare!
  2 Tim. 2:16–18: „Evită vorbirile deşarte care profanează ce este sfânt. Pentru că ei vor înainta tot mai mult în impietate, iar cuvântul lor se va întinde ca o cangrenă. Imeneu şi Filet sunt dintre ei. Oamenii aceştia au deviat de la adevăr, spunând că învierea a avut loc deja, şi distrug credinţa unora“,si:pot creştinii  să-i primească pe unii apostaţi sau să citească literatura? Asta era! Pe urma, cine spune astazi, asemenea lui Imeneu si Filet, ca invierea a avut deja loc? Nu cumva chiar scrierile speculative lansate de organizatie? "Apostatii" din contra spun ca nimeni nu a inviat de la 1919 incoace, ca este o invatatura falsa! Ei spun ca invierea este de domeniul viitorului, doar la venirea Domnului dupa cum spune Scriptura! Deci, ei folosesc multe versete pe care le aplica in mod fals ,"apostatilor"! Ce inseamna manipulatorii vicleni! Ei sunt in realitate cei care au distrus credinta multora, prin multe invataturi false,(inclusiv cele cu privire la invierea mortilor din 1919!) Asa ca, de ce sa fie vinovati "apostatii", pentru ce scriu ei in literatura lor speculativa!?Au vorbit de funie in casa spanzuratului , sau nu!?
Rom. 16:17, 18: „Vă îndemn însă, fraţilor, să fiţi cu ochii pe cei care, contrar învăţăturii pe care aţi primit-o, provoacă dezbinări şi prilejuri de poticnire şi evitaţi-i ... Prin cuvinte mieroase şi vorbiri măgulitoare ei amăgesc inimile celor fără răutate“. Acum atentie: Indeamna pe martori la spionare si delatiune: "să fiţi cu ochii pe cei pe care..." Le spun amagitori, si ordona foarte clar: evitati-i! Problema este ca acesta nu este un sfat, ci o porunca! Daca cineva dintre martorii lui Iehova o incalca si discuta cu un apostat, poate fi exclus si el imediat! Organizatia stie sa-si apere interesele lumesti si afacerile de miliarde de dolari! Dezbina familii, rude, prieteni si distrug reputatii! Da, scopul scuza mijloacele! Asa folosesc ei versetele din Scriptura ca pe o arma, o pusca  mitraliera, aplicandu-le in mod intentionat, desi asa cum vom vedea in continuare, "Apostatii" nu sunt contra lui Dumnezeu, si nici a Domnului Isus Cristos sau a Bibliei! Daca asa-zisii apostati, ar fi contrazis invataturile Scripturii si s-ar fi lepadat de Dumnezeu, versetele ar fi fost aplicate corect!Insa sa confunzi intentionat invataturile  Bibliei cu propriile invataturi  eronate este o manipulare incalificabila! Se folosesc fara scrupule de minciuni si acuzatii false aduse altora! 
   Acum Sa facem  o scurta analiza a termenului "Apostazie" si "Apostat", din trei puncte de vedere, complet diferite!: Cuvantul "apostat"si "Apostazie", are practic trei definiții : 1.Definiția Biblică a apostaziei sau a unui apostat, 2. Definiția pe care o da Watchower Society, respectiv Corpul de Guvernare, apostaziei si apostatilor, conform propriilor interese, și a treia definitie data de Dictionarul explicativ . Există diferențe foarte clare dar si foarte subtile, între aceste trei definiții, si ve-ti vedea de ce!
Definiția Biblică a apostaziei, asa cum apare la pag.126 a cărții Insight ,(Perspicacitate din Scripturi),volumul1,in lb.engleza, rubrica " apostazie", prevede următoarea explicatie: "Acest termen grecesc "apostasia" înseamnă, "sa stea departe de ceva", si are sensul de: dezertare, abandonare sau rebeliune. Fapte 21:21. In greaca clasică termenul a fost utilizat pentru a se referi la dezertarea politică, iar verbul este evident folosit în acest sens, la Faptele Apostolilor 5:37, unde Iuda Galileanul, "a atras de partea sa multi adepți". Septuaginta greacă insa, folosește termenul de la Geneza 14:4(rascoala), cu referire la o altfel de rebeliune. Cu toate acestea, în Scripturile creștine grecești termenul este folosit în primul rând cu privire la o  anumita dezertarea religioasă, o retragere sau abandonare a cauzei considerata adevărata, a închinarii, și a serviciului adus lui Dumnezeu. Prin urmare, este o abandonare a ceea ce a insemnat crezul anterior, o părăsire totală a principiilor sau credinței dinainte. Liderii religioși din Ierusalim l-au acuzat si ei pe Pavel, de o astfel de apostazie facuta împotriva Legii Mozaice, dupa ce Apostolul a renuntat la religiunea Iudaica, partida fariseilor! "Astfel, cel puțin în funcție de explicatia din cartea Perspicacitate, Biblia face referire la "apostazie" ca si la o "retragere sau abandonare a cauzei adevărate, închinare, și serviciul lui Dumnezeu", sensul de bază este o respingere a credinței crestine adevărate în Dumnezeu, in Domnul Isus si in Biblie.
  Dacă aceasta este singura definiție prin care cineva poate fi acuzat de apostazie cand este judecat de un "comitet judiciar", ar fi relativ simplu, pentru a determina dacă acest cineva este vinovat, sau nevinovat!. Dacă convingerile persoanei despre Dumnezeu ar contrazice ceea ce este conținut în Scripturi, atunci el ar putea fi clasificat ca "apostat!" Acum sa vedem definitia data "apostaziei" data de catre Watch Tower Society: Va rog sa observați modul clar în care definiția Organizatiei despre "apostazie", diferă substanțial ca si intelegere de  definiția corecta si clara a Sfintei Scripturi :
  Un apostat nu este doar cineva care "promoveaza" actiuni apostate (de exemplu, prin încercarea de a "trage pe adepți" la sine), ci este cineva care crede lucruri care vin în contradicție cu ce sustine "sclavul fidel și prevăzător", ca fiind adevarat! Cineva care pune la indoiala corectitudinea unor explicatii Biblice, pe care "sclavul" le-a dat mai inainte si care ar putea fi eronate este apostat si exclus din congregatie si din organizatie! Nu este un abuz de putere? Organizatia are obiceiul de a modifica din timp in timp anumite invataturi, pe care le-a prezentat mai inainte ca adevaruri "sigure" imposibil de combatut, insa acestea sau dovedit in timp a fi eronate si in contradictie cu Scriptura, aratand nepriceperea scriitorilor! Deci, apostat nu este cineva care nu este de acord cu ceea ce învață Biblia despre Dumnezeu - el este cineva care respinge , explicatia care a fost oferita de "clasa sclavului"!.(acum aceasta clasa are doar opt membrii!),si este doar Corpul de Guvernare! Exemplu de invatatura eronata: Corpul de Guvernare care a mintit pana acum, sustinand ca "sclavul" este o clasa numeroasa, formata din toti discipolii "unsi', a-i lui Cristos, (aproximativ 12.600, dupa ultima cina comemorativa) excluzand pe cei ce nu recunosteau acel "sclav"!Unul dintre cei ce contestau vechiul "sclav" am fost si eu, scriind in cererea de demisie si dezasociere acest fapt, si cu mult inainte, prin postarile de pe internet sub titlul "Pacatele sclavului". Am spus ca ei folosesc sclavul ca si pe un paravan pentru promovarea "politicii" Organizatiei! Va ofer un extras din cererea  de  dezasociere: "Vă sfătuiesc, ca un părinte spiritual, să faceţi acelaşi lucru,(sa demisioneze si ei!): renunţaţi să mai susţineţi un sistem care schimbă înţelesul Scripturilor (doctrina) de la un sezon la altul, aşa cum se schimbă hainele. Aceşti oameni nu au „două vorbe” la un loc. „Sclavul fidel”prezentat de organizatie, este o „fantomă”,pe care conducătorii de la Brooklyn au folosit-o intens până acum!"
  Daca gândim diferit fata de oricare dintre învățăturile date de" Corpul de Guvernare", este suficient pentru a fi numit un "apostat"! Prin urmare, punctul de vedere al Watchtower despre apostazie este foarte diferit, fata de definiția data de Biblie! Pentru a fi un "apostat", tot ce trebuie să faceți este să vedeti lucrurile altfel decat "sclavul fidel și prevăzător"! Acum el este  identificat de expresia "Sclavul fidel"si este chiar Corpul de Guvernare! Nu contează cate eforturi susținute ai facut pentru a promova sau a convinge pe alții de credința pe care ai avut-o in invataturile lor, si chiar daca ai activat zeci de ani in organizatie, nu conteaza! . Pur și simplu tu nu trebuie să vezi ca uneori învățăturile Bibliei sunt diferite fata de explicatiile  de multe ori fanteziste si incorecte, aparute in publicațiile Turnului de Veghe! Si atunci esti considerat în mod automat un "apostat"! Desi, cum am mai amintit un pic mai inainte ca ei insisi modifica substantial propriile explicatii,  uneori la 180 de grade, invocand "lumina crescanda", o lozinca deja epuizata, folosita mereu cand isi corecteaza explicatiile, pentru a nu fi considerate eronate, false si mincinoase, dar, de care isi dau seama din ce in ce mai multi oameni si martori! Nu este departe timpul cand acest urias balon de sapun, se va sparge! Organizatia are de cerut multe scuze, celor care au suferit din cauza abuzurilor ei, si a invataturilor ei false prezentate ca fiind adevarate, pe care le-a promovat ani de zile, si pentru care zeci de mii de martori au suferit uneori daune ireparabile! Prin "politica"practicata de organizatie a fost inselata increderea tuturor "Martorilor lui Iehova" care multa vreme au pus baza pe invataturile si profetiile ei false, falimentare!
Acesta este motivul pentru care mulți au fost si sunt excomunicati pentru apostazie, chiar dacă acuzatii fac eforturi susținute în timpul intalnirii cu comitele judiciare, pentru a demonstra, că de fapt convingerile lor nu sunt în contradicție cu ceea ce este scris în Biblie, ci doar cu unele invataturi si explicatii ale "sclavului". Degeaba sustin ei asta fiindca in mintea bătrânilor de congregatie, nu exista decat orientările si "politica" Societății! Este irelevant dacă convingerile celor acuzati de apostazie, pot fi susținute cu argumente solide din Scripturi!. Ceea ce contează la ei  cel mai mult este că nu sunteți de acord cu invataturile Societatii, cu ceiace învață ea la un moment dat! Atunci ești un "apostat", conform definiției Societății, chiar daca a doua zi ea isi schimba  invataturile si punctele de vedere ! Chiar daca se dovedeste ca ai avut dreptate ea nu mai revine asupra deciziei de excludere pe care tocmai ce a pronuntat-o asupra ta , ce sa mai vorbim de scuze! Pentru ca stie aceste lucruri, si pentru ca le face in cunostinta de cauza, intentionat, este de condamnat! Ea nu recunoaste niciodata ca a gresit explicatiile! Invoca o scuza penibila: nu a avut suficienta "lumina"! Isi acopera minciunile si incompetenta de a explica corect Scripturile, cu o lozinca penibila: "lumina merge crescand"! De prooroci mincinosi si de Cristosi mincinosi n-ati auzit fratilor? Cine sunt oare acestia? Totdeauna sunt altii? Este timpul sa fiti sinceri si sa aratati cu degetul si spre voi! Si, va rugam inaintea lui Dumnezeu si a Domnului Cristos, lasati-va de aceasta meserie, si publicati carti cu povesti de adormit copiii! La asa ceva va pricepeti cu siguranta, va garantam noi!
    Definitia de dictionar este simpla, si nu insistam mult asupra ei:   Apostazia este pur și simplu o abandonare sau respingere de catre cineva a fostelor convingeri religioase. Nimic mai mult, nimic mai puțin!. În acest context strict, creștinismul poate fi considerat drept o "apostazie"iesita din iudaismabandonarea legământului Legii Mozaice,(legamantul dintai) cu anumite invataturi, si aderarea la Legea lui Cristos,(al doilea legamant), adica la invataturile sale si cele ale Apostolilor, mentionate in scrierile Grecesti ale Sfintei Scripturi. In plus ar mai fi si asteptarea venirii din cer a lui Mesia, la sfarsitul Timpului, pentru a alege "oile" de "capre",si a arata si cine sa dovedit a fi "sclavul fidel", si pentru a le da apoi viata vesnica! Mergand pe aceiasi linie, Studenții Bibliei ai lui Ruussell, ar putea fi considerati  si ei ca "apostați",deoarece vin din mijlocul creștinătatii ,si ca au respins multe invataturi si credințe tradiționale ale creștinismului din care s-au desprins, iar din Studentii in Biblie sau separat in 1931 Martorii lui Iehova, care au abandonat in timp multe din invataturile mostenite de acolo, sunt apostati si ei, nu?! Domnul nostru Isus Cristos, Maria, Apostolii, si toti evreii care au practicat in secolul intai, crestinismul adica o noua invatatura si inchinare sau "apostaziat" fata de religia Iudaica din care au iesit!" Ei au intemeiat chiar una noua bazata pe dragoste, si nu pe Lege! Apostazie" curata, nu? Sa parasesti religia in care te-ai nascut veche de sute de ani...putem noi sa condamnam pe cineva care din motive corecte nu este de acord cu unele invataturi religioase sau isi schimba chiar si religia, fara sa contrazica insa Scripturile, chiar trecand la alta, si sa-i declaram automat apostati? Greu cu incadrarea asta ca apostat, nu-i asa! Pentru organizatie, cine contrazice o invatatura a ei , dar nu si o invatatura Scripturala este apostat si exclus imediat. Pe urma ea isi schimba din nou invatatura respectiva! Ce mai conteaza, nu? doar n-o sa-si ceara scuze baietii! 
   Apoi, de fiecare dată când Corpul de Guvernare prezintă o "nouă" înțelegere, devine "apostat" fata de  fostele învățături date mai inainte de organizație! De exemplu, renuntand la multe invataturi ale lui Russell, Rutherford, Knnor etc., (invataturi pe care martorii erau obligati sa le tina atunci), Societatea s-a apostaziat!. Dacă doriți să se aplice definiția de Dictionar ati putea spune chiar că de fiecare dată când o nouă invatatura sau înțelegere se publică, care înlocuiește vechea doctrina, (prezentata pompos ca o "noua lumina" de  catre "sclavul fidel și prevăzător"), aceasta reprezintă de fapt o "apostazie" de la fostele învățături ale organizației!. În schimb, în cazul în care un martor al lui Iehova a refuzat să accepte o "nouă înțelegere",publicata în literatura organizației,(recent cineva a fost exclus pentru ca a declarat ca nu crede in "noua explicatie" despre "sclavul fidel si prevazator" si ca n-a crezut-o nici pe cea veche, desi nici macar nu s-a studiat in Congregatie, Turnul din 15 iulie 2013, care "explica" noua invatatura a organizatiei!)Da, oricine nu accepta o noua invatatura va fi excomunicat pentru "apostazie" - pentru abandonarea "noii intelegeri" pe care Cultul sau tocmai ce a pus-o pe "tapet"! Adica orice noua explicatie trebuie "inghitita automat", fara nici un fel de abatere! Si cand te gandesti ca pe vremuri Apostolul Pavel insusi era verificat cu Scripturile in fiecare zi, ca sa se vada daca ce le spunea el Bereenilor era corect! A fost odata, acum nu mai este: acum avem de a face cu niste "apostoli nespusi de alesi" a caror aberatii trebuie sa le "inghitim"pe nemestecate si fara sa le "rumegam"!2 Corint.11:13-15! Nu ve-ti scapa de consecintele purtarii voastre, dragilor! Si inca ceva: si noi suntem "cu ochii pe voi" si vom demasca permanent atat abuzurile si invataturile false pe care le promovati ani de zile ca "adevaruri indubitabile", ca apoi sa veniti iar cu "o lumina noua!". Nu mai tine cum tinea: lumea s-a prins, si le demasca! Faclia voastra s-a stins demult! La final, sa rezumam cele trei definitii despre Apostazie:
1.Definiția Bibliei: abandonarea credinței adevărate în Dumnezeu, in Domnul Isus Cristos, si in Scripturi.
2.Definiția Watch Tower Society: abandonarea învățăturilor "sclavului fidel si prevazator" pe care le sustine in viziunea sa la un moment dat, dar pe care le schimba des, pretinzand adeptilor sa le accepte imediat, neconditionat: daca nu le accepta sunt declarati  automat"apostati", si exclusi din congregatie!
3.Definiția Dictionarului explicativ: abandonarea fostelor convingeri ,si doctrine Religioase, adoptand altele noi! "Quod erat demonstrandum!" Da, ce era de demonstrat, s-a demonstrat! 
Vă doresc lectură și meditare plăcute !        
----------------------------------------------                          

      

Martorii lui Iehova,Internetul si Drepturile omului 

Martorii lui Iehova,pana mai ieri adversari declarati ai internetului,s-au mutat acum cu arme si bagaje tocmai 
aici   Însa  nu le permit ,batranilor de congregatie,si martorilor in general sa aiba site-uri, bloguri, sa transmita pe internet programul congregatiilor...etc. De ce?: din cauza pericolului de a fi influientati de "apostati"in principal,si din alte motive...insa organizatia profita din plin de drepturile internetului,drepturi pe care le refuza membrilor ei,ba chiar le condamna...nerespectand drepturile omului,din constitutie si din declaratia universala a drepturilor omului...asa cum reiese din serviciul pt. regat din noi.1999: "Siturile Web ale „Martorilor lui Iehova“: Să luăm, de exemplu, siturile Internet create de persoane care pretind că sunt Martori ai lui Iehova. Aceste persoane vă invită să le cercetaţi siturile pentru a citi experienţele introduse de alţi oameni care pretind că sunt Martori ai lui Iehova. Sunteţi încurajaţi să vă exprimaţi gândurile şi punctul de vedere referitor la literatura Societăţii. Unii recomandă introduceri care ar putea fi folosite în ministerul de teren. Aceste situri le oferă persoanelor conectate spaţii de discuţii în care pot să comunice în direct cu alţii, la fel ca la telefon. Deseori, ei vă indică alte situri unde puteţi avea o asociere on-line cu Martori ai lui Iehova din întreaga lume. Dar puteţi spune cu certitudine că aceste legături nu au fost create de apostaţi aflaţi sub masca anonimatului?"...
Serviciul pt. regat din septembrie 2007,rubrica intrebari de la cititori:" ▪ Sprijină „sclavul fidel şi prevăzător“ grupurile de Martori care se întrunesc independent pentru a face dezbateri sau cercetări pe teme biblice? — Mat. 24:45, 47. Nu. Cu toate acestea, în diverse părţi ale globului, unii care se asociază cu organizaţia au format grupuri care, în mod independent, fac cercetări pe teme biblice. Unii au căutat să studieze în grup Scripturile ebraice şi greceşti pentru a analiza acurateţea Traducerii lumii noi. Alţii fac cercetări pe teme ştiinţifice care au legătură cu Biblia. Ei chiar au creat site-uri Web şi forumuri cu scopul de a face schimb de idei. În plus, au organizat dezbateri şi conferinţe şi au produs publicaţii pentru a-şi prezenta descoperirile în domeniu şi pentru a suplimenta informaţiile pe care le primim la întruniri şi prin literatura biblică."
Dupa cum se vede, au un"dinte urias" impotriva martorilor care posteaza pe internet ...nu recunosc drepturile constitutionale ale altora in timp ce organizatia se lafaie pe internet.Ex. : Facebook-jw.org; site-ul oficial JW.ORG; Youtube org...etc...basca posteaza pe internet prin tot felul de intermediari...este dreptul lor constitutional!...dar sa respecte si ei...drepturile altora,fara sa le ingradeasca accesul prin reguli interioare,contrare Bibliei si libertatilor crestine si Constitutiei...Domnilor de la sediul mondial (corpul de guvernare) : cand ve-ti respecta drepturile omului in acest domeniu, a-l internetului?
Auzim?...P.S.:M-a sunat cineva din Bucuresti, sa ma intrebe ce schimbari sa faca organizatia ca sa ma intorc inapoi...am raspuns :"sa se intoarca pe fata, ca este pe dos!!!"Eu iubesc pe martorii lui iehova, ca si pe toti oamenii, am acolo sotia, fiul,  rudele, prietenii. Acolo am petrecut toata viata, fiind nascut din parinti martori, facand si inchisoare pentru organizatie,(cerintele lor de atunci pt. neutralitate!...). Domnilor, cand ve-ti pune capat dramelor suferite de sute de mii de fosti martori? De ce ne "bateti"pe internet , in publicatii, la salile regatului, la congrese, chiar si dupa ce am plecat din cult?.. Va dovediti a fi un sclav rau, ,care "bate pe fostii tovarasi.(w 15iulie/2013,pag.24,chenar)..si de ce va tot plangeti ca va atacam noi?...ne aparam, atata tot, raspundem un pic la hartuiala permanenta a organizatiei..."ne-am facut dusmanii vostrii ca v-am spus adevarul" verde in fata?...oricine are dreptul de a cerceta liber Scripturile si sa comunice cu altii... poate nu stiati!...interziceti cercetarea Bibiei, considerand aceasta, monopolul Organizatiei !? A facut Domnul Isus intemeietorul crestinismului, si Apostolii sai asa ceva? S-au  mai degraba au incurajat cercetarea scripturilor? Ioan 5:39,40; Fapte 17:11. Cunoasteti versetul , "Cercetati toate lucrurile si retineti ce este bun".?
 
Cum ramane pana la urma, cu drepturile omului in ce priveste internetul? Cand va hotarati sa eliminati regulile interioare a-le Organizatiei, care incalca aceste drepturi membrilor ei, libertatea crestina oferita de Isus, Constitutia si Declaratia universala a drepturilor o\Omului, sustinuta si de "Cezar"? Speram ca in curand!
 

                      S'auzim numai de bine!...
                                                                    De către  http://emil1977.blogspot.ro/searchupdatedm________________________
                                              
-----------------------------------------------------------------------------                                      .-------------------------------------------------------------------------------------------------------- .                                                               11 .  01  .  2013 ----Nelu  Bota
      BINE AI VENIT , DRAGĂ FRATE EMILIAN CISMARU DIN BRĂILA !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------Discipolii adevăraţi ai Domnului Isus sunt răsplătiţi, încă din viaţa aceasta, cu valoare, demnitate şi distincţie! Valoarea oricărui om creşte când devine discipol al său, fiecare devine remarcabil, cum spunea Domnul Isus: “O cetate aşezată pe un munte nu poate să rămână neobservată”, cum nu rămân neobservate luminile noaptea. Le măreşte calitatea, transformandu-i  din persoane banale, mediocre în personalităţi şi caractere memorabile.
 Această distincţie este atât de evidentă încât o recunosc şi adversarii, cum s-a întâmplat cu apostolii când s-au confruntat cu Sinedriul, citim în Fapte 4:13: “Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întrucât ştiau că erau necărturari şi de rând; şi au priceput că fuseseră cu Isus.”
   Frate Cismaru, şi tu beneficiezi de această creştere a importanţei personalităţii de când ai părăsit Organizaţia martorilor! Deşi nu faci parte dintre apostoli, iar clericii Organizaţiei martorilor nu aparţin  Sinedriului, ci strănepoţilor lui Diotref.
Dar mai este un aspect extraordinar al evadării tale din Organizaţia martorilor: ieşind dintre ei, ai devenit un exemplu luminos, ai căpătat măreţie de simbol, nişte plusuri necesare, atât ţie cât şi nouă, fraţilor tăi. Eşti un caz reprezentativ în România pentru noul fenomen în expansiune pe tot globul: părăsirea religiilor şi sectelor. Gestul tău este caracteristic  pentru această nouă mişcare mondială în domeniul religiior. Dezertările se desfăşoară crescând după anul 2000 pe tot pământul. Şi sunt de neoprit! Peste tot, toate religiile şi sectele sunt în fierbere findcă sunt contestate pe faţă şi pe Internet şi părăsite masiv! Toate ! Niciuna nu face excepţie! Nici Organizaţia Martorilor lui Iehova! Şi acestei “cloşte” îi fug puii! Şi ea cotcodăceşte uluită, nevrând să creadă ce i se întâmplă şi neînţelegând. Luptă din răsputeri, disperată să-şi oprească refluxul. Şi-a pierdut credibilitatea şi apelează la linguşiri, semiadevăruri şi intimidări. Cu cine poate .
 Şi tu şi noi, prin ceea ce am făcut şi facem, contribuim la acest fenomen general de abandonare a religiilor,profeţit în Biblie și plăcut lui Dumnezeu.
  Conducerile religiilor şi sectelor, inclusiv a martorilor, au înţeles că acest fenomen are sens unic, nu este reversibil, mulţimile nu se vor mai întoarce niciodată la ele, pentru că se simt păcălite, frustrate,li se face lehamite de ele,de aerele de superioritate a clericilor,s-au săturat de prea multele şi prea gravele lor derapaje. Este o revoluţie tăcută, dar reală. Cei mai mulţi părăsesc instituţiile religioase devenind sceptici, dar unii, mai puţini, aleg să-l caute pe Dumnezeu pe cont propriu, înafara taberelor bisericilor, ca noi. Au înţeles că, indiferent ce le-ar spune clericii, Dumnezeu este unul, iar demagogiile lor clericale, cu totul altceva. Şi au mai înţeles că, şi în religie, cel mai bine eşti servit de tine însuţi, nu de intermediar Acest reflux al religiilor nu va fi urmat de vreun flux deoarece nu face parte dinr-o maree geografică,ci este o anticipare a apropierii strigării avertismentului profeţit în Apocalips 18:4: “Ieşiţi din Babilon!” Acea strigare este acum gata să fie proclamată. Şi , precum vedem , preludiul împlinirii acestei profeţii biblice răsună distinct şi în România.
  Bine ai venit în turma Păstorului cel Bun, la adevărul şi libertatea promise de el celor ce rămân în cuvântul său!
  Încă unul din copiii lui Dumnezeu cei risipiţi s-a refugiat de partea baricadei celor care luptă pentru credinţa care a fost dată sfinţilor odată pentru totdeauna! Ai ieşit dintr-una din taberele Babilonului, afară, la ocara Domnului Isus.
   Pentru Organizaţia Martorilor lui Iehova  plecarea ta este o pierdere însemnată, iar pentru noi, martorii Domnului Isus,  venirea ta este o bucurie.
   În acelaşi timp eu am un motiv în plus de satisfacţie:  m-ai onorat încredinţându-mi mărturisrile, să le public în premieră.
          S-ar cuveni să mă reped până la Brăila, să-ţi înmânez un buchet de flori, să ne strângem mâinile frăţeşte şi să-ţi dau o sărutare sfântă. Telefonul seamănă cu interpuşii Organizaţiei  martorilor: e artificial, nu-mi mai ajunge, cum nu m-a mai satisfăcut Organizaţia lor decăzută. Dar fiind iarnă, kilometrii mulţi între noi şi probleme de circulaţie, n-o să vin. Regret, dar amânăm până la primăvară, dacă ne va mai ţine Dumnezeu. Mă voi resemna cu vorbitul la telefon şi cu întâlnirea spirituală de pe platforma Bibliei. Şi încerc să-ţi fiu util, eventual cu informaţii despre geografia locului, fiindcă tu eşti sosit recent pe aici. Ai aflat unde ţi s-a oprit barca? Ştii unde ne aflăm? Pe muntele Ararat, unde au debarcat pe vremuri Noe şi cei 7 ai lui!
  Bine ai venit pe muntele Ararat, muntele debarcării! Nu-ţi zic: “Fă-te comod!”, ci “Obişnuieşte-te cu noile condiţii! Să fii atent la coechipieri, dar şi mai abitir la echipament!” Nu vom sta mult aici, acesta e un popas temporar pentru refacerea supravieţuitorilor potopului falsităţilor religioase, care-l caută pe Domnul Isus, nu este capătul drumului. Obişnuieşte-te cu noile condiţii, rămâi vigilent şi pregăteşte-te să continuăm cursa.
  Frate Cismaru, recitesc cu interes şi cu satisfacţia de prima dată mărturisirile convertirii tale, despre drumul “damascului”tău, deşi nu sunt mărturisiri vesele. Dar sunt instructive şi reconfortante. Sunt impresionat de felul cum scurtezi nasurile (şi nazurile) acestor “Pinocchio” religioşi! Păcat că victimele lor preferă să rămână în colivii, sclavi oamenilor şi Organizaţiei omeneşti coruptă – Isaia 42:21-22.
  Mă bucur că am un coleg cu o aşa gândire pătrunzătoare. Confirmi şi tu ceea ce creştinii biblici au ştiut todeauna: că densitatea de materie cenuşie nu e mai mare la Brooklyn decât în alte locuri de pe planetă; şi că,spre deosebire de Ierusalimul din Vechiul Testament, acum, după Fapte cap.2, Spiritul Sfânt nu are preferinţe geografice, să zicem SUA discriminând Europa – Ioan 4:20-24; şi că în Noul Testament adunările creştine sunt păstorite de prezbiteri locali şi nu stăpânite de vreo suprastructură a vreunui sistem clerical organizat piramidal din afara lor,de la sute sau chiar mii de km.
  Ai numit Organizaţia  cult, denumire foarte potrivită, deoarece cultivă idolatrizarea Corpului de Guvernare, pe post de oracol.
  Frate Cismaru, citindu-ţi demascările mă cuprinde indignarea contra abuzurilor şi falsurilor înfricoşătoare ale cravatiştilor brooklynieni şi de orbirea incredibilă a credulilor Organizaţiei, care nu obsearvă anormalităţile şi cred că situaţia lor este OK. Dar tu, cel victimizat, le povesteşti netulburat! Uimitor! Ce contrast sănătos face demnitatea ta creştină abuzată contrapusă demagogiilor, intrigăriilor şi ticăloşiilor Corpului de Guvernare şi Organizaţiei pe care o patronează! Se înalţă, cu atât mai luminoase: luciditatea ta ce taie ca briciul, maturitatea ta spirituală ce evită capcanele subtile ale viclenilor şi şmecheroşilor înfumuraţi, bunul simţ nealterat, lipsa resentimentelor, refuzul închinării la idoli şi, peste toate acestea, ca o încununare, seninătatea ce nu o poţi avea decât de la Spiritul Sfânt! Ce “palme” simbolice răsunătoare plezneşti pe obrajii lor de cherestea! Calm, fără să ridici vocea! Indignarea gălăgioasă, deşi ar fi justificată nu ar acuza mai tare! “Joci” cinstit, deşi ei “joacă” murdar! Excelent! Numai aşa vom primi aprobarea lui Dumnezeu.
  Ce bine ilustrează (şi) cazul tău ce înseamnă, în general, organizaţie: un Moloch modern căruia i se jertfesc oameni şi idei! Scopul: profiturile unora, confortul lor, dirijism dictatorial, rapoarte  “cosmetizate” în birouri, încasări şi aplauze. Un creştin adevărat nu poate rămâne indiferent la aceste abuzuri, nu i-s tot una! De aceea ai părăsit meschinăriile lor clericale, robotizarea, materialismul lor; eşti umil, nu vrei decât viaţa veşnică, atât  îţi ajunge, refuzi poluarea aplauzelor! Aşa ţi-ai (re)găsit pacea spiritului  - afară din tabăra tupeiştilor rutherfordieni, la ocara Domnului Isus.
  La fel cum am ieşit  noi, ceilalţi exmartori, care dorim creştinismul original şi originar, conform secolului I, conform Bibliei. De aceea am ieşit din toate grupările sectei Martorilor, ca să ne eliberăm de erorile lor.
  Aici, unde ne-a oprit Dumnezeu bărcile de salvare, după ieşirea din potopul babilonic al ereziilor religioase, aici este muntele Ararat simbolic şi spiritual! Aici! În afara tuturor taberelor religioase, la ocara Domnului Isus! Indiferent cât de mult ne-aţi calomnia, tu, Organizaţia martorilor, şi voi, activiştii din toate grupările voastre dizidente, care, toţi, habar nu aveţi ce erori stupide şi eliminatorii învăţaţi!...
   Dragă frate, nu am găsit nici un cusur scrisorilor tale. Expui echilibrat, ai putere să fii şi ironic, îţi stăpâneşti admirabil vehemenţa, pe cât sunt ei de reprobabili. Îţi invidiez seninătatea. Niciun reproş.
   Dar dacă m-ai fi întrebat, te-aş fi sfătuit să menţionezi şi adresa impricinaţilor, Pentru folosul celor dornici să le scrie. A-a-a ! nu te gândeai la cititori, iar la tupeişti scrisorile ajung oricum, că-s cunoscuţi ca Stoica de la Caritas! Da, aşa se explică absenţa adresei, înţeleg. Însă acum, când scrisorile tale au devenit bun public, dă-mi voie, dragă Emilian, să menţionez eu adresa acestor caiafe:                            
Destinatarul , l-ai menţionat: Corpul de Guvernare al martorilor.
- Dar localitatea ? Nu ai menţionat-o ! Iat-o: Cetatea Babilonul cel mare.
- Şi nu ai menţionat nici bulevardul ! Bulevardul impostorilor religioşi.
Sectorul? “Generaţia înnodată din bucăţi”.
Cartierul? Tupeiştilor.
Strada? Apostolii dezicerii.
Numărul? 1914 – 1975.
Acum reclamanţii le ştiu adresa şi acestor babilonici, ştiu unde să arunce cu praştia.
  Frate Cismaru, mă contrazic din cauza ta. Ziceam că nu am să-ţi fac niciun reproş. Dar am. Am două nemulţumiri, credeam că o să pot să le uit, dar mă “persecută”, n-o să scap de ele decât spunându-ţi-le. Pentru că de la unul ca tine avem aşteptări mai mari. Mi se pare că nu vrei să spui lucrurilor pe nume, parcă te-ai autocenzura.
  Nu înţeleg de ce nu ai nominalizat nicio persoană care a făcut acele abuzuri grosolane! De ce le tăinuieşti? Vrem să ştim cum se numesc odioşii, călăii tăi şi ai altora! Atât. Că doar la atâta se va opri totul: să vedem dacă vor avea tăria să ne privească în ochi!Să le publicăm portretele în ziare şi pe Internet,să cunoască şi opinia publică nişte ştabi ai Organizaţiei martorilor şi cum respectă ei demnitatea oamenilor,căci aceste bădărănii nu le spun la botezuri,nici la congrese,pe stadioane,deoarece atunci s-ar boteza şi mai puţini! Ţi-au dat să semnezi vreun angajament de confidenţialitate? Şi nu ai spus încă ceva: pentru care motiv, nebiblic şi ticălos, Corpul guvernator al martorilor a înlocuit, abuziv, Corpurile de bătrâni vârstnici, care erau conforme înţelesului cuvântului grec prezbiter, i-a înlocuit cu tineri?! Noi ştim de ce şi mai ştiu şi alţi fraţi: tinerii sunt creduli, nu cunosc rateurile din trecutul Organizaţiei, şi sunt manevrabili, acceptă orice pentru aplauze, promovări şi microfon. Dar vârstnicii sunt statornici şi, deoarece s-au fript cu lapte, suflă şi în iaurt, cum spune proverbul; cei cu experienţă şi cu părul alb ştiu că “Nu toate muştele fac miere” şi că “Nu tot ce zboară se mănâncă”. De aceea Corpul de Guvernare nu-i iubeşte şi i-a înlocuit.
  Cititorii nu ştiu aceste “dedesupturi” ale acestei afaceri politIcianiste. Cum de nu te-ai sesizat de această oportunitate să faci lumină? Încă nu e târziu. Dar “antenele” mele de cititor  “înrăit” îmi dau senzaţia că te reţii! Aş vrea să mă înşel. Ce te-a reţinut? Cineva sau ceva? Sau te temi de vreo răzbunare? Frate-nefrate, dar te aştept să revii cu precizări, pentru că, indiferent ce va spune ştim noi care parte a cititorilor, comentatiile mele nu sunt complimente din spirit partinic, ci încerc să analizez şi să informez cinstit cititorii; o dovadă pentru sinceritatea mea sunt şi aceste observaţii critice. Să contracarăm dulcegăriile greţoase ale relatărilor autobiografice din “Turnul de veghe” care-i îmbolnăvesc de diabet pe cititori – Ioan 3:21.
Simaţi cititori;
  Istorisirile cu “damascuri” sunt, demult, una dintre pasiunile mele. Pentru că fiecare este o luptă crâncenă pentru instaurarea voii lui Dumnezeu deasupra prejudecăţilor şi dogmelor religiilor şi sectelor; iar procesul clarificării este spinos şi duce la conflicte spirituale unice în conştiinţele veghetorilor, produce miracole!
  Mai întâi vezi cum dragostea pentru Dumnezeu îi învinge pe psihologi: ei susţin că temperamentele şi fanatismele  nu pot fi schimbate, că sunt pe viaţă, sunt soartă, destin. Dar în cazul “damascurilor” aceste susţineri ştiinţifice nu rezistă! Respectul adevărului Bibliei şi supunerea la influenţa Spiritului Sfânt, schimbă radical temperamente, fanatisme, personalităţi! Dumnezeu înnoieşte vieţile acelora care îl caută umili, dându-le rost şi sens veşnic, fericit, binecuvântat. Alături de ale altora, cazurile noastre, ale exmartorilor, sunt dovezi vii, concrete.
  În acelaşi timp se desfăşoară altă victorie a Spiritului Sfânt: după ce i-a înfrânt pe psihologi, îi înfrânge şi pe clericii religiilor şi sectelor! De fapt acesta este adevăratul teren al dezbaterii, principalul: înfrângerea ideilor false ale acelora. Când cel trezit păşeşte pe terenul solid al adevărului biblic şi nu mai priveşte prin ochelarii organizaţiei, obsearvă că explicaţiile şi interpretările sunt neconvingătoare, forţate, părtinitoare, sofisticării trase de păr. Şi dacă nu cedează la intimidări, se încinge, sub ochii noştri,un miracol contemporan: inima celui dezmeticit devine un cîmp de luptă!Şi cu cât conştiinţa lui e mai sensibilă, cu atât conflictul ideologic e mai teribil! Aşa  conflict că orice spectacole ale naturii, oricât de grandioase, chiar şi o auroră  boreală, sunt neînsemnate comparate cu tensiunea acelei încleştări spirituale!...
  Se întâmplă un miracol: respectivul iese de sub hipnoză şi se miră cum de nu a înţeles mai devreme  că era dus în rătăcire! Vede că paznicii statutului organizaţiei sunt inconsistenţi, nerezonabili, fanatici şi nu se mai intimidează de ei:“intră” în miracol!Unii chiar la o vârstă înaintată părăsesc organizaţia, unde sunt stimaţi, şi îşi asumă riscurile: disconfortul, calomniile, duşmăniile, sunt părăsiţi de “prieteni”, rude şi unii ajung chiar în lipsuri. Degeaba motivează ei argumentat că au părăsit organizaţia din cauza ideilor ei greşite, şi nu creştinismul! “Aprozii” statutului sunt neprincipiali: refuză să polemizeze  cordial, nu ştiu să piardă cavalereşte! “ Dacă ai intrat în Organizaţia noastră, e musai să rămâi cu noi până la moarte, chiar dacă nu mai eşti convins de justeţea dogmelor ei! Altfel, dacă ne părăseşti - te distrugem psihic”! Şi se ţin de cuvânt, se răzbună psihic: îi îndepărtează pe cei dragi, fac gol în jurul lui, încât unii, bieţii de ei, ajung în pragul sinuciderii!...Nero îi dădea pe creştini fiarelor, aceştia regretă  că nu pot să-i pedepsească mai aspru pe dezasociaţi, din cauza legilor statelor.
 Da, supunerea la influenţa Spiritului lui Dumnezeu revoluţionează radical vieţile unor personalităţi ce păreau fixate pentru totdeauna, învinge teorii lumeşti şi religioase, face miracole, spre stupoarea superficialilor spirituali! Pentru aceasta sunt fascinat de “damascuri” şi am lansat invitaţia pe blogul meu: “Haideţi să ne povestim  «damascurile»” la rubrica  “O provocare creştină”. Şi tot pentru aceasta sunt încântat de scrisorile fratelui Cismaru din Brăila, şi puteţi consta că nu degeaba. Aştept, după această “pledoarie” neintenţionată pentru destăinuiri să primesc alte povestiri cu “damascuri”,să le postez.
                                       Stimaţi cititori
  Vă mărturisesc că şi detaşarea mea de Organizaţia martorilor o încadrez în categoria miracolelor damaschiene.Mă uimeşte şi acuma!Cu toate că pot da socoteală de fiecare pas al îndepărtării mele de ei,îi pot reconstitui dezvoltarea.Şi ştiu că am făcut ceace trebuia şi că aş proceda la fel şi azi,că dezasocierea mea e perfect îndreptăţită,căci motivele nu puteau duce la altă hotărîre.Şi pot spune chiar şi mai mult:că îmi dau seama, privind retro că întotdeauna mă îndreptam,instinctiv,spre poziţia unde mă aflu acum:căutam libertatea creştină.
  Şi totuşi,privind-o în ansamblu,desfăşurarea “damascului”meu mă depăşeşte!
De la început pînă la sfîrşit!Ca pe Saul şi pe tovarăşii lui de călătorie arătarea mirauloasă a Domnului Isus.
Sunt surprins de schimbarea mea,de parcă ar fi a unui străin!Sunt chiar mai mirat decît unii din cunoscuţii mei!Nu mă aşteptam la aşa”revoluţie” în viaţa mea.
  Şi îndeosebi nu mi-am închipuit nici în scenariile cele mai sumbre,că după 1989 voi afla nişte chestiuni atăt de insuportabile despre Organizaţie încît să renunţ la colaborarea cu ea.
  Am dezvăluit cîteva şi intenţionez să continui,dacă va vrea Dumnezeu,deoarece lista lor de năzbîtii este foarte lungă:cum spun o vorbă,cum o iau razna!
  Dar cea mai şocantă surpriză a fost să mă conving că Organizaţia a fost în compromis cu Securitatea comunistă şi că cenzura a împiedicat şi aflarea adevărului despre falsitatea învăţăturilor ei!
   Neştiind acestea,mă credeam blindat,iar laudele de sine ale Organizaţiei—adevăr pur.Dar ceace am aflat după căderea cortinei m-a desumflat!
  Recunosc influenţa binefăcătoarea a Spiritului Sfînt în toate etapele clarificării
şi înaintării mele:în unele moment,deşi îmi dădeam seama că trebuie să ies de acolo,că nu pot sta cu falşii,nu aş fi avut putere să mă desprind doar prin forţa mea,neajutat de Spirit.
  Îţi mulţumesc,Iubitorule Tatăl Ceresc,că  mi-ai dăruit acest “damasc”spiritual minunat,înălţător,plin de suspans şi revelaţii,ca o aventură,prin care m-ai crescut,treptat,spre maturizare creştină,să cunosc şi să pot răpîndi lumina Evangheliei,spre gloria ta şi ajutor celor dornici,mai calificat  decît înainte!
Dragi fraţi şi surori!
  Aţi reţinut: încă nu l-am văzut pe fratele nostru.Tot ce ştiu despre el este din discuţii la telefon şi din citirirea mărturisirilor lui.Dar mi-e sufficient ca să-l cunosc,îmi dau seama ce capabil este ,că nu-i nevoie să exagerez ceva despre el ca să fie apreciat.Este de ajuns să auzi ce spune şi cum le spune şi te convingi că nu militează pentru o cauză pierdută.
  A venit între noi un om remarcabil,un creştin veritabil,un frate deosebit,un caracter loial,un cap limpede,o personalitate puternică!Citiţi-I mărturisirile,vorbiţi cu el şi o să vă convingeţi,o să vă devină evident ce mult depăşeşte mediocritatea,biografia lui arată ce multe a jertfit şi jertfeşte,are ulei în candelă!
Are experienţe din cele mai diverse,a studiat,a văzut şi auzit destule şi a reflectat profund la toate!
  Şi i-au ajuns!!Nu a mai putut suporta falsurile,trădările şi abuzurile sectei!
A înţeles la cit e ceasul şi pentru ce anume bate ora:pentru ieşirea din Babilon!Cum au înţeles creştinii evrei din secolul I cînd au văzut Ierusalimul înconjurat a doua oară de armatele romane,în anul 70:au înţeles că era părăsit de Dumnezeu şi au fugit!A făcut ca ei:a fugit din acel grup nebinecuvîntat.Ei au fugit din cetatea condamnată,iar el din Organizaţia naufragiată şi din comitetul ei pe ţară,un“cerc”nefrecventat de noi.
  Păstrînd proporţia şi neexagerînd,plecarea fratelui Emilian din comitetulşi din Organizaţia martorilor se aseamănă cu a ilustrului frate Ray Franz din Corpul de guvernare,din Brooklyn.Ambele situaţii sunt considerate de nepărăsit de către fripturiştii,paraziţii şi pomanagii demagogi,lacomi de blide cu ciorbă de linte,de aplauze şi de numai ştiu eu ce privilegii în sectă.Dar Ray şi Cismaru au părăsit-o!Ca Avraam 
confortul din Ur, pentru credincioşie în corturi;şi cum a lăsat Moise splendorile Egiptului,să sufere cu poporul lui Dumnezeu.
  Niciunul dintre ei nu s-a pripit,nu s-au  clarificat peste noapte,dar cînd au ajuns la concluzie nu au ezitat să treacă la fapte,curajoşi,la ocara luiIsus—Ev:13:13.
  Frate Cismaru Mărturisirile tale şi ale altora,fraţi şi surori care aţi părăsit taberele falşilor ne arată:ce probe au biruit conştiinţele voastre treze,curajul solicitatde intimidatorii babilonici,ce idei biblice v-au luminat şi,nu în ultimul rind,îndrumarea spiritului Sfînt.Conştienţa necesităţii mărturisirilor şi citirea confesiunilor tale mă îmboldesc să nu mai amîn publicarea povestirilor unora din scenele mai interesante de pe traseul dezmeticirii mele ,de pe drumul”damascului”meu.
  Nehotărîţilor şi laşilor din grupările martorilor!
  Instruiţi-vă şi indemnaţi-vă şi din aceste memorii ce evidenţiază multe din erorile fundamentale,grave,eliminatorii care se găsesc în toate ramurile voastre!Străbateţi traseul închinării curate ,în spirit şi în adevăr,nefalsificat,responsabili,pînă la capăt ! Indiferent cît de puţini o fac!Aceasta înseamnă,printre altele,şi să recunoaşteţi ceace  nu vă convine:că sunteţi înşelaţi!La orice vîrstătrebuie să fim dispuşi la jertfe , mergînd pînă la schimbarea anturajului dacă elalege să propage erori religioase.Să suferim calomnii pentru adevărul biblic.
       Lăsaţi aplauzele,rapoartele şi cravatele ! Şi însuşiţi-vă modul de închinare şi viaţă simplă al creştinilor din secolul I,de exemplu:rugaţi-vă şi în genunchi,folosiţi expresia Domnul Cristos,împărtăşiţi-vă la Cină şi botezaţi-vă în Cristos,nu trinitar,nici pentru organizaţie!Îndrăzniţi să studiaţi Biblia în locul revistelor sectei!Lăsaţi dansul şi manelele,alergaţi la posturi şi rugăciuni!Şi scrieţi-i “sclavului”să nu mai aibă mofturi de stăpîn şi să reflecteze la cuvinteleDomnului Isus din Fapte 1:6,7,că s-a făcut destul de rîs cu cronologia.Nu vă temeţi de el,căci e profet mincinos ! Deut.18:22 Căldiceii ,nehotărîţii şi laşii nu vor primii cununa vieţii , nici fricoşii--Apoc.3:15,16;22:7,8.
   Fratele Cismaru este un exemplu de iubitor al voii lui Dumnezeu,ce mărturiseşte falsităţile voastre .Iată un caz concret,palpabil,cu care puteţi discuta,eventual la telefon.
   Activiştilor din piramida sectei martorilor!Şi voi,cei din multele ei grupări dizidente,care vă contraziceţi şi vă sfîşîiaţi între voi!Nu aveţi decît să ne calomniaţi oricît!Idolii voştrii sunt la fel de goi ca acel împărat fără haine,din basmul lui Andersen!Iar fratele Cismaru este unul din copii lui Dumnezeu care vă
strigă aceste adevăruri.
  Pentru mine este o mare satisfacţie spirituală  că mă numiţi apostat  cînd am ca tovarăş de suferit ocări  nedrepte un creştin de calitatea,fratelui Cismaru!Este o scrisoare de recomandare ! Este o dovadă certă că mă aflu pe drumul cel bun,pe calea îngustă,din Evr.cap11.
   Tu,Organizaţia martorilor de pe tot globul,cu filialele tale;şi voi,rupturile ei dizidente,pe cale de dispariţie--auziţi:Nu veţi avea niciodată în rîndurile voastre aşa personalităţi cu aşa caracter de bronz!Pentru că voi nu”produceţi”caractere,ci roboţi!Nu preţuiţi demnitatea,ci servilismul!Aceasta este una din primele condiţii cui intră în solda voastră:să renunţe la creier şi la demnitate,la conştinţa creştină!
Să devină yesmeni,fără coloană vertebrală,să accepte,fără comentarii,orice explicaţii excentrice!Puteţi avea persoane înzestrate şi aveţi elemente capabile,dar rămînînd cu voi,ei şi ele,se compromit,şi se descalifică,deoarece le jefuiţi demnitatea şi conştinţa creştină,altfel spus caracterul! Dar Iehova Dumnezeu
tocmai aceasta caută,apreciază şi va aproba:nu roboţi ai unei Organizaţii dictatoriale,ci caractere creştine,verticale,personalităţi făcute libere de adevărul cuvîntului Domnului Isus,ca fratele Emilian Cismaru din Brăila.
  Fratele Cismaru şi-a păstrat proaspătă disponibilitatea de jertfă,ca întinereţe!Deştepţi se găsesc oriunde,dar cîţi de vîrsta lui,au umilinţa să recunoască sincer:”M-am înşelat!?Şi să decidă corect:”Nu mă voi poticnii nici în persoane,nici în vreo organizaţie!”Nu s-a resemnat cu”Las’că merge şi aşa”sau”Cîţi mă vor înţelege?Cu cine mă voi întruni?”—întrebări demobilizatoare,care nu l-au impresionat,el a rămas loial Sfintei Biblii.Cîţi mai au putere să o ia,energic,de la capăt?Aşa caractere sunt rarisime,în toate ramurile martorilor lui Iehova,căci ele nu produc caractere,ci roboţi!Fratele Emilian nu se mulţumeşte cu procente de adevăr,cu explicaţii mereu schimbate,şi cu interpretări improvizate de clerici amatori îngîmfaţi.Un aşa om poate fi înşelat foarte greu şi chiar şi atunci nu pentru mult timp,căci Dumnezeu îi luminează pe cei care îl caută cu umilinţă,fără interese deşarte.De aceea s-a trezit şi veghează.Cum să nu fiu entuziasmat?La anii lui şi în situaţia lui,oamenii sunt,în general:rigizi,blazaţi,inflexibili,dogmatici-beton,ruginiţi la minte şi la conştiinţă,resemnaţi şi laşi sau corupţi de aplauze şi fală sau legănaţi de iluzii sau intimidaţi de şantaje.Dar el—nu!Continuă lupta bună a credinţei,perseverent şi neabătut,cursa pentru viaţă,ca pe timpul comunismului!S-a angajat într-un nou început,învingîndu-şi inerţia şi vîrsta,fidel luminii adevărului biblic nefalsificat.
  Vă iluzionaţi că veţi putea să vă opriţi “hemoragia”  şi să vă mai rostogoliţi butoaiele goale şi gălăgioase ca până în anul 2000?Acum, în timpul acesta, al informaticii şi Internetului, când demascările circulă cu viteza luminii? Vă înşelaţi! Şi veţi plăti scump această naivitate! Nu veţi birui lucrarea demascatoare a Spiritului Sfânt, care conduce pe cei umili la libertatea creştină! Lipsa de credibilitate şi dezertările din taberele voastre se înmulţesc şi vor lua amploare, vor deveni fenomen şi vă vor grăbi destrămarea, pe măsură ce se va auzi tot mai tare şi mai desluşit invitaţia: “Ieşiţi din Babilon!” Se împlineşte şi se va împlini şi la voi ceea ce le-a spus Galileo Galilei inchizitorilor: “Şi totuşi se mişcă!” Da, totul şi toate se mişcă, pe toată planeta – şi fizic şi spiritual! Mai mult: se clatină tot mai tare! Şi se vor clătina cu frecvenţă crescândă şi sporind în intensitate şi efecte, până la apogeul anarhiei finale a marelui necaz, de dinaintea Armaghedonului – ca să rămână în picioare adevărul imbatabil – 
Evrei 12:27 b.
  Deocamdată şandramalele doar vi se mişcă. Dar mâine-poimâine va veni cutremurul final, profeţit în Apocalipe 16: 18-21, când, sub Mânia lui Dumnezeu, vă veţi prăbuşi, definitiv şi irevocabil, împreună cu Babilonul în ruine!
 De aceea – nu contează numărul şi rapoartele! Ele nu-i impresionează decât pe superficiali şi naivi,nu pe cei care clădesc pe temelie!1Cor.3:10-15. Nici când Noe a păşit pe Ararat nu erau mulţi cu el, dar erau salvaţi, aceasta era important!
  Pentru acum, pentru timpul acesta de apostazie, confuzie  şi negură spirituală mondială, a spus Domnul Isus că va fi şi cu doar 2 sau 3, dacă sunt adunaţi în numele său, cum suntem noi, exmartorii. Puterea creştinilor nu constă în cifrele rapoartelor voastre, ci în adevărul Bibliei şi Spiritul Sfânt.

DRAGĂ FRATE CISMARU,
 Îţi urez încă odată: Bine ai venit pe muntele Ararat simbolic, unde îl întâlnim pe Domnul Isus!
  Te felicit că nu ai coborât în câmpie, ci ai ales aerul tare şi ozonat al înălţimilor! Ai fibră de alpinist spiritual. Este necesară această calitate căci, nu-ţi spun noutăţi, pentru viaţa veşnică va trebui să ne urcăm pe muntele Sion. Îi vom cânta laude lui Iehova Dumnezeu, îl vom ruga să ne binecuvânteze drumul şi vom porni încrezători într-acolo. Nu te îngrijora de îngustimea căii, e practicabilă, căci au bătătorit-o mulţi credincioşi din Vechiul şi din Noul Testament.
  Avem motive să fim optimişti! Există motive pentru a zâmbi! Am supravieţuit potopului apostaziei babilonienilor şi am scăpat de naufragiul lor. Nu oricine debarcă pe Ararat! Chiar şi numai prezenţa noastră aici, pe munte, înseamnă deja foarte multe binecuvântări: înseamnă că închinarea noastră este primită! Şi jertfele! Şi rugăciunile! Nu sunt reconfortante aceste concluzii?
  Dar când, la sfârşitul cursei, Cristos ne va zice: „Bine, rob bun şi credincios! Intră în bucuria Stăpânului tău!”? Nu este o aroganţă să ne închipuim în aşa ipostază victorioasă, căci ni s-a lăsat speranţa.
  Să tresăltăm, recunoscători, pentru aceste certitudini! Ni se alătură mereu alţi supravieţuitori. Suntem copleşiţi de Har! Suntem privilegiaţi! Oricât de stresaţi am fost sau vom fi – ceeace urmează, va întrece cele mai optimiste  aşteptări ale noastre:”Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut,urechea nu le-a auzit şi la inima  omului nu s-au suit,aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-l iubesc!”Aşa sună  viitorul minunat făgăduit de Dumnezeu creştinilor de acum , răsplata cerească.
  La fel ca Edenul – şi Araratul a fost un început de lume!Al doilea. Şi este şi acum un început de lume, al treilea, căci ne aflăm la porţile Lumii Noi, în ajunul Mileniului, un început mult mai bun!
  Să ne continuăm cursa pentru viaţă şi să nu ne pese de incidentele de pe parcurs! Sunt inevitabile pentru creştini: dacă pe traseele lumeşti incidentele pot lipsi deseori, pe traseul creştin probele sunt binevenite şi inevitabile, sunt o dovadă a duşmăniei Celui Rău, un semn de normalitate.
  Să ne îngrijorăm nu de încercări, ci de absenţa lor! Şi să nu le schimbăm pe rapoarte, pe aplauze, şi pe cravate .
---------------------------------------------
7 decembrie 2012
Către Corpul de Guvernare a Martorilor lui Iehova

Către Comitetul de Flială şi către Cultul Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova din                                                                                                                                                                România
Domnilor ,
După cum am promis, vă trimit în această scrisoare câteva din motivele demisiei mele din poziţia de membru al Adunării Generale a Cultului Organizaţia Martorii lui Iehova din România şi de bătrân în congregaţia  Brăila-Nord. Însă, la început, voi da mai multe amănunte despre mine, pentru  informarea  Corpului  de Guvernare, care nu mă cunoaşte şi căruia îi scriu pentru prima dată. Detaliile ar fi următoarele:
  Mă numesc Cismaru Emilian, am domiciliul în oraşul Brăila, str. Rahovei, nr.169, tel.fix 0339/402537 şi am făcut  parte din Congregaţia Brăila-Nord. Sunt născut în anul 1951, din părinţi Martori ai lui Iehova, ei fiind ordinaţi (botezaţi) în anul 1950. Surorile mele , soţia mea, fiul meu, multe rudenii şi majoritatea prietenilor sunt de asemenea martori. De copil am apreciat foarte mult învăţăturile Sfintei Scripturi.
  Din anul 1956-1962 am locuit cu domiciliul obligatoriu) în satul Bumbăcari, com. Dudeşti, jud, Brăila, ca “deţinuţi politici”, trimişi de autorităţile comunisto-securiste de atunci. Aşa erau consideraţi Martorii lui Iehova în acea perioadă. Acolo am petrecut copilăria împreună cu părinţii şi surorile mele.
  În perioada 1962-1989 am locuit în oraşul Brăila (care are aproximativ 200.000 de locuitori), unde am continuat să facem faţă persecuţiilor. După ce iniţial am pierdut casa, pământul şi toată agoniseala, a trebuit să plătim multe amenzi şi am fost anchetaţi de Securitate luni întregi, cu toată familia. Din acest motiv am scris la Bucureşti preşedintelui Ceauşescu 2 scrisori: una în martie 1970 şi a doua în aprilie 1976, în care am reclamat toate abuzurile autorităţilor. De asemenea, am fost în audienţă, în luna mai 1976, la Procurorul General al României, la Ministerul de Interne şi la alte instituţii din Bucureşti, unde au fost înregistrate plângerile noastre. Am fost lăsaţi în pace aproximativ 4 ani, după care persecuţiile au reînceput: anchete, percheziţii, amenzi…iar eu am fost condamnat de două ori la închisoare, în perioadele 1982-1983 şi 1985-1986 şi am executat pedepse  în penintenciarele din Brăila, Galaţi, Mândreşti-Focşani. Apoi persecuţiile au continuat până în 1989, când a căzut regimul Ceauşescu. Îi mulţumim lui Iehova şi Domnului Isus salvatorul nostrum  pentru ocrotirea şi binecuvântarea oferite!
  După anul 1990 până în 2012 am activat în libertate. În anul 1990 am fost numit membru în Adunărea Generală a Cultului Organizaţia Martorii lui Iehova din România. Din 1977 până în 2012 am fost bătrân în congregaţia  Brăila-Nord (peste 35 de ani). Am fost folosit ca orator la congrese, în congregaţiile din circumscripţie şi nu numai…Am fost folosit în comitetele judiciare iniţial, de apel şi speciale de multe ori. În anul 1994 am făcut şcoala pentru pionieri regulari, activând ca pionier regular până în anul 2000. Am depus o puternică mărturie despre Domnul Isus şi regatul său, atât în interdicţie, cât şi în libertate. Matei10:17-20 şi Rev, 2:10, 11. Totuşi, niciodată nu m-am gândit că,  după abuzurile din vremea comuniştilor, voi fi tratat mai rău şi supus abuzurilor în interiorul Organizaţiei, atât eu cât şi mulţi martori… Domnilor, securiştii şi comuniştii au fost mai gentlemen ca reprezentanţii organizaţiei, care au comis abuzuri de putere asupra noastră. Ei ne-au persecutat, dar  au respectat conştiinţa noastră şi liberul arbitru, dar cei din organizaţie nu au făcut-o. Dar acum a venit timpul pentru a vorbi, şi o voi face foarte transparent! Ecl. 3:1, 7. Vă voi relata câteva acţiuni, numite abuzuri de putere: în anul 1998 a fost demis tot corpul de bătrâni al congregaţiei Brăila-Sud şi înlocuit cu pionieri speciali şi promovaţi ca bătrâni tineri fără experienţă. Demişi fără motivaţie Biblică. În 2002 a fost demis corpul de bătrâni din Brăila-Nord, unde activam şi eu. Nici măcar nu eram în localitate. Am fost înlocuiţi cu pionieri speciali…Am trimis un memoriu la filiala din Bucureşti pe 25 august 2002. A venit un comitet special care a avut curajul să anuleze demiterea corpului de bătrâni, acesta reluându-şi activitatea! Ştiţi ce au făcut, după aceea, cei care excluseseră corpul de bătrâni? I-au destituit pe rând, prin comitete de analiză dirijate: pe unul l-au destituit în 2006, pe altul în 2009, iar pe mine m-au supus presiunilor permanente prin pionieri speciali trimişi în congregaţia Brăila-Nord, începând cu anul 2010, după ce, la Cina Comemorativă, am consumat din embleme (pâine şi vin). După aceea m-au vânat încontinuu, până în 2012, încercând să-mi facă un dosar de apostat, dar fără succes. Am demisionat eu şi m-am dezasociat, ca să nu se mai chinuie “băieţii”…sunt “apostat” în regulă. Menţionez că în perioada 2010-2012 am trimis la Filială 5 scrisori, reclamând abuzurile, dar nu am primit un răspuns punctual. Deţin documente care dovedesc abuzurile, dar Filială nu a luat nimic în considerare. Din anumite considerente, nu dau numele  celor care au fost implicaţi. Această metodă de “epurare” a corpurilor de bătrâni a fost folositâ în toată România Pentru demiteri colective cât şi individuale, fără nici un motiv pertinent, sau motivaţie scripturală. Aveţi statistica,verificaţi-o de curiozitate măcar… Oricum, posed acte care dovedesc tot ce susţin. De aceea, nu vin cu amănunte. Dacă veţi dori vi le pun la dispoziţie, deşi acum sunt dezasociat. Acum voi arăta şi alte motive care m-au determinat să părăsesc Organizaţia, ca mărturie pentru voi. Aşa că le voi enumera, unele după altele:
  De ce sunt afectate conştiinţa, liberal arbitru, demnitatea şi reputaţia unor creştini, care zeci de ani au fost fideli, mulţi făcând şi închisoare, iar alţii sunt creştini unşi cu speranţă cerească? De ce nu sunt raportaţi atunci când se împărtăşesc? De ce nu am fost raportat în 2010 de când mă împărtăşesc, şi am fost hărţuit încontinuu? (Vezi Romani 8:14-17 şi 14:12. Vezi şi w09 15/6 pag.23, par.15 şi w07 1/5 pag. 30, 31) De ce au fost numiţi cei ce mănâncă din pâine şi vin la Cină ca fiind cu problem psihice, emoţionale şi având influenţe religioase anterioare? Aveţi vreo problem cu faptul că tot mai mulţi se împărtăşesc de la an la an şi luaţi astfel atitudine contra lor? Contra acestei creşteri?
  De ce mulţi bătrâni din congregaţie sunt dictatori, dominatori, aspri şi impun regulile organizaţiei fraţilor? De ce acţionează după bunul lor plac? De ce nu-l imită pe Domnul nostru Isus Cristos, să acţioneze cu iubire, consideraţie, umilinţă şi bunătate faţă de fraţi, şi chiar faţă de colegii lor mai în vârstă? Voi aţi spus asta, în textul din 14 mai 2012. Vezi şi w10 15/5, 1:11/13. Deci ştiţi cam ce bătrâni aţi numit…
  Voi chiar credeţi că cei 8 bătrâni, numiţi şi “veterani”, demişi din congreg. Brăila-Nord şi Brăila-Sud au fost trataţi corect şi că nu s-a făcut niciun abuz? Puteţi îndrepta lucrurile dacă numiţi un comitet special, care să analizeze demiterile abuzive, la nivelul întregii ţări. Aţi râde dacă aţi vedea ce au scris cu mânuşiţele lor cei din comitetele de analiză, ca motiv pentru demiterea celor 8 bătrâni din Brăila. Am hârtiuţele… şi ce bătrâni aţi numit în locul lor!! Pionieri speciali, pe care apoi i-aţi demis şi pe ei. Unii nici măcar nu mai sunt martori…trist…Să le dau numele? Nu am s-o fac, deşi le posed!
  De ce supraveghetorii itineranţi şi pionierii speciali, trimişi în congregaţie, nu respectă liberul arbitru şi conştiinţa corpului de bătrâni locali, apoi impun măsuri care vizează chiar şi schimbarea spiritului congregaţiei? De ce nu sunt atenţi cu cei deprimaţi şi nu iau măsuri pentru consilierea lor, ca să nu se deprime şi mai tare şi să ajungă la sinucidere? Doriţi să vă dau şase nume de martori care s-au sinucis în ultimii patru ani, în diferite moduri (spânzurare, înec, otrăvire, aruncare de la înălţime)? Din consideraţie pentru ei şi familiile lor, nu le voi da numele.Credeţi că nu se putea să fie consiliaţi? Eu cred că se putea face ceva, pentru ei şi pentru mulţi alţii…Adevărul este că nu iubiţi oamenii şi nici nu aveţi oameni calificaţi să ofere consiliere.
  De ce Filiala şi Corpul de Guvernare nu răspunde punctual la scrisori, iar când o fac, răspunsul este evaziv şi incomplet, trimiţând adresantul să revadă un răspuns într-un turn de veghe sau alt material, de multe ori depăşit? De ce Filiala nu mi-a răspuns la memorandumul din 25 august 2002, din 22, 23, 26 aprilie 2010 şi din 4 mai 2010, şi la scrisoarea din 25 februarie 2012, în care  ceram ajutor, prezentând documente, şi chiar o înregistrare, care demascau abuzul de putere? Vreţi părerea mea? Chiar un domn din Filială dirija totul…Am cerut în scrisoarea din 25 februarie 2012 ca el să nu se implice în rezolvarea problemei mele. Nu a ţinut cont! De ce am fost prigonit că m-am împărtăşit? Cumva pentru că după un an (în 2011) alţi doi martori din congregaţia mea, Brăila-Nord, s-au împărtăşit şi ei? Domnilor, când creşte turma mare este binecuvântarea lui Iehova, iar când creşte numărul rămăşiţei (peste 12.000), nu mai este binecuvântarea Lui? Eu cred că numărul este mult mai mare… dovadă că pe noi, cei din Brăila, nu ne-aţi raportat, încălcând propriile reguli, făcând abuz de putere şi respingând mărturia Spiritului – Romani 8:14-17 şi 14:12. Aţi luat locul lui Dumnezeu, judecându-ne! Aşa că a trebuit să dăm socoteală oamenilor. Am un document care arată că eram acuzat de apostazie pentru că m-am împărtăşit la Cina Comemorativă. Incredibil! Documentul este chiar ordinea de zi de la întrunirile bărtânilor, adnotată de unul dintre ei, ca să vedeţi ce “băieţi” bine pregătiţi aveţi! Doi dintre “bărtâni”, coordonatorul şi un pionier special, chiar au zis: “noi nu credem că fratele Emil este un uns”. Ce argument aţi avut, fraţilor? Ştiţi că, prin acest fapt, v-aţi descalificat? Vă ajut eu: w07 1/5, pag.30, 31 arată cum anume trebuie privit cineva care s-a convins în inima lui că este un uns, şi începe să se împărtăşească: nu trebuie judecat! Dacă aceasta este soluţia, de ce nu o respectaţi? De ce vă încălcaţi propriile reguli? Nu le ştiţi? Mă îndoiesc!
  De ce au ajuns mulţi martori slabi spiritual, încât devin inactivi, iregulari şi mulţi nu mai participă la întruniri şi nu maid au rapoarte de activitate sau dau repoarte fictive? Unii pionieri dau câte 2-3 pliante, se plimbă pe stradă şi raportează 2-3 ore. Mă îndoiesc că nu ştiţi aceste lucruri! Şi până la urmă, care este baza Biblică pentru raportul de serviciu? Încă o regulă, nu? În realitate este o sursă de stres, crează competiţie între Martori şi este singurul criteriu de apreciere. Sunt şi alte criterii de apreciere, fraţilor! Vedeţi şi pe cele arătate în Galateni 6:2-6,9,10 şi Efeseni 4:32. După cum vedeţi există multe problem, nu?
  De ce puneţi atâtea condiţii persoanelor care cer botezul, şi îi amânaţi nejustificat? Pe ce bază le puneţi condiţii ca acestea: să se înscrie la Şcoala de Serviciu Teocratic, să devină vestitor nebotezat, să fie examinat ore în şir, în trei sesiuni, apoi bătrânii îl pot amâna că nu corespunde? Ce bază Scripturală aveţi pentru aceste lucruri? Există oameni de peste 70 de ani cărora le impuneţi aceste lucruri pentru a fi botezaţi. Vă pot da oricând câteva exemple, numai din Brăila. De ce obligaţi oamenii să se boteze numai la congrese? În interdicţii îi botezam în Dunăre, şi ce frumos era! Atunci aţi acceptat acele botezuri, chiar dacă nu era întrebarea: “recunoaşteţi Organizaţia condusă de Spirit?” Şi cine făcea acele botezuri? Orice frate botezat! Câte standarde aveţi? Două, nouă? Unii oameni în vârstă   au cerut să fie botezaţi  în localitate, dar bătrânii sunt categorici: “Numai la congres!!” Ce Biblie folosiţi pentru a vă susţine regulile amintite? În realitate sunt reguli făcute de oameni, care nu respectă cerinţele Scripturii…Biblia arată că botezul era făcut imediat, necondiţionat – Fapte 2:38-42; 8:12; 9:17; 16:33!   Nu cred că veţi citi aceste dovezi scripturale, Pentru că nu vă interesază decât regulile făcute de “sclavul fidel şi prevăzător”.
   De ce aţi desfiinţat “sclavul fidel şi prevăzător”, adică cei peste 12.000 de creştini unşi, care se pretindeau a fi fraţii Domnului Isus şi pe care chiar voi, Corpul de Guvernare, i-aţi susţinut ani de zile? Să vă dau un exemplu: în cartea “Să depunem o mărturie temeinică despre Regatul lui Dumnezeu” spuneaţi următoarele în cap.14, par.14,pag.113-114: “Unitatea lor (a celor 7.000.000 de martori) este în primul rând rezultatul îndrumărilor ferme şi clare pe care Isus Cristos (de ce nu-l numiţi Domnul Isus?), Capul congregaţiei, le oferă prin sclavul fidel şi prevăzător, reprezentat de corpul de guvernare(Matei 24:45-47)”. Iar în cap.15, par.19, pag 123 spuneţi acelaşi lucru şi recunoaşteţi că “sclavul” este în frunte (Evrei 13:17). L-aţi întrebat pe Domnul Isus dacă este de acord să daţi jos “sclavul fidel şi prevăzător” pe care martorii îl respectă de zeci de ani? Voi, care ne-aţi obligat să respectăm ordinea teocratică, nu o respectaţi, încălcând propriile reguli? De ce nu vă supuneţi Sclavului? Asta nu este o rebeliune ca a lui Core, Datan şi Abiram de pe vremea lui Moise? Însă cu acest exemplu ne speriaţi pe noi, ca să nu murmurăm şi să respectăm ordinea din Organizaţie! A dat Sclavul vreo rezoluţie, că renunţă la poziţie? Cine a decis să le luaţi locul de sclav fidel, şi cu ce autoritate?  Nu vă şedea bine ca reprezentanţi ai lui? Vă daţi seama ce act aţi comis?  În echivalent politic a fost o lovitură de stat, un puci! Ca să vă îndrume Domnul Isus direct, nu ca reprezentant al sclavului. În calitate de nou sclav, veţi menţine o unitate-beton! Degeaba v-aţi chinuit să legitimaţi sclavul fidel şi prevăzător şi pr reprenzentantul lui, Corpul de Guvernare, în cartea amintită mai sus, editată în 2009 şi studiată până de curând la studiu de carte! Ce repede se schimbă “înţelesul” când este vorba de  interesul unor oameni. Eu doresc un “nou înţeles” şi să aveţi şi voi soarta vechiului sclav…Se pare că s-a întreţinut “cultul personalităţii” sclavului, doar pentru a-l discredita…ca şi eticheta că unii dintre cei peste 12.000 care se împărtăşesc ar fi bolnavi psihic, cu influenţe religioase  anterioare sau cu şocuri emoţionale… apoi i-aţi desfiinţat! Se pare că se leagă nişte lucruri… Oricum, nu aţi avut aprobarea Domnului Isus pentru ce aţi făcut. Aţi dezamăgit milioane de oameni care onorau “sclavul fidel” - nu că ar fi fost recunoscut de Domnul Isus (care va face acest lucru la venirea lui  - Luca 19:1-27 şi Matei 24:46, 47). Încolo, am dorit să vă spun punctul meu de vedere, ca unul care s-a împărtăşit la Cina Comemorativă din pâine şi vin şi am făcut parte din “sclavul fidel şi prevăzător”(cei peste 12.000, pe care nu i-aţi iubit niciodată şi pe care i-aţi îndepărtat din poziţiile lor). Eu cred că orice religie are un “sclav”, inclusiv martorii. Rămâne de văzut pe care dintre ei îl va recunoaşte Domnul, când va veni.Poate se va uita peste timp, din secolul I şi până la venirea sa, şi va aproba pe adevăratul sclav care şi-a făcut serviciul. Domnul va veni şi va încredinţa promisiunile spirituale adevăratului  sclav. Vino, Doamne Isuse, împreună cu răsplata! Şi vei da fiecăruia după faptele sale…Te iubim şi te aşteptăm! Rev. 22:12, 20.
   De ce aţi desfiinţat studiul de carte din locuinţele particulare? Motivele arătate în scrisoare nu m-au convins. Poate pentru că  “sifoanele” vă informau ce discutau fraţii după studiu, la o prăjitură şi un pahar de suc? Şi atunci singura soluţie era mutarea studiului de carte la Sala Regatului unde controlaţi şi monitorizaţi tot? Totuşi, noi din când în când ne mai întâlnim şi pe la case. “Sifoanele”, când află despre o astfel de întâlnire, încearcă din răsputeri să afle câte ceva. În serviciul de predicare şi în alte împrejurări, chestionează fraţii cu întrebări concrete. O soră mi-a relatat ce întrebări i-a pus un pionier special italian(nu-i dau  numele): “A spus fratele Emil ceva despre 1914? A spus ceva contra sclavului? Sau despre cei 144.000? V-a spus că toţi trebuie să se împărtăşească la Cină?” Bineînţeles că am spus! Şi încă multe altele… adică exact ce spune Biblia despre subiectele în cauză. Domnul Isus şi apostolii au predate învăţături în mod concret şi cu autoritatea carte a venit de la Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, citind de nenumărate ori scrierile ebraice şi aramaice, apoi ne-a transmis cele 27 scrieri ale Noului Testament, în limba greacă. Acum noi ne bazăm credinţa pe toate scrierile Sfintei Scripturi, atât pe cele din Vechiul Testament, cât şi pe cele din Noul Testament.
  De ce încălcaţi drepturile omului înscrise în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului acceptată de toate popoarele începând cu 10 decembrie 1948? Să vă dau câteva extrase cu drepturile oamenilor care sunt Martori ai lui Iehova  şi care, după părerea mea, sunt încălcate: art. 12  - “ atingerea onoarei şi reputaţiei sale”; art.18 – “ orice om are dreptul la libertatea gândirii, de conştiinţă şi religie; acest drept include libertatea de a-şi schimba religia sau convingerea, singur sau împreună cu alţii, atât în public, cât şi în privat, prin învâţături, practice religioase, cult şi îndeplinirea riturilor”. De ce sunt anchetaţi martorii de reprezentanţii Organizaţiei atunci când discută liber într-o casă particulară probleme de natură religioasă, şi li se fac dosare judiciare de către corpurile de bătrâni, şi sunt excluşi şau mustraţi că se exprimă liber? De ce sunt declaraţi apostaţi şi anatemizaţi, chiar şi după ce pleacă din cult, iar familiile şi rudele lor sunt supuse unor presiuni continue? Nu vi se pare că aceste acţiuni ale Organizaţiei nu duc la atingerea onoarei şi reputaţiei sale? Eu, care de zeci de ani am servit loial Organizaţia, am fost anchetat de securitatea comunistă, torturat, amendat şi am făcut doi ani de puşcărie, sunt declarat apostat după ce m-am împărtăşit din embleme(pâine şi vin) la Cină, începând cu 2010, iar fraţii anchetaţi, cu scopul de a obţine cei doi martori necesari pentru a fi acuzat şi apoi exclus? S-au dus la unii martori acasă, la ora 22 (noaptea) , 2 bărtâni şi i-au presat să dea declaraţii contra mea? Că nu au reuşit, este altă poveste. Sunt şi martori verticali, îi felicit pentru curajul dovedit. Ce delict făcusem? Am avut câţiva invitaţi, cu care am discutat lucruri spiritual, iar unul a “sifonat” la supraveghetorul itinerant care era în oraş,iar acesta a trimis bătrânii să facă anchetă. De ce Organizaţiei îi este frică de aceste discuţii libere şi de cercetarea liberă a Scripturilor, pe care Domnul Isus a autorizat-o ( vezi Ioan 5:39; Faptele 17:11)? Vă amintiţi ce spunea apostolul Pavel: “cercetaţi toate lucrurile şi reţineţi ce vi se pare că este corect”? De ce obligaţi oamenii să creadă numai ce spune Organizaţia? Vi se pare că respectaţi drepturile omului? Fiţi atenţi la articolul 19, privind drepturile omului:”Orice om are dreptul la libertatea opiniilor şi a exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixiuni din afară, precum şi libertatea de a căuta, de a primi şi de a răspândi informaţii şi idei prin orice mijloace şi independent de frontiera de stat”. Vi se pare că oamenii organizaţii (reprenzentanţii) respectă aceste drepturi? Ştiţi că aţi devenit o fabrică de apostaţi şi că aţi exclus o mulţime de martori, numai pentru faptul că au pus întrebări incomode, şi au fost declaraţi eretici (apostaţi)? Până la urmă, domnilor, este apostat numai cel care se leapădă de Tatăl şi de Fiul, nu pentru că se leapădă de un cult… Folosiţi o metodă abuzivă şi nescripturală! Art. 30: “Nicio dispoziţie a prezentei Declaraţii nu poate fi interpretată ca implicând vreun stat, grupare sau persoană  ca având dreptul de a se deda la vreo activitate su a săvârşi vreun act îndreptat spre desfiinţarea unor drepturi sau libertăţi enunţate în prezenta declaraţie”. Aceleaşi drepturi le susţine şi Constituţia României: art. 29, par.1:”libertatea gândirii şi a opiniilor…”, par.2: “libertatea constituţiei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi respect reciproc”. Art.30, par.1 “libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile”. Ce spuneţi, domnilor, când veţi pune de acord regulile Organizaţiei cu aceste drepturi? Nu încălcaţi cumva Scriptura şi drepturile constituţionale ale oamenilor? Sunteţi deasupra legilor divine şi umane? Să vă dau un exemplu care dovedeşte că Organizaţia înfierează şi nu este de acord cu următoarele activităţi ale unor martori care se asociază cu Organizaţia. Serviciul pentru Regat din septembrie 2007:
▪ Sprijină “sclavul fidel şi prevăzător” grupurile de Martori care se întrunesc independent pentru a face dezbateri sau cercetări pe trme biblice? – Mat. 24:45, 47.
      Nu. Cu toate acestea, în diverse părţi ale globului, unii care se asociază cu organizaţia au format grupuri care, în mod independent, fac cercetări pe teme biblice. Unii au căutat să studieze în grup Scripturile ebraice şi greceşti pentru a analiza acurateţea “Traducerii lumii noi” . Alţii fac cercetări pe teme ştiinţifice care au legătură cu Biblia. Ei chiar au creat site-uri Web şi forumuri cu scopul de a face schimb de idei. În plus, au organizat dezbateri şi conferinţe şi au produs publicaţii pentru a-şi prezenta descoperirile în domeniu şi pentru a suplimenta informaţiile pe care le primim la întruniri şi prin literatură biblică.
  Prin urmare, “sclavul fidel şi prevăzător”nu sprijină literatura, întrunirile sau site-urile Web care nu sunt produse, organizate sau supravegheate de ei  - Mat. 24:45, 47.
      Nu le sprijină, nu le sprijină…dar de ce le anatemizează? Nu cunoaşte care sunt drepturile omului? De ce se împotriveşte atât de mult? Îi este cumva frică de faptul că oamenii ar putea ajunge la alte concluzii decât el? După recomndările făcute, se pare că oamenii nu au voie la alte surse de informare, în afara celei a Organizaţiei.
      Celor care doresc să facă mai multe cercetări pe marginea Bibliei le recomandăm să studieze “Perspicacitate Pentru înţelegerea Scripturilor”, “Toată Scriptura este inspirată de Dumnezeu şi utilă” şi alte publicaţii, cum ar fi cele care analizează profeţiile lui Daniel, Isaia şi Revelaţia. În aceste publicaţii găsim mai multe informaţii Pentru studio şi meditare.
   În schimb, studierea individuală sau în grup a Scripturilor o consideră ca fiind “o activitate epuizantă şi consumatoare de timp”. Oricum, scriitorul acestui articol ar fi fost un bun inchizitor, în timpul când ereticii (apostaţii) erau arşi pe rug. Astăzi li se “ard pe rug” doar demnitatea, reputaţia şi drepturile oamenilor, oferite de Dumnezeu şi de oameni, printre ele fiind conştiinţa şi liberul arbitru. După cum vedeţi, domnilor din Corpul de Guvernare şi din Comitetul  Filialei, există multe motive ca un om să se dezasocieze de Organizaţie, numai şi pentru faptul că l-aţi pus “cu spatele la zid” şi nu mai are nicio altă alternativă. În Organizaţie nu funcţionează conştiinţa, liberul arbitru şi libertatea creştină, cât doar sutele de reguli omeneşti, cum spunea şi regretatul Ray Franz şi mulţi alţii… Există o mulţime de alte motive, care cel puţin ar pune pe gânduri o persoană sinceră, care analizează modul în care Organizaţia încearcă să comtroleze oamenii prin diferite metode şi prin modul în care foloseşte informaţiile. Voi mai da câteva exemple:
  Nu respectă modelul biblic în privinţa Cinei Comemorative: o expune public printr-o publicitate excesivă şi invită publicul larg, deşi acest eveniment ar trebui să se desfăşoare în intimidate.
   I-a stratificat într-o mulţime de “clase” pe martori şi le aplică o îndoctrinare excesivă. De exemplu: pionieri speciali, regulari şi auxiliari, misionari, vestitori, discriminări care crează concurenţă, atitudini de superioritate, etc.
  Îndoctrinare printr-o mulţime de “şcoli”: şcoală teocratică, şcoală pentru bătrâni şi slujitori auxiliari, şcoală pentru cupluri creştine, ministerial de 2 luni, pentru cupluri itinerante, Galaad, etc.. În secol I creştinii erau învăţaţi în adunările creştine, nu în şcolile separate de ele!
   Nu urmează modelul biblic de transparenţă în congregaţie: de exemplu, adunarile nu ştiu de ce a fost exclusă o persoană, martorii făcând o mulţime de presupuneri. Iar când un bătrân este demis, se procedează la fel. Apostolul Pavel le-a spus congregaţiilor concret despre ce era vorba: curvarul din Corint, ce a făcut, cum să fie tratat şi reprimit. A spus numele unor creştini care se abătuseră de la adevărul biblic: Petru mustrat în Antiohoia şi de ce, Dima, Evodia  şi Sintiche, Alexandru Căldărarul, Imeneu, etc.. A vorbit deschis despre “superapostolii” din Corint, fraţii mincinoşi, etc.. Şi Domnul Isus, mai târziu, când s-a adresat celor 7 congregaţii, în cartea Revelaţia, a arătat exact atât lucrurile bune cât şi cele rele care se petreceau în fiecare congregaţie şi a folosit şi nume: Antipa, Izabela, faptele Nicolaiţilor, învăţătura lui Balaam Pentru Balac, apostolii mincinoşi din Efes, etc.. Deci nu era nimic confidenţial, nimic ascuns. Transparenţă totală, atât în Noul Testament, cât şi în Vechiul Testament!! Vi se pare că Organizaţia procedează aşa? Dacă citim un anuar se arată numai lucrurile pozitive, bine “aranjate”, nimic despre lucrurile rele care se întâmplă între martori. De exemplu, mi separe că anuarul din 2006, care vorbeşte despre Martorii din România, nu arată adevărata istorie plină de martiri, trădări, etc.. În schimb unele nume amintite sunt martori “cu multe bube în cap”…Chiar nu erau numede fraţi deosebiţi? Oricum, sunt multe alte lucruri despre care Organizaţia ar trebui să vorbească tranşant, nu“ să ţină gunoiul sub preş”, ci să imite modelele biblice de transparenţă oferite d                         e Iehova Dumnezeu şi de Domnul Isus, de scrierile apostolilor şi alte modele ziditoare din cărţile Bibliei. Să revină cu adevărat la creştinism. Dacă ar fi procedat aşa, nu s-ar fi confrutat şi nu s-ar confrunta cu problemele uriaşe din trecut şi din present.
   Este prima şi ultima scrisoare  trimisă Corpului de Guvernare şi-l asigur că nu voi mai avea de a face cu Organizaţia şi oamenii ei. Faceţi-vă treaba în continuare, este dreptul vostru, dar dacă nu veţi respecta drepturile fundamentale ale omului, riscaţi să fiţi scoşi în afara legii! Oricum, în afara Bibliei v-aţi scos singuri, demult!!
    Fostul vostru colaborator, creştin uns cu speranţă cerească, până deunăzi făcând parte din “sclavul fidel şi prevăzător”  ------- Emilian  Cismaru 
                                                                                                             
                                                       
-----------------------------------------------------------------                                                                       20 noiembrie 2012
        Către corpul de bătrâni al congregaţiei Brăila-Nord

.                                                                           Domnilor,
          Mă numesc Cismaru Emilian, membru în corpul de bătrâni, coleg cu voi, şi doresc să vă comunic următoarele:

  • Mă dezasociez de congregaţia Brăila-Nord (plec definitive din ea) şi precizez următoarele:                    
  • Nu doresc să mai am vreo legătură cu Cultul Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova din România sau reprenzentanţii ei. De asemenea,  nu doresc să fiu contactat de Congregaţia Brăila-Nord sau reprenzentanţii ei. Vă voi trimite ulterior o scrisoare cu  motivele acestui demers, ca mărturie pentru voi. Ne întâlnim pe internet!
  • Anexez Demisia mea, pe care am trimis-o Filialei din Bucureşti, prin care renunţ definitiv la calitatea membru în Adunărea Generală a Cultului Organizaţia Martorii lui Iehova din România şi cea de bătrân în congregaţia  Brăila-Nord. Vă rog să-mi respectaţi decizia pe care am luat-o.
  • Mărturisesc că această decizie aml uat-o extrem de greu, dar Conştiinţa mea, educată Biblic, până la urmă m-a îndemnat la acest demers. Vă sfâtuiesc, ca părinte spiritual, să faceţi acelaşi lucru: renunţaţi să mai susţineţi un sistem care schimbă înţelesul Scripturilor (doctrina) de la un sezon la altul, aşa cum se schimbă hainele. Aceşti oameni nu au „două vorbe” la un loc. „Sclavul fidel” este o „fantomă”,pe care conducătorii de la Brooklin au folosit-o până acum. Veţi vedea, după ce o să constataţi noua înţelegere, şi anume: „Sclavul este Corpul de Guvernare”!!! „O altă înţelegere”, vă vor spune ei” Cine a „înţeles” şi când? Au consultat şi pe cei 12.000 care, până mai ieri, erau „Sclavul fidel şi prevăzător”? Şi pe care îl susţineau, promovând cultul personalităţii? Au făcut publicitate acestui „Sclav” şi s-au străduit să-l pună în stare legitimă în cartea „Să depunem o mărturie temeinică despre Regatul lui Dumnezeu” (vezi cap. 13 şi 14). Cei  care susţineau că „Sclavul fidel şi prevăzător” este reprezentat de Corpul de Guvernare vă vor spune în curând: „SCLAVUL este însuşi Corpul de Guvernare”!! Şi iarăşi veţi înghiţi găluşca! Dacă demisionaţi puteţi folosi acest model, oferit de mine. După cum vedeţi, funcţionează! Mă cunoaşteţi bine şi în particular mi-aţi dat de multe ori dreptate. De ani de zile v-am zis că „sclavul fidel” este un paravan şi că cei ce se împărtăşesc nu sunt deloc consultaţi! Dar au vina că nu au reacţionat şi au cântat în struna unor oameni care în curând vor merge în coşul necruţător al istoriei! Dumnezeu nu poate fi batjocorit! Am dorit să mă despart de voi politicos . 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Brăila , 15 noiembrie 2012
Către Comitetul de Flială şi către Cultul Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova din România  -----
.                                                            Domnilor 
Mă numesc Cismaru Emilian, locuiesc în oraşul Brăila, str. Rahovei, nr.169, tel.fix 0339/402537; fac parte din Congregaţia Brăila-Nord şi sunt bătrân de congregaţie din anul 1977, până azi, 15 noiembrie 2012 (peste 35 de ani). Provin dintr-o familie de Martori, părinţii mei fiind ordinaţi (botrzaţi) în anul 1950. Eu m-am născut în anul 1951 şi între anii 1956-1962 am locuit cu domiciliul forţat (obligatoriu) în satul Bumbăcari, com. Dudeşti, jud, Brăila,fiind trimişi de autorităţile comunisto-securiste de atunci, ca deţinuţi politici, cum erau încadraţi Martorii lui Iehova şi mulţi alţii. Acolo am petrecut copilăria, împreună cu părinţii şi cele două surori ale mele. În perioada 1982-1983 şi 1985-1986 am făcut închisoare în penintenciarele din Brăila, Galaţi, Mândreşti-Focşani pentru că am activat ca martor al lui Iehova. Soţia şi fiul meu sunt Martori. Surorile mele, multe rudenii şi mulţi prieteni sunt şi ei în cult. Din anul 1990 sunt membru al Adunării Generale a Cultului Organizaţia Martorii lui Iehova din România. Începând din anul 2010 am început să mă împărtăşesc din emblem (pâine şi vin) la Cina Comemorativă şi mă consider un creştin uns, cu speranţă cerească - Romani 8:14-17. După aceste detalii,doresc să vă aduc la cunoştinţă următoarele:
·         Îmi dau Demisia, definitivă şi irevocabilă, din poziţia de membru al Adunării Generale a Cultului Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova din România. De asemenea, îmi dau Demisia din poziţia de bătrân al Congregaţiei Brăila-Nord. Mă Dezasociez de Cultul Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova din România (plec definitive din cult); de asemenea, mă Dezasociez de Congregaţia Brăila-Nord (plec definitive din ea). Îmi asum responsabilitatea şi consecinţele acestui demers. Vă voi trimite ulterior o scrisoare cu  motivele Dezasocierii, ca mărturie pentru voi.
       Nu doresc să mai am vreo legătură cu Organizaţia şi reprenzentanţii ei. Nu doresc să fiu contactat.
-----------------------------------------------                        

           ---- O  GLUMĂ  ÎN  FINAL :

         UN  APOSTAT   
           A  POSTAT . . .